9/4/14

Σπ.Κουζινόπουλος: «Ουσιαστικές αρμοδιότητες στα τοπικά συμβούλια»


 
Ουσιαστικές αρμοδιότητες στις τοπικές δημοτικές κοινότητες, για την επί ίσοις όροις  ανάπτυξη και των οκτώ διαμερισμάτων του δήμου Θερμαϊκού, προβλέπει το πρόγραμμα της «Συμπολιτείας». Και όπως δήλωσε ο επικεφαλής της παράταξης, υποψήφιος δήμαρχος Θερμαϊκού, Σπύρος Κουζινόπουλος, μιλώντας με παλιά, έμπειρα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, θα πρέπει να πάψουν τα τοπικά συμβούλια να ασχολούνται μόνο με την έκδοση αδειών για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, αλλά να έχουν πλέον καθοριστικό ρόλο στη διοίκηση των κοινοτήτων τους.

«Ρίξτε μια ματιά στις αποφάσεις των οκτώ δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων, όπως αυτές έχουν αναρτηθεί στο επίσημο site του δήμου Θερμαϊκού και θα διαπιστώσετε ότι σχεδόν όλες, αφορούν “Χορήγηση ανανέωσης άδειας λειτουργίας μουσικής”. Εμείς αυτό θα το αλλάξουμε ριζικά, δίνοντας αρμοδιότητες αλλά και προϋπολογισμό, όπως επίσης και τεχνικό πρόγραμμα, εξασφαλίζοντας σχετική αυτοτέλεια στα τοπικά συμβούλια», ανέφερε ο υποψήφιος δήμαρχος Σπύρος Κουζινόπουλος.
Οι αποκεντρωμένες αρμοδιότητες και ο ουσιαστικός-δημοκρατικός ρόλος στη λήψη αποφάσεων για τις τοπικές υποθέσεις, που προβλέπει το πρόγραμμα της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», αποβλέπει στο να μειωθεί η απόσταση ανάμεσα στο Δήμο και τον πολίτη. Ενώ επίσης εξασφαλίζει ότι η διοίκηση του δήμου θα ασκείται από τα συλλογικά όργανα και όχι από κλειστές ομάδες ή μονοπρόσωπα εκτελεστικά όργανα.
«Πιστεύουμε ότι  ο Δήμος Θερμαϊκού πρέπει να γίνει σύγχρονος, λειτουργικός και ελκυστικός Δήμος, με δημοτικές και διοικητικές υπηρεσίες που θα συμβάλλουν στην ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση των πολιτών. Θεωρούμε ότι μια συνολική αλλαγή στη διοίκηση του τόπου είναι απαραίτητη. Αλλαγή σε πρόσωπα και σε πολιτικές. Είναι πλέον ώρα να μπει ένα τέλος στην ανακύκλωση του παλιού και φθαρμένου συστήματος», επισήμανε ο υποψήφιος δήμαρχος Σπύρος Κουζινόπουλος.
Σχετικά με την αποκέντρωση αλλά και την πιο ενεργό συμμετοχή των συνδημοτών μας στα ζητήματα που τους αφορούν, το πρόγραμμα της «Συμπολιτείας ΘερμαΪκού» που θα δοθεί τις επόμενες ημέρες στη δημοσιότητα, προβλέπει μεταξύ των άλλων και τα ακόλουθα:

Συνέλευση γειτονιάς με συμμετοχή των κατοίκων :
Οι αποφάσεις της είναι δεσμευτικές εφ’ όσον συμμετέχει το 20% των πολιτών, κινούνται στα πλαίσια του νόμου και των οικονομικών δυνατοτήτων του δήμου .Τη Συνέλευση μπορεί να προκαλέσει η Τοπική Αρχή ή το 10% των πολιτών με συλλογή υπογραφών

 Συμμετοχικός  ετήσιος Προϋπολογισμός & Τεχνικό Πρόγραμμα :
Διαμόρφωση πρότασης μέσα από συνελεύσεις, με προηγούμενη πλήρη ενημέρωση πάνω στην πρόταση της Τοπικής Αρχής.

www.orizontasnews.gr
ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με ένα κλικ στην οθόνη σας!

.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP