14/11/14

Δύο φοιτητές τραυματίες στη Νομική ΑθηνώνΔύο φοιτητές τραυματίστηκαν στο κεφάλι, στη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης στη Νομική Αθηνών το πρωί της Πέμπτης. Δυνάμεις της αστυνομίας έκαναν χρήση χημικών και βίας για να μην επιτρέψουν στους συγκεντρωμένους φοιτητές να εισέλθουν στο κτήριο. Η πρώτη αστυνομική επέμβαση πραγματοποιήθηκε περίπου στις 08:30, όταν οι φοιτητές επιχείρησαν να εισέλθουν στο κτίριο για να υλοποιήσουν την απόφασή τους για κατάληψη. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών για να τους απωθήσουν.
Στη συνέχεια, οι φοιτητές, κρατώντας πανό, κατέλαβαν το ρεύμα καθόδου της Ακαδημίας, αλλά δυνάμεις της αστυνομίας τους περικύκλωσαν και τους απώθησαν με τις ασπίδες τους, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος.
Περίπου στις 09:30 πραγματοποιήθηκε δεύτερη επέμβαση της αστυνομίας, με στόχο να διαλυθεί η ομάδα των φοιτητών που βρίσκεται πλέον στον παράδρομο της Ακαδημίας. Στη διάρκεια της επιχείρησης, δύο φοιτητές τραυματίστηκαν στο κεφάλι από επίθεση των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. Ο ένας εκ των δύο μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο. 
 
 
 
Υπό κατάληψη τελεί η πρυτανεία του ΑΠΘ από ομάδα φοιτητών 


Υπό κατάληψη τελεί από τις 8:30 το πρωί το κτήριο διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ομάδα φοιτητών του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Πολιτικών Μηχανικών εισέβαλαν στον τελευταίο όροφο του κτηρίου, όπου στεγάζεται η πρυτανεία, έδιωξαν τους φύλακες και πραγματοποιούν κατάληψη.
Σύμφωνα με τους φοιτητές, η κατάληψη πραγματοποιείται τόσο σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους φοιτητές της Αθήνας, για τα χθεσινά επεισόδια σε Νομική και ΑΣΟΕΕ, όσο και για το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα οι συνεδριάσεις της Συγκλήτου γίνονται κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς τη συμμετοχή φοιτητών.
 

www.orizontasnews.gr
ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με ένα κλικ στην οθόνη σας!

.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP