25/9/14

Έκδοση μηνιαίας εφημερίδας σχεδιάζει ο δήμος ΘερμαϊκούΣτην προσπάθεια για καλύτερη ενημέρωση των πολιτών η διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού σχεδιάζει την έκδοση μηνιαίας εφημερίδας. Στόχος, είναι ακόμη η αμφίδρομη επικοινωνία της διοίκησης με τους δημότες, στους οποίους θα διατίθεται χώρος για να εκφράσουν τις απόψεις τους.
Η πρακτική αυτή αξιοποιείται σήμερα από πολλούς δήμους
του νομού Θεσσαλονίκης, οι οποίοι εκδίδουν έντυπα με τα νέα και τις δραστηριότητες τους. Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα των δήμων Θέρμης, Πυλαίας – Χορτιάτη, Νεάπολης – Συκεών, Καλαμαριάς, Παύλου Μελά και Κορδελιού – Ευόσμου, ενώ ο δήμος Θεσσαλονίκης για τους ίδιους λόγους αξιοποιεί έναν τηλεοπτικό και τρεις ραδιοφωνικούς σταθμούς, που ανήκουν στην ιδιοκτησία του.
Σε μια περίοδο κρίσης και αυξημένων προβλημάτων η ενημέρωση των πολιτών και η επικοινωνία τους με τους παράγοντες του δήμου είναι συνθήκη απολύτως απαραίτητη για την άσκηση χρηστής διοίκησης και την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί. Γι’ αυτό το λόγο, άλλωστε, η διοίκηση εξετάζει την αναβάθμιση της υφιστάμενης ιστοσελίδας του Δήμου Θερμαϊκού, αλλά και την περεταίρω αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και του Διαδικτύου με τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.  
Για το θέμα ο δήμαρχος Γιάννης Μαυρομάτης δήλωσε: «Η διαφάνεια είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες της νέας διοίκησης του δήμου. Οι ενημερωμένοι πολίτες είναι σύμμαχοί μας στην προσπάθεια να επαναφέρουμε το δήμο Θερμαϊκού και καθένα από τα δημοτικά διαμερίσματα που τον απαρτίζουν στη θέση που τους αξίζει. Στο πλαίσιο του εφικτού ο δήμος θα κάνει ότι μπορεί, ώστε οι συνδημότες να γνωρίζουν τι συμβαίνει στην περιοχή και να συμβάλλουν στη βελτίωση της κατάστασης». 

www.orizontasnews.gr
ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με ένα κλικ στην οθόνη σας!

.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP