17/4/14

Τα ανύπαρκτα «έργα» Μαυρομάτη στο οδικό δίκτυο και η επίθεσή του στη «Συμπολιτεία ΘερμαΪκού»
Από το Γραφείο Τύπου της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση, από αφορμή την επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον της ο υποψήφιος δήμαρχος κ.Ι.Μαυρομάτης:
Εγκαλεί ο πρώην δήμαρχος Μηχανιώνας κ.Μαυρομάτης  τη «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» ότι τον….. αντιγράφει στις προτάσεις για το οδικό δίκτυο. Και με περισσή έπαρση και αλαζονεία, που διακρίνει όλες του τις κινήσεις, προσπαθεί να πείσει όσους ακόμη τον ακολουθούν, ότι όλα βαίνουν καλώς στο δήμο, ότι οι δρόμοι μας δεν είναι άθλιοι, ότι, αντίθετα με τα όσα λέει η Τροχαία, δεν σκοτώνεται κάθε τόσο κόσμος στο δρόμο-καρμανιόλα Μηχανιώνας-Θεσσαλονίκης,
ότι ο δρόμος Μηχανιώνα-Πλαγιάρι είναι περίπου… τέλειος, ότι το εσωτερικό δίκτυο δρόμων ήταν άριστο, κι αυτοί χάλασαν μόνο τα τελευταία χρόνια και άλλα παρόμοια.
Δεν μας εκπλήσσει αυτή η μακροσκελής απάντηση της παράταξης Μαυρομάτη στις δηλώσεις του υποψηφίου μας δημάρχου Σπύρου Κουζινόπουλου για την κατάσταση του οδικού δικτύου. Ο τόνος και η έκτασή της, αποκαλύπτουν την ταραχή που τους έχει καταλάβει από τη συνεχή ανοδική πορεία της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού».
Προσπαθεί λοιπόν ο πρώην δήμαρχος να παρουσιάσει μια μαγική εικόνα και να αποσείσει τις τεράστιες προσωπικές του ευθύνες για την ολιγωρία που επέδειξε επί μία ολόκληρη οκταετία, με το να ανέχεται την απαράδεκτη κατάσταση του οδικού δικτύου για να μην έρθει σε σύγκρουση με την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ αλλά και τη διοίκηση Ψωμιάδη που τον στήριζαν. Επιχειρεί έτσι να πείσει ότι λίγο-πολύ όλα βαίνουν καλως στον δρόμο Θεσσαλονίκης- Νέας Μηχανιώνας  και ότι, βρε αδελφέ, υπάρχει ένα μικροπροβληματάκι στα σημεία «με έντονη υψομετρική διαφορά». Ενώ, κατά την άποψή του, το μόνο που λείπει είναι… «η ενιαία και σύγχρονη κατασκευή του οδοστρώματος».
Φαίνεται ότι ο κ.Μαυρομάτης θα φοράει παραμορφωτικά γυαλιά όταν διέρχεται τις άκρως επικίνδυνες κλειστές στροφές από την Αγία Τριάδα μέχρι τη διασταύρωση Αγγελοχωρίου. Γιαυτό και δεν βλέπει τους οδηγούς που σταυροκοπιούνται όταν περνάνε από εκείνο το σημείο. Γιαυτό και δεν αντιλαμβάνεται τα τρακαρίσματα που σημειώνονται σε κάθε ψιλόβροχο ή κάθε μικρή χιονόπτωση, κάνοντας να ακούγονται κενές περιεχομένου οι θριαμβολογίες του πρώην δημάρχου Μαυρομάτη ότι επί των ημερών του έγινε… . «εξομάλυνση των στροφών και φαρδύτερος ασφαλτοτάπητας». Τέτοια «εξομάλυνση» μόνο ένας Μαυρομάτης θα μπορούσε να την είχε δει.
Μάλλον τα ίδια παραμορφωτικά γυαλιά χρησιμοποιεί όταν επιχειρεί να ωραιοποιήσει και τον επίσης άθλιο δρόμο Μηχανιώνας-Πλαγιαρίου, περιγράφοντας ως … «εποποιία» το γεγονός ότι έγινε «χωρίς απαλλοτριώσεις, πείθοντας όπου χρειαζόταν τους παρόδιους να παραχωρήσουν λωρίδες της γης τους». Και μας κάνει τη «χάρη» να συμφωνήσει μαζί μας ότι χρειάζεται διαπλάτυνση ττων «επικίνδυνων» στροφών, αμφισβητώντας όμως το «επικίνδυνο» που το θέτει σε εισαγωγικά. Δηλαδή επαίρεται ο κ.Μαυρομάτης που επί των ημερών του ασφαλτοστρώθηκε όπως-όπως αυτός ο αγροτικός δρόμος, χωρίς να γίνει καμία εργασία βελτίωσης για να μην δοθούν χρήματα σε απαλλοτριώσεις. Λεφτά που δίνονταν όμως την ίδια εποχή με τη σέσουλα σε άλλα, άχρηστα έως περίεργα έργα, όπως για παράδειγμα τα δεκάδες χιλιάδες ευρώ που ξοδεύτηκαν στη σύνταξη φακέλου προμελέτης για τη δημιουργία…. υπόγειου πάρκινγκ στη Νέα Μηχανιώνα, που δόξα τω Θεώ διαθέτει ακόμη άπειρους χώρους στάθμευσης.
Δεν θα μπούμε στον πειρασμό να απαντήσουμε ένα προς ένα στους ισχυρισμούς του αμετροεπούς κ.Μαυρομάτη. Ο οποίος θεωρώντας ότι θα μας μειώσει, κατεβάζει κατά τη γνώριμή του μέθοδο το επίπεδο συζήτησης, γράφοντας ότι «θα πρέπει κάποιος να συμμετέχει στα κοινά από όποια θέση μπορεί και όχι να γνωρίζει τον δήμο του από την οθόνη του υπολογιστή».
Εμείς κ.Μαυρομάτη, τα στελέχη της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» που γνωρίσαμε όλα αυτά τα χρόνια σπιθαμή προς σπιθαμή το δήμο Θερμαϊκού, προτιμούμε να καθόμαστε όπως λέτε στην οθόνη του υπολογιστή, από το να ξοδεύουμε τα χρήματα του δήμου σε έργα άχρηστα, φτιαγμένα στο γόνατο, κι επίσης να κλείνουμε τα μάτια όχι μόνο σε σοβαρά προβλήματα, όπως αυτά του άθλιου οδικού δικτύου, αλλά και σε άλλα, σοβαρότερα γεγονότα που συμβαίνουν γύρο μας. Περί αυτών όμως, θα μιλήσουμε κάποια άλλη φορά.

www.orizontasnews.gr
ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με ένα κλικ στην οθόνη σας!

.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP