7/4/14

Από την προεκλογική δραστηριότητα του Κυριάκου Στεφανίδη


 
Ιδού η Ρόδος. . .
Στις 23 Ιανουαρίου 2014 ο κος Βασιλειάδης είχε προτείνει σ’ όλους τους υποψηφίους δημάρχους και για το καλό του τόπου να συνδιαμορφώσουν ένα ενιαίο κοινό διαλεκτικό δημοτικό ψηφοδέλτιο στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Τότε θεώρησα ότι η πρόταση ήταν ενδιαφέρουσα και δήλωσα παρών στον διάλογο. Δυστυχώς κανένας άλλος υποψήφιος δήμαρχος δεν ενδιαφέρθηκε. 

Πρόσφατα στις 3-4-2014 σε μια επιστολή – απάντηση μου προς τον κο Τσαμασλή, του πρότεινα να δημιουργηθεί μια μεγάλη Δημοτική παράταξη από όλους τους συνδυασμούς, με επικεφαλής ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής. Επειδή μέχρι σήμερα δεν έχω πάρει απάντηση, αποφάσισα να βελτιώσω την πρότασή μου. Προτείνω αμέσως μετά τις δημοτικές εκλογές να παραιτηθείο επικεφαλής του συνδυασμού, που θα είναι κοινής αποδοχής και δήμαρχος να αναλάβει ο πλειοψηφών Δημοτικός Σύμβουλος. Με αυτόν τον τρόπο θα δοθεί η δυνατότητα στους ψηφοφόρους να επιλέξουν το πιο άξιο για δήμαρχό τους, ανάμεσα στους πιο σημαντικούς υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους.
Θεωρώ ότι τα προβλήματα του δήμου είναι πάρα πολλάμε κυρίαρχο το τεράστιο χρέος. Για να αντιμετωπιστούν αυτά τα προβλήματα χρειάζονται γνώση και φαντασία. Χρειάζονται ικανότεροι άνθρωποι στις θέσεις ευθύνης.
Οι δημότες δεν έχουν προβλήματα που να τους χωρίζουν. Πρέπει εμείς να ξεπεράσουμετις πολιτικές αντιπαραθέσεις που περιορίζονται στο ποιος είναι ικανότερος και ποιο πρόγραμμα είναι περισσότερο εφαρμόσιμο.
Σήμερα πρέπει από κοινού να αναλάβουμε την ευθύνη για το μέλλον μας. Πρέπει άμεσα να αντιμετωπίσουμε την άσχημη κατάσταση του Δήμου, τα γενικότερα προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των ΟΤΑ. Πρέπει να συμφωνήσουμε ότι η βάση του προεκλογικού μας προγράμματος θα είναι το στρατηγικό αναπτυξιακό σχέδιο το οποίο ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο και στην σύνταξη του οποίου συμμετείχε και η περιφέρεια. Να εξετάσουμε την εκδοχή να το συμπληρώσουμε με νέες ιδέες και προτάσεις. Με την πράξη μας αυτή δείχνουμε στους δημότες ότι δεν ανταγωνιζόμαστε για την «καρέκλα», αλλά συναγωνιζόμαστε για να επιλύσουμε τα προβλήματα της καθημερινότητας και πολεμάμε για την ανάπτυξη της προνομιακής περιοχής μας.
Κε Μαυρομάτη, κε Τσαμασλή, κε Κουζινόπουλε, κα Μώραλη.
Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα. Θέλετε την εξουσία για αυτοεπιβεβαίωση ή ως μια θαυμάσια ευκαιρία για καθημερινή επιβεβαίωση της αγάπης σας για τον τόπο;
Θα επιλέξετε τις ψεύτικες δικαιολογίες απότη λογική και την αντικειμενική ανάγκη;
Θα επιλέξετε την αγάπη για τα προνόμια από το πραγματικό ενδιαφέρον για τον τόπο μας;
Θα επικρατήσει ο πειρασμός της εξουσίας ή η χαρά της δημιουργίας που αφήνει εμφανή σημάδια γύρω μας;


 

 

Στεφανίδης: «Είμαι υπέρμαχος της δυνατής συμμετοχής των γυναικών στα κοινά του Δήμου μας»


Με γυναίκες του Δήμου Θερμαϊκού συναντήθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Κυριάκος Στεφανίδης την Κυριακή 5 Απριλίου 2014 σε εκδήλωση που έγινε στο ρεστοράν «Αίθριο».  Στην κατάμεστη αίθουσα ο κ. Στεφανίδης επανέλαβε την θέση του συνδυασμού «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ» πως: «Είμαι υπέρμαχος της μεγαλύτερης δυνατής συμμετοχής των γυναικών στα κοινά. Ιδιαίτερα μάλιστα στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Γιατί χωρίς τη γυναίκα, είναι αδύνατον να πετύχουμε τους στόχους μας».
Από την πλούσια και παραγωγική συζήτηση που έγινε με τις συνδημότισσές μας τέθηκαν θέματα της καθημερινότητας με τον κ. Στεφανίδη να αναφέρει τα εξής: «Ο αγώνας που δίνω μαζί με τους συνεργάτες μου και όλους τους πολίτες που θέλουν ένα διαφορετικό δήμο, μια άλλη κοινωνία. Ειδικά αυτή την περίοδο, όπου ο κόσμος υποφέρει. Όπου η φτώχια και η εξαθλίωση χτυπούν, αν δεν είναι μέσα, στα σπίτια εκατοντάδων χιλιάδων νοικοκυριών. Όπου τα ποσοστά ανεργίας για την ίδια την γυναίκα, για τους νέους και τις νέες μας, έχουν ξεπεράσει κάθε ανεκτό επίπεδο. Να υψώσουμε ασπίδα προστασίας σε συμπολίτες μας που ζητούν βοήθεια και στήριξη. Όχι με ελεημοσύνες και δήθεν φιλανθρωπίες. Αλλά με συγκεκριμένα έργα και δράσεις. Σας καλώ κοντά στην δημοτική μας παράταξη «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ». Η διαφαινόμενη μεγάλη νίκη οφείλεται σε μεγάλο ποσοστό σε εσάς, στο ισχυρό φύλλο, στη γυναίκα».

www.orizontasnews.gr
ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με ένα κλικ στην οθόνη σας!

.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP