25/8/14

Ορκίστηκε το νέο δημοτικό συμβούλιο ΘερμαϊκούΟρκίστηκαν χθές στο ξενοδοχείο Sun Beach, στην Αγία Τριάδα. οι  εκλεγμένοι σύμβουλοι του νέου Διμοτικού Συμβουλίου όπως και όλοι οι Τοπικοί  Σύμβουλοι του Δήμου Θερμαϊκού.

Στην ομιλία του ο νέος Δήμαρχος Γιάννης Μαυρομάτης τόνισε μεταξύ άλλων Είμαστε αισιόδοξοι για τα επόμενα πέντε χρόνια…».

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιιώργος Τσαμασλής τόνισε: «…Έργο μας είναι να ελέγχουμε τη διοίκηση και αυτό θα το κάνουμε με τον καλύτερο τρόπο, γιαυτό είπα ότι η κριτική μας θα είναι καλοπροαίρετη…»Ο απερχόμενος Δήμαρχος Γιάννης Αλεξανδρής στην σύντομη ομιλία του είπε:
"Κύριε Μαυρομάτη, θερμά συγχαρητήρια σε σας και την παράταξή σας για την εκλογή σας.  Θέλω να δώσω θερμά συγχαρητήρια και στους δημοτικούς συμβούλους της μείζονος και της ελάσσονος αντιπολίτευσης, που έδωσαν ένα καλό αγώνα και νομίζω ότι αξίζει να δίνεις αγώνα για τον τόπο σου.

Αναλαμβάνετε κ.Μαυρομάτη  εσείς και οι συνεργάτες σας σε μία πάρα πολύ δύσκολη οικονομική κρίση που τη βιώσαμε κι εμείς στο πετσί μας ως προηγούμενη διοίκηση. Αυτό έχει σα συνέπεια να απαιτείται πολύ δουλειά, να έχετε υγεία, δύναμη και αντοχή. Και να έχετε υπόψη σας ότι αυτή την κακή οικονομική συγκυρία που πέρασε ο δήμος, τη βιώνουν και οι δημότες. Και έχει σα συνέπεια αυτό να έχουν μηδενική ανοχή και υπερβολική κριτική. Θα πρέπει λοιπόν να συγκεραστούν όλα αυτά τα δεδομένα, γιατί πραγματικά ο δήμος μας το έχει ανάγκη.

Να ευχηθώ σε όλους τους συμπολιτευόμενους και τους αντιπολιτευόμενους να εργαστούν για ένα κοινό σκοπό. Να έχουν στην καρδιά τους ένα τατουάζ που θα λέει «δήμος Θερμαϊκού». Το αξίζει ο δήμος μας.

Να είστε βέβαιοι ότι θα έχετε την αμέριστη συμπαράσταση ενός ανθρώπου που θα σας βοηθήσει σε οτιδήποτε χρειαστεί. Καλή επιτυχία. "


Ο επικεφαλής της παράταξης  «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» Σπύρος Κουζινόπουλος τόνισε: «… δηλώσαμε κατηγορηματικά ότι η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» θα ασκήσει δημιουργική αντιπολίτευση. Αυτό σημαίνει πως οτιδήποτε θετικό θα παρουσιάζει η νέα δημοτική αρχή, θα το στηρίζουμε και θα αγωνιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις για την υλοποίησή του….»
*Τις δηλώσεις τις πήραμε από την απομαγνητοφώνηση που έκανε και  ανάρτησε ο «Φάρος του Θερμαϊκού.
Από τον Δήμο στάλθηκε το παρακάτω δελτίο τύπου
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΘΕΜΑ: Ορκωμοσία νέου Δημάρχου Θερμαϊκού «Με την επίγνωση των χαμένων ευκαιριών και των αδυναμιών που παραλαμβάνουμε, είμαστε αισιόδοξοι για να ανακτήσουμε το χαμένο έδαφος».

Αυτό είναι το ξεκάθαρο μήνυμα, που έστειλε στους πολίτες του Θερμαϊκού ο νέος Δήμαρχος, Γιάννης Μαυρομάτης, μιλώντας στην τελετή ορκωμοσίας του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Sun Beach, στην Αγία Τριάδα.

«Θέλουμε μία δημοκρατική διοίκηση ενωτική, χωρίς διαχωρισμούς και αποκλεισμούς, που θα αντιμετωπίζει ισότιμα όλους τους πολίτες, δίνοντάς τους λογαριασμό καθημερινά με ενημέρωση σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά στην ομιλία του ο νέος δήμαρχος, κωδικοποιώντας τις προτεραιότητες της θητείας του ως ακολούθως:1.             Θέτουμε τον άνθρωπο στο επίκεντρο των δράσεων μας, στηρίζοντας τους αναξιοπαθούντες με την ενεργοποίηση όλων των κοινωνικών προγραμμάτων.

2.                  Κάνουμε την καθημερινότητα πιο εύκολη με την αξιοποίηση υπάρχοντος προσωπικού και μηχανημάτων, την αποκεντρωμένη διοίκηση, την ισότιμη αντιμετώπιση κάθε δημοτικού διαμερίσματος.

3.                  Ενισχύουμε την  δημιουργικότητα ιδρύοντας Γραφείο Επιχειρηματικότητητας.

4.                 Επενδύουμε στον Τουρισμό, που μπορεί να εξελιχθεί σε «βαριά βιομηχανία» για την περιοχή μας.

5.                   Αναδεικνύουμε το πολιτιστικό κεφάλαιο μας και υποστηρίζουμε τη νεολαία με δράσεις στην παιδεία, την άθληση και την ψυχαγωγία.

6.                   Διεκδικούμε μεγάλα έργα υποδομής, οικονομικής και κοινωνικής σημασίας όπως ο περιφερειακός δρόμος, τα λιμάνια, τα κάμπινγκ.Ο νέος Δήμαρχος συνεχάρη όλους τους Συμβούλους για την εκλογή τους και τόνισε με σημασία το γεγονός ότι η συμμετοχή στις εκλογές ήταν στο δήμο Θερμαϊκού μεγαλύτερη από το μέσο όρο στο σύνολο της χώρας. «Το αποτέλεσμα των εκλογών μας γέμισε με υψηλό αίσθημα ευθύνης να τα καταφέρουμε», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Μαυρομάτης, ο οποίος ταυτόχρονα διαβεβαίωσε ότι «έχουμε πλήρη συνείδηση της ευθύνης μας και των προσδοκιών που έχουν δημιουργηθεί στους πολίτες, τόσο από τη δυναμική της ομάδας μας, όσο και από την απογοήτευση της σημερινής εικόνας του δήμου μας».

Την ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Θερμαϊκού ευλόγησε ο μητροπολίτης Κασσανδρείας κ. Νικόδημος, ενώ μεταξύ των παριστάμενων ήταν η Γενική Γραμματέας Αθλητισμού, Κυριακή Γιαννακιδου, και οι Βουλευτές Σάββας Αναστασιάδης, Γαβριήλ Αβραμίδης και Σταυρούλα Ξουλίδου.Για το Γραφείο ΤύπουΚων/να Τάπρα

ΔΕ Δημοσιογράφων
www.orizontasnews.gr
ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με ένα κλικ στην οθόνη σας!

.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP