9/5/14

Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τον Σπύρο Κουζινόπουλο
ΣΥΡΙΖΑ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ Συμπολίτες-σες του Δήμου Θερμαϊκού
  Στις 18 Μαΐου καλούμαστε στις κάλπες για να αναδείξουμε  νέες Δημοτικές και περιφερειακές  αρχές. Σε αυτές τις εκλογές, που έχουν βαρύνουσα πολιτική σημασία υπάρχει ένα τεράστιο δίλημμα για όλους μας. Θα συμπορευτούμε με το παλιό και φθαρμένο πολιτικό σύστημα η με τις δυνάμεις της ανανέωσης, της αποκέντρωσης, της δημοκρατίας και της διαφάνειας ;

  Σήμερα η ελληνική κοινωνία δέχεται μια πρωτοφανή επίθεση. Ζούμε τις συνέπειες εφαρμογής μιας φιλελεύθερης πολιτικής που έχει σαν στόχο ,τη φτωχοποίηση της Ελληνικής κοινωνίας, την κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων και τη μετατροπή της χώρας σε μια αποικία χρέους. Οι άνεργοι συνεχώς αυξάνονται και οι νέοι παίρνουν το δρόμο της ξενιτιάς . Η δημοκρατία περιστέλλεται και οι θεσμοί είναι υπό διάλυση .  Τις ίδιες τραγικές συνθήκες βιώνει και η αυτοδιοίκηση  ιδιαίτερα μετά την εφαρμογή του Καλλικράτη. Αμφισβητείται ο ρόλος της ως δημοκρατικού λαϊκού θεσμού, με πρωτοφανή μείωση της χρηματοδότησης (που ξεπερνά το 60%), ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας και των υπηρεσιών της και την ουσιαστική κατάργηση του αυτοδιοίκητου, με την εφαρμογή του παρατηρητηρίου και την αφαίρεση όλων των δυνατοτήτων άσκησης ουσιαστικής  πολιτικής για τον τόπο και την κοινωνία.
     Ο ΣΥΡΙΖΑ  θέλει  να είναι η Αυτοδιοίκηση βάθρο Δημοκρατίας. Να καθιερωθεί η απλή αναλογική  σε κάθε εκλογική διαδικασία .Να έχει  σημαία της το δημοκρατικό προγραμματισμό, την επέκταση των δημοκρατικών θεσμών, και να επιζητά την ενεργητική συμμετοχή των πολιτών. Να οργανώνει δίκτυα κοινωνικής Αλληλεγγύης, και να διαμορφώνει  στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης για την περιοχή , μέσα από καθαρές και διαφανείς συμμετοχικές διαδικασίες .
       Η οργάνωση μελών του ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο Θερμαϊκού ,πιστεύει ότι η Αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι μια αποκεντρωμένη δημοκρατική διοίκηση, με ενεργητική συμμετοχή των πολιτών, να αποτελεί βασικό στήριγμα του κοινωνικού κράτους και  δυναμικός φορέας της παραγωγικής, κοινωνικής, και οικολογικής ανασυγκρότησης του τόπου . Πιστεύουμε ότι υπάρχει η αναγκαιότητα στήριξης μιας νέας δημοτικής παράταξης που να εκφράζει όλες τις δημοκρατικές φωνές, να αφουγκράζεται τα θέλω και τις ανάγκες των συμπολιτών  μας . Να ξεχωρίζει από την ομοιομορφία που παρουσιάζουν οι παλιοί υποψήφιοι. Ομοιομορφία λόγου, τρόπου, εικόνας και πολιτικής. Ομοιομορφία που τονίζεται με τον πλέον εμφατικό τρόπο,  παρόλο που προσπαθούν να την κρύψουν με ανούσιες διαφωνίες.
   Για τους παραπάνω λόγους ,πρωτοστατήσαμε στην δημιουργία μιας τοπικής, πολιτικής, αυτοδιοικητικης  και κοινωνικής συμμαχίας, που  διαμόρφωσε μια σοβαρή και αξιόπιστη λύση για την αναπτυξιακή πορεία του Δήμου Θερμαϊκού και την επίλυση των θεμάτων της καθημερινότητας . Σήμερα με αίσθημα ευθύνης ,καλούμε όλους τους συνδημότες μας να αξιολογήσουν τις προγραμματικές δεσμεύσεις, της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ αλλά και το ήθος, τις γνώσεις, τους αγώνες, την ιστορία του υποψήφιου Δημάρχου ΣΠΥΡΟΥ ΚΟΥΖΙΝΟΠΟΥΛΟΥ. Καλούμε  όλους τους συμπολίτες μας να  στηρίξουν την δημοτική παράταξη  ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ.
Τώρα γνωρίζουμε. Έχουμε λύση. Μπορούμε.  
Συμμετέχουμε, προγραμματίζουμε, δημιουργούμε
Όλοι μαζί για μια μεγάλη ανατροπή στη χώρα και στον τόπο.     
Στις 18 Μαΐου στηρίζουμε
  ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ


www.orizontasnews.gr
ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με ένα κλικ στην οθόνη σας!

.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP