2/4/14

Συγχαρητήρια για την Ορχήστρα "con fuoco" του Δήμου ΘέρμηςΣτις 25 Μαρτίου 2014 βρέθηκα τυχαία, λόγω προσωπικής επαφής με τη Γερμανική Σχολή, σε μια εκπληκτική συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Οι Γερμανικές Σχολές έχοντας θεσμοθετήσει εδώ και μερικά χρόνια ένα μαθητικό μουσικό διαγωνισμό, δίνουν μια εξαιρετική ευκαιρία στους μαθητές τους να ξεδιπλώσουν το ιδιαίτερο ταλέντο τους στη μουσική και να διακριθούν στο μουσικό όργανο, το  οποίο σπουδάζουν.
Μετά από ένα κύκλο εσωτερικών Αγώνων, οι καλύτεροι φτάνουν πια στους τελικούς Αγώνες, τους οποίους φιλοξενεί κάθε χρόνο και μια άλλη πόλη. Φέτος ήταν σειρά της Θεσσαλονίκης να φιλοξενήσει τους ταλαντούχους μαθητές και να διοργανώσει την τελική συναυλία των νικητών στο Μέγαρο Μουσικής. Πράγματι, όλοι όσοι ήμασταν στο κοινό, γίναμε μάρτυρες της δεξιοτεχνίας των μικρών μουσικών, που ένας ένας με τη σειρά παρουσίαζαν με απρόσμενη ωριμότητα και επαγγελματισμό για την ηλικία τους το μουσικό κομμάτι με το οποίο είχαν διακριθεί.
Η μεγάλη έκπληξη όμως της βραδιάς ήταν το grand finale! Η Ορχήστρα του Δήμου Θέρμης «con fuoco» (=μουσικός όρος, που σημαίνει «με θέρμη»!), που είχε κληθεί να συμμετάσχει για να κλείσει τη βραδιά, παίζοντας δύο έργα, στα οποία θα συμπεριελάμβανε ανάμεσα στα τακτικά της μέλη και όλους τους νικητές του διαγωνισμού!
Η προετοιμασία έγινε σε ένα μουσικό workshop το ίδιο πρωί, πράγμα που για όσους γνωρίζουν λίγο, είναι εξαιρετικά δύσκολο, ειδικά όταν έχεις να κάνεις με παιδιά. Το τελικό αποτέλεσμα όμως απέδειξε, πως τόσο οι μικροί μουσικοί ήταν αληθινά ταλαντούχοι, όσο και ο μαέστρος της Ορχήστρας «con fuoco», Γιάννης Πολυμενέρης,  είναι ένας υψηλού επιπέδου μουσικός αλλά και ένας εξαιρετικός παιδαγωγός! Οι ευρηματικές, έξυπνες και απαιτητικές ενορχηστρώσεις, η άψογη εκτέλεση, η απόλυτη καθοδήγηση και ο τέλειος συντονισμός όλης της ορχήστρας σε τόσο απαιτητικά έργα μαρτυρούν άριστη γνώση, μουσικό ταλέντο, παιδαγωγική εμπειρία, δύναμη έμπνευσης και υψηλή στόχευση για το τέλειο!
Θερμά συγχαρητήρια τόσο στον ίδιο, όσο και στο Δήμο Θέρμης για την επιλογή του και τη στήριξή του σε μια τόσο «θερμή» μουσική δουλειά, σε μια καρδιά πολιτισμού, σε ένα πυρήνα  νέων ανθρώπων, που κόντρα στη σημερινή βαρβαρότητα αγωνιούν για την καλλιέργεια και την ανάταση της ψυχής τους!
Γρηγόρης Σαββόπουλος
Καρδιολόγος

www.orizontasnews.gr
ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με ένα κλικ στην οθόνη σας!

.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP