15/10/14

Μείωση της σύνταξης των βουλευτών κατά 60%Υπερβαίνει το 60%, η συνολική μείωση στη σύνταξη των βουλευτών, σύμφωνα με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, έπειτα από ερώτηση της Χρυσής Αυγής για την επιχορήγηση της ένωσης τέως βουλευτών και ευρωβουλευτών με το ποσό των 30.000 ευρώ από τον Προϋπολογισμό της Βουλής, αναφέρει ότι:

• Οι βουλευτικές συντάξεις έχουν μειωθεί, από το 2010 μέχρι σήμερα, με βάση όσα ισχύουν και για όλες τις άλλες συντάξεις του Δημοσίου, βάσει των γενικών διατάξεων που προβλέπουν περικοπές στις συντάξεις, η δε μείωση αυτών (βουλευτικές), ανέρχεται κατά ποσοστό σε 51,11%.
• Επιπλέον, εφαρμόζονται, από 1.1.2013, οι ειδικές μειώσεις των βουλευτικών συντάξεων που προβλέπονται από τις διατάξεις του ν. 4093/2012, κατά 20% εφόσον ο συνταξιούχος βουλευτής λαμβάνει δεύτερη σύνταξη από οποιοδήποτε φορέα ή κατά 30% εφόσον λαμβάνει και τρίτη σύνταξη. «Μετά την ανωτέρω ειδική μείωση, η συνολική μείωση της σύνταξης των βουλευτών υπερβαίνει το 60%» αναφέρει στο έγγραφό του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

www.orizontasnews.gr
ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με ένα κλικ στην οθόνη σας!

.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP