27/11/14

Συγχαρητήρια στην βραβευμένη μαθήτρια Δ. Νικολούλη από τον δήμαρχο ΘερμαϊκούΤην 14χρονη μαθήτρια της τρίτης τάξης του 1ου γυμνασίου Περαίας Δήμητρα Νικολούλη, η οποία απέσπασε το πρώτο βραβείο στον πανελλήνιο διαγωνισμό έκθεσης με θέμα τα «Δικαιώματα του παιδιού»  δέχτηκε στο γραφείο του ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Μαυρομάτης.  
Η έκθεση που βραβεύτηκε έχει τη μορφή μιας συγκινητικής επιστολής που απευθύνεται στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, στην οποία η 14χρονη μαθήτρια του εξηγεί τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ένα παιδί σήμερα.
Κοινωνικές ανισότητες, κακοποίηση, εκμετάλλευση. Από μικρή ηλικία χιλιάδες παιδιά στον κόσμο υποφέρουν και υφίστανται τη βία, γίνονται πρωτοσέλιδα σε εφημερίδες και παρ' όλα αυτά το αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο. Η Δ. Νικολούλη προβληματίζεται για αυτά που συμβαίνουν γύρω της και παραθέτει απλά ερωτήματα, που ζητούν απάντηση... «Γιατί να μην μπορεί το σχολείο να μεταδώσει όχι μόνο στείρες γνώσεις, αλλά και αρχές και αξίες;», αναρωτιέται.
Στη συνάντηση ο δήμαρχος συνεχάρη τη μαθήτρια, συζήτησε μαζί της τα θέματα που θέτει η ίδια στην έκθεσή της και ταυτόχρονα της τόνισε ότι το βραβείο θα πρέπει να λειτουργήσει για την ίδια και τους συμμαθητές της ως κίνητρο αφενός για να προοδεύσουν ακόμη περισσότερο στα μαθήματα τους και αφετέρου για να καλλιεργήσουν στη ζωή τους τις αρχές του ανθρωπισμού, που σήμερα απουσιάζουν σε σημαντικό βαθμό από την καθημερινότητα του πλανήτη μας.

www.orizontasnews.gr
ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με ένα κλικ στην οθόνη σας!

.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP