27/8/14

ΤΑΙΠΕΔ: Το ακίνητο στην Επανομή αφορά αποκλειστικά την περιοχή του κάμπινγκ

ΤΑΙΠΕΔ: Το ακίνητο στην Επανομή αφορά αποκλειστικά την περιοχή του κάμπινγκΤο ΤΑΙΠΕΔ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία διευκρινίζει ότι το ακίνητο του Δημοσίου στην Επανομή , το οποίο μεταβιβάστηκε για αξιοποίηση στο Ταμείο, δεν έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα αξιοποίησης.
«Το όποιο μελλοντικό σχέδιο αξιοποίησής θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση με τις τοπικές και περιφερειακές αρχές μετά την κατάρτιση σχετικής Στρατηγικής Μελέτης
Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ), στην οποία είναι αυτονόητο ότι θα λαμβάνονται υπόψη όλες οι περιβαλλοντικές και άλλες δεσμεύσεις του ακινήτου. Εξάλλου, βάση και του καταστατικού του ΤΑΙΠΕΔ, η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας γίνεται με ειδική μέριμνα για την προστασία των ευαίσθητων περιβαλλοντικά ή και προστατευόμενων δημοσίων ακινήτων. Αυτό σημαίνει ότι η οποιαδήποτε μελλοντική αξιοποίηση στην Επανομή αφορά αποκλειστικά την περιοχή που βρίσκεται το κάμπινγκ του ΕΟΤ και σε καμιά περίπτωση δεν αφορά τον προστατευμένο υγροβιότοπο. Σύμφωνα με την πάγια διαδικασία για την αξιοποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας από το ΤΑΙΠΕΔ, μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας διαβούλευσης επί της ΣΜΠΕ και του Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης (ΕΣΧΑΔΑ), γνωμοδοτεί επ' αυτών το Συμβούλιο της Επικρατείας, ενώ το σύνολο της διαγωνιστικής διαδικασίας και η εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος ελέγχονται από το Ελεγκτικό Συνέδριο» αναφέρει το ΤΑΙΠΕΔ.


www.orizontasnews.gr
ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με ένα κλικ στην οθόνη σας!

.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP