31/10/14

Αρχαιολογικά ευρήματα στην ΕπανομήΝέα αρχαιολογικά ευρήματα έρχονται στο φως στην ευρύτερη περιοχή της Επανομής με αφορμή τα έργα της αποχέτευσης. Συγκεκριμένα, έχουν εντοπιστεί και ανασκάπτονται μέχρι στιγμής τρία σημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος στην περιοχή του Πάλιουρα, χωρίς, ωστόσο, να έχει ανακοπεί ή καθυστερήσει η πορεία του έργου.
Οι σωστικές ανασκαφές διενεργούνται υπό την εποπτεία της ΙΣΤ' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, ενώ
υπεύθυνη για τη διεξαγωγή τους είναι η συντοπίτισσά μας κ. Κυργιαφίνη Δέσποινα, η οποία είπε στον Τ.Ο.:
“Ολοι υποπτευόμαστε τον αρχαιολογικό πλούτο που κρύβει η Επανομή και αναζητούμε εδώ και χρόνια τους οικισμούς που, σύμφωνα με τις αρχαίες πηγές, άκμασαν κάποτε στον τόπο μας. Δυστυχώς όμως, στην περιοχή δεν γίνονται μεγάλα δημόσια έργα, όπου συχνά μας δίνεται η ευκαιρία να εντοπίσουμε νέες αρχαιολογικές θέσεις.
Σήμερα, με την εγκατάσταση του δικτύου αποχέτευσης, έχουμε τη δυνατότητα να εμπλουτίσουμε ή και να ανασυνθέσουμε τον αρχαιολογικό χάρτη της περιοχής. Τα ευρήματα που αποκαλύπτονται, αλλά και αυτά που ευελπιστούμε ότι θα εντοπίσουμε ως τη λήξη του έργου, αποτελούν πολύτιμες μαρτυρίες για τη ζωή των κατοίκων στην Επανομή.
Δεν μπορούμε, ωστόσο, να προβούμε σε σχετικές ανακοινώσεις, καθώς οι ανασκαφές δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί. Με το πέρας του έργου θα είμαστε σε θέση να έχουμε μια πρώτη συνολική εκτίμηση των ευρημάτων, οπότε και θα τα γνωστοποιήσουμε στους δημότες”. www.orizontasnews.gr
ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με ένα κλικ στην οθόνη σας!

.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP