15/10/14

«Καφεϊνη» του Χένρι Μέγερσον στην ΕπανωμήΤο κορυφαίο έργο «Καφεϊνη» του Χένρι Μέγερσον, από την Βάρδια Live και το Πολύπριζο, παρουσιάζουν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης της Π.Κ.Μ., η Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης  και ο Δήμος Θερμαϊκού,  την Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 20:30,  στo Δημοτικό Θέατρο Επανομής.

ΤΟ ΕΡΓΟ:
Η θεατρική ομάδα “Πολύπριζο” παρουσιάζει την «Καφεΐνη» μία παράσταση κωμικού σουρεαλισμού.
Ο καφές είναι ένα παγκόσμια διαδεδομένο ρόφημα και η πιο γνωστή επίδραση του αφορά το νευρικό σύστημα. Έχει αναζωογονητική και τονωτική δράση, η οποία οφείλεται στο βασικό του συστατικό, την καφεΐνη, ένα αλκαλοειδές συστατικό που υπάρχει στους σπόρους των καρπών του.
Υπολογίζεται ότι η διαδικασία ετοιμασίας του ροφήματος ξεκίνησε τον 14ο αιώνα και στις μέρες μας επαναλαμβάνεται παγκοσμίως πάνω από 400 δισεκατομμύρια φορές το χρόνο καθιστώντας τον καφέ μία από τις κυρίαρχες καθημερινές συνήθειες του ανθρώπινου πολιτισμού.
Στην «Καφεΐνη», άνθρωποι της διπλανής πόρτας μέσα από συναντήσεις με το απαραίτητο συστατικό της καθημερινότητας μας, τον καφέ, μιλάνε, αναρωτιούνται, ερωτεύονται, προβληματίζονται, αναζητάνε απαντήσεις, επικοινωνούν, απομονώνονται, χωρίζουν, γελάνε, θλίβονται  … πίνουν καφέ, αποκαλύπτουν κι αποκαλύπτονται.

Ταυτότητα της Παράστασης:

Απόδοση - Σκηνοθεσία: Δημήτρης Βαλσαμίδης
Σκηνικά – Κοστούμια: Κωσταντία Δίγκα
Μουσική Επμέλεια: Δημήτρης Βαλσαμίδης

Παίζουν:
Άννα Γιαννακίδου, Έφη Αποστολίδου, Γεράκης Ηλίας, Αντώνης Χαρατζόγλου                                                                                       
Η είσοδος στην παράσταση είναι ελεύθερη για το κοινό.

Η παράσταση είναι ενταγμένη στη δράση «Ευριπίδεια 2011-2014» του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ΕΣΠΑ 2007-2013.www.orizontasnews.gr
ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με ένα κλικ στην οθόνη σας!

.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP