11/11/14

Με χιλιάδες μπαλόνια γέμισε ο ουρανός του Βερολίνου για την 25η επέτειο πτώσης του Τείχους

Χιλιάδες μπαλόνια υψώθηκαν χθες στον ουρανό του Βερολίνου υπό τους ήχους της Ωδής στη Χαρά του Μπετόβεν, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της 25ης επετείου από την πτώση του Τείχους.

Πολλές χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην Πύλη του Βρανδεμβούργου και σε όλο το κέντρο της γερμανικής πρωτεύουσας για να δουν να υψώνονται τα μπαλόνια που είχαν τοποθετηθεί σε ένα τμήμα μήκους 15 χλμ. του Τείχους που χώριζε το Βερολίνο από το 1961 ως την 9η Νοεμβρίου 1989. Τα 7.000 λευκά μπαλόνια γεμάτα ήλιο που αφέθηκαν στον νυχτερινό ουρανό της πρωτεύουσας της Γερμανίας το βράδυ της Κυριακής σηματοδότησαν το τέλος των επίσημων εορτασμών για την 25η επέτειο από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου.

Τα μπαλόνια σχημάτιζαν μέχρι εκείνη τη στιγμή το λεγόμενο Σύνορο του Φωτός, που εκτεινόταν σε μια διαδρομή 15 χλμ. όπου άλλοτε βρισκόταν το Τείχος, στο κέντρο της πόλης.

Η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ πρωτοστάτησε στους εορτασμούς, χαρακτηρίζοντας την πτώση του Τείχους ως μια ένδειξη ελπίδας για τον τερματισμό των διεθνών συγκρούσεων.

«Μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο προς το καλύτερο—αυτό είναι το μήνυμα (της πτώσης) του Τείχους του Βερολίνου», δήλωσε σε μια ομιλία της στο Μνημείου του Τείχους του Βερολίνου, κατά την οποία αναφέρθηκε στα δεινά και στις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των πολιτών της Ουκρανίας, της Συρίας και του Ιράκ.

www.orizontasnews.gr
ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με ένα κλικ στην οθόνη σας!

.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP