18/10/14

Δωρεάν ίντερνετ σε 304 δήμουςΑπό 304 δήμους θα ξεκινήσει η παροχή του δωρεάν ίντερνετ, εξαγγελία η οποία είχε γίνει τον περασμένο Νοέμβριο.
Σε πρώτη φάση, στα wi-fi hotspots, όπως ονομάζονται τα σημεία στα οποία θα υπάρχει δωρεάν παροχή σύνδεσης ίντερνετ είναι 100 αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία, όπως και 200 λιμάνια και μαρίνες.
Στο πρόγραμμα εντάσεται σχεδόν το σύνολο των δήμων όλης της χώρας πλήν εξερέσεων όπως των δήμων  Αθηναίων, Πολυγύρου κ.α.
Στα συγκεκριμένα σημεία, οι πολίτες θα μπορούν να συνδέονται στο ίντερνετ για 30 λεπτά, υπό την προϋπόθεση ότι βρίσκονται σε απόσταση 20 μέτρων από το σημείο πρόσβασης για εσωτερικούς χώρους και σε απόσταση 100 μέτρων για τα εξωτερικά σημεία. Κάθε σημείο θα έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετεί περίπου 40 έως 50 χρήστες ταυτόχρονα οι οποίοι θα μπορούν:
  • Να έχουν απλή πρόσβαση στο Internet, αλλά με περιορισμούς για ακατάλληλο περιεχόμενο, streaming αρχεία κλπ, καθώς και περιορισμό στην ταχύτητα, η οποία κατά μέγιστο θα είναι 1 εως 1,5Mbps.
  • Να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες της περιοχής και της πόλης.
  • Να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες από το δήμο.
Αργότερα, το δίκτυο wi-fi θα επεκταθεί σε χώρους μεγάλης έκτασης, ειδικού ενδιαφέροντος και ειδικών τεχνικών και λειτουργικών απαιτήσεων δικτύου και εξοπλισμού, (χώροι εκδηλώσεων ή τουριστικού ενδιαφέροντος, ανοιχτοί αθλητικοί χώροι κλπ).
Σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών, στα μέσα του 2015 θα είναι έτοιμα τα πρώτα 4.000 hotspot για την παροχή δωρεάν πρόσβασης στο διαδίκτυο.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Ζώνες ελεύθερης πρόσβασης στο Διαδίκτυο (Wi Fi) στο δήμο Θερμαϊκού
 

Τη δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης στο Διαδίκτυο για όλους εξασφαλίζει ο δήμος Θερμαϊκού.
Μετά από πρόταση του δημάρχου το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα τη δημιουργία δικτύου με την τοποθέτηση Wi Fi Hotspots και μάλιστα χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για το ταμείο του Δήμου, αφού η συνεργασία με τον φορέα που θα εγκαταστήσει τις υποδομές θα είναι ανταποδοτική.
Σε πρώτη φάση το πρόγραμμα αφορά 29 σημεία του δήμου, αλλά προβλέπεται η επέκταση του σε περισσότερα ανάλογα με τις ανάγκες. Στόχος είναι η συνεχής πρόσβαση στο διαδίκτυο ως δημόσια υπηρεσία, χωρίς κανένα απολύτως κόστος. Έμφαση θα δοθεί στα πολυσύχναστα σημεία πολιτιστικού και εμπορικού ενδιαφέροντος (πλατείες, πεζόδρομοι, βιβλιοθήκες, πάρκα, παραλίες, αθλητικά και εμπορικά κέντρα κ.λπ.). Η συνεχής πρόσβαση στο διαδίκτυο από τους πολίτες θα πραγματοποιείται μέσω των φορητών τους συσκευών (smartphones, tamblets, και laptops). 
Για το θέμα ο δήμαρχος Γιάννης Μαυρομάτης δήλωσε: «Στις μέρες μας το Διαδίκτυο είναι απολύτως απαραίτητο στην επαγγελματική, στην εκπαιδευτική και την κοινωνική δραστηριότητα των ανθρώπων. Με δεδομένο ότι η κρίση οδηγεί συχνά σε ψηφιακή υποβάθμιση ο δήμος αποφάσισε να στηρίξει την δωρεάν πρόσβαση στο ίντερνετ, προκειμένου οι πολίτες να έχουν τη δυνατότητα να το αξιοποιήσουν χωρίς κόστος και να μην περιθωριοποιηθούν. Οι νέες τεχνολογίες δίνουν σήμερα πρωτόγνωρες δυνατότητες. Η δημοτική αρχή είναι αποφασισμένη για την ψηφιακή αναβάθμιση των περιοχών μας, στο πλαίσιο της δυναμικής της παρέμβασης για τη βελτίωση της καθημερινότητας των συνδημοτών».

                                        .......... Σχόλιο ουδέν                                                                                                   
                                                                                                          


www.orizontasnews.gr
ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με ένα κλικ στην οθόνη σας!

.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP