9/3/14

Ο Σ. Κουζινόπουλος ομόφωνα υποψήφιος δήμαρχος της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού»Δελτίο Τύπου

Στη διάρκεια μιας πρωτόγνωρης για τα χρονικά της περιοχής διαδικασίας, τα μέλη της νέας δημοτικής κίνησης «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» εξέλεξαν λίγο πριν το μεσημέρι της Κυριακής,  ομόφωνα  και με θερμά χειροκροτήματα, το δημοσιογράφο και συγγραφέα κ.Σπύρο Κουζινόπουλο ως επικεφαλής της παράταξης και υποψήφιο δήμαρχο για τις προσεχείς δημοτικές εκλογές.
Ήταν μία διαδικασία στην οποία πήραν μέρος τα 250 έως σήμερα μέλη της «Συμπολιτείας» αλλά και άλλοι δημότες του Θερμαϊκού που θέλουν να υπάρξει στα δημοτικά πράγματα του τόπου μία στοιβαρή δημοτική αρχή με κύρος και αποφασιστικότητα που θα μπορέσει να βγάλει το δήμο Θερμαϊκού από το τέλμα και θα αγωνιστεί για την επίλυση των σοβαρών τοπικών προβλημάτων.

Όπως ανακοινώθηκε από το προεδρείο της συνέλευσης, υπήρξαν τρεις υποψήφιοι για τη θέση του επικεφαλής της παράταξης, οι οποίοι όμως τελικά αποσύρθηκαν όταν μετά από πολλές κρούσεις ο γνωστός δημοσιογράφος και συγγραφέας αποδέχθηκε την τιμητική πρόταση που του έγινε.
Λίγο πριν την εκλογή του κ.Σπύρου Κουζινόπουλου, ο δάσκαλος κ.Γιάννης Γκούτας διάβασε το βιογραφικό του, ενώ αρκετά μέλη της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» που στη συνέχεια πήραν το λόγο, όπως η εκλεγόμενη στην περιοχή βουλευτής κ.Λίτσα Πασχαλίδου-Αμανατίδου, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτισμού κ.Γιάννης Τσακμάκας, το γνωστό αυτοδιοικητικό στέλεχος, πρώην αντιδήμαρχος κ.Παναγιώτης Ερμείδης, ο δημοτικός σύμβουλος Θερμαϊκού κ. Βαγγέλης Κουκουρίγκος κ.α., εξήραν την προσωπικότητα του υποψήφιου δημάρχου, σημειώνοντας ότι διαθέτει όλα τα εχέγγυα για να οδηγήσει την παράταξη στην εκλογική νίκη.
Βαθειά συγκινημένος ο υποψήφιος δήμαρχος, αφού ευχαρίστησε θερμά τα μέλη της «Συμπολιτείας» για την τιμή που του έκαναν, υπογράμμισε ότι η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» έχει τα κότσια για να υποστηρίξει ένα σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης του δήμου, καθώς ακουμπάει γερά στους πολίτες και όχι σε ατομικά, προσωπικά ή άλλα συμφέροντα. Και όπως είπε χαρακτηριστικά:
«Μπορούμε να υλοποιήσουμε τις δεσμεύσεις μας, το πρόγραμμά μας, γιατί όλοι εμείς εδώ χτίσαμε γερά μια γνήσια λαϊκή συμμαχία, που αγκαλιάζει όλους τους πολίτες του δήμου μας, από όλα τα δημοτικά διαμερίσματα, ανεξάρτητα από πολιτικές παρατάξεις, αποδεσμευμένοι από κομματικούς εναγκαλισμούς και δουλείες. Καθώς εμείς βάζουμε πάνω απ΄όλα και πέρα απ΄όλα το συμφέρον των δημοτών μας».
Απαντώντας στους ισχυρισμούς ότι τάχα η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» είναι παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ότι ναι μεν κάποια μέλη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην περιοχή μετέχουν στην παράταξη, όπως μετέχουν ισότιμα και συνδημότες που ανήκουν σε όλους τους άλλους πολιτικούς χώρους πλην της νεοναζιστικής ακροδεξιάς. Για να προσθέσει ο κ. Κουζινόπουλος:
«Είναι φυσικά περιττό να πω ότι εγγύηση για την ανεξαρτησία, την ευρύτητα, την πλουραλιστική πορεία της παράταξής μας, αποτελεί ο έχων την τιμή να σας ομιλεί, ο επικεφαλής από σήμερα της «Συμπολιτείας» ο οποίος, ως γνωστό, έχει μία ανεξάρτητη ανένταχτη πορεία εδώ και τριάντα περίπου χρόνια, υπερασπιζόμενος όμως πάντα τα συμφέροντα της χώρας και των κατοίκων της».
 Στη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Κουζινόπουλος στάθηκε ιδιαίτερα στα σοβαρά τοπικά προβλήματα, παρουσιάζοντας τον τρόπο που θα επιδιώξει ως δήμαρχος την επίλυσή τους. Και όπως υπογράμμισε με έμφαση:
Για να μπορέσει ο δήμος Θερμαϊκού να κάνει ένα βήμα μπροστά, χρειάζεται να έχει μια διοίκηση δυναμική, μία διοίκηση με αποφασιστικότητα και τσαγανό. Η οποία δεν θα κάνει απλώς διαχείριση της μιζέριας, ούτε θα ασχολείται μόνο με τα προβλήματα της καθημερινότητας. Μία δημοτική αρχή που δεν θα σκύβει συνεχώς το κεφάλι για να εφαρμόσει τις εντολές των ισχυρών της εξουσίας. Αλλά όπου χρειαστεί, θα χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι, θα συγκρουστεί με άδικες αποφάσεις και λογικές που πλήττουν τους δημότες μας. Μία διοίκηση που γνώμονα πάντα θα έχει την αλληλεγγύη προς τους δημότες, ιδιαίτερα αυτούς που πλήττονται άμεσα από τις συνέπειες της κρίσης. Και η οποία δεν θα επιτρέψει να χάσει το σπίτι του κανένας πολίτης του Θερμαϊκού, ούτε να μείνει κάποια οικογένεια δίχως ηλεκτρικό ρεύμα ή πάλι να υπάρχουν άτομα πεινασμένα.
Επίσης, δεν μπορούμε να ανεχθούμε άλλο την ύπαρξη σκουπιδιών, ιδιαίτερα το καλοκαίρι, στον κατ΄εξοχήν τουριστικό δήμο μας. Όπως δεν θα επιτρέξουμε τη διαρπαγή και το ξεπούλημα της δημοτικής περιουσίας, όπως επιχειρούν να κάνουν οι αρμόδιοι του ΤΑΙΠΕΔ με τα δύο δημοτικά κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας και της Επανομής. Ούτε θα συνεχίσουμε να δεχόμαστε αδιαμαρτύρητα το άθλιο οδικό δίκτυο που υπάρχει στο δήμο Θερμαϊκού, με το δρόμο-καρμανιόλα που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τα βασικότερα κέντρα του δήμου μας. Τον πιο επικίνδυνο δρόμο του νομού Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την τροχαία, όπως επικίνδυνοι είναι και οι δρόμοι που συνδέουν την Επανομή με τη Μηχανιώνα και τη Θεσσαλονίκη.
Ακόμη, δεν θα ανεχθούμε άλλο να παρεμποδίζεται η ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου, όπως γίνεται με τα ΚΑΑΥ της Αγίας Τριάδας, την ώρα που κάποιοι σφυρίζουν αδιάφορα ή το πολύ-πολύ στέλνουν κανένα έγγραφο για την τιμή των όπλων.
Τα προβλήματα δυστυχώς είναι πολλά, καθώς συσσωρεύονταν επί χρόνια από διοικήσεις «δειλές κι άβουλες αντάμα», όπως λέει ο ποιητής. Τι να πρωτοπούμε γιαυτά. Να μιλήσουμε για το Διεθνές Πανεπιστήμιο που χάθηκε οριστικά εξαιτίας της αδράνειας της τότε δημοτικής αρχής της Μηχανιώνας; Να μιλήσουμε για το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας που το θυμούνταν οι υποψήφιοι δήμαρχοι μόνο κάθε προεκλογική περίοδο;  Ή πάλι να σκεφτούμε για τη μεγάλη…. Βοήθεια που βρήκε ο δήμος μας από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης, με τον υποψήφιο δήμαρχο Θερμαϊκού αντιπεριφερειάρχη να μην έχει βάλει ούτε μία πετρούλα στο δήμο μας, την ίδια ώρα που οι παραλίες της περιοχής απουσιάζουν από τους τουριστικούς οδηγούς της Περιφέρειας;»
Καταλήγοντας ο υποψήφιος δήμαρχος της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» κ.Σπύρος Κουζινόπουλος παρατήρησε ότι με την ενεργοποίηση όλων των πολιτών για τα κοινά που μας ενώνουν, θα προσπαθήσει να συμβάλλει ώστε επιτέλους ο τόπος μας να σταματήσει την πορεία οπισθοχώρησης, κάνοντας ένα βήμα μπροστά, που διαπιστώνουμε τα τελευταία χρόνια. ΚΙ έκλεισε λέγοντας:
«Η νίκη μας περιμένει. Ας βιαστούμε να την κατακτήσουμε. Ώστε να δώσουμε στη «Συμπολιτεία» τη δυνατότητα  να σηκώσει τον ήλιο του Θερμαϊκού λίγο ψηλότερα. Για να γίνει η ελπίδα επιτέλους πραγματικότητα. Να βρουν ανταπόκριση οι προσδοκίες. Για να αποτελέσει ο δήμος Θερμαϊκού το καταφύγιο, το σπίτι, το αποκούμπι όλων των δημοτών μας».


Το πλούσιο βιογραφικό του Σπύρου Κουζινόπουλου

To πλούσιο βιογραφικό του υποψηφίου δημάρχου Θερμαϊκού κ.Σπύρου Κουζινόπουλου, παρουσιάσθηκε στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στο δημοτικό θέατρο Επανομής, όπου η δημοτική παράταξη «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» τον εξέλεξε ομόφωνα ως επικεφαλής της για τις δημοτικές εκλογές της 18ης Μαίου 2014. Τα τρία στοιχεία που προκύπτουν από το βιογραφικό του είναι συνέπεια, σταθερότητα και αγωνιστική πορεία.

Βιογραφικό
Ο Σπύρος Κουζινόπουλος γεννήθηκε το 1947 και στα 45 και πλέον χρόνια που άσκησε το δημοσιογραφικό λειτούργημα, εργάσθηκε σε πολλές εφημερίδες, ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς σε επιτελικές θέσεις, ενώ επί  δεκαπενταετία υπήρξε ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων στη Βόρεια Ελλάδα με αρμοδιότητα και στα Βαλκάνια.
Μαθητής Γυμνασίου ακόμη, πήρε μέρος στους αγώνες για το «1-1-4», για το Κυπριακό και το «15% στην Παιδεία». Για τις ιδέες, την αρθρογραφία και τη συμμετοχή του στον αντιδικτατορικό αγώνα, υπέστη διώξεις από τη χούντα, φυλακίστηκε και βασανίστηκε. Το 1974 ήταν  υποψήφιος της «Ενωμένης Αριστεράς» στο νομό Σερρών.
Διετέλεσε επί χρόνια μέλος του προεδρείου της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης και πήρε μέρος σε διεθνή δημοσιογραφικά συνέδρια και συναντήσεις.
Σε μια δική του ιδέα, στηρίχθηκε η δημιουργία το 1991, του Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, του οποίου υπήρξε απο την πρώτη ημέρα της ίδρυσής του και επί 18 συνεχή χρόνια Γενικός του Διευθυντής.
Με πρωτοβουλία του, το Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων υπήρξε το 1993 το πρώτο ελληνικό μέσο ενημέρωσης κι ένα από τα πρώτα Ευρωπαϊκά που δημιούργησε ειδησεογραφικό κόμβο στο ίντερνετ. Ενώ το 1994 ίδρυσε την «Ένωση των Βαλκανικών Πρακτορείων Ειδήσεων», της οποίας διετέλεσε επί δεκαπέντε χρόνια Γενικός της Γραμματέας. Το 1995, άρχισε να εκδίδει το μηνιαίο ομογενειακό περιοδικό "Ελληνική Διασπορά" που κυκλοφορεί μέχρι σήμερα σε 35 χώρες των πέντε ηπείρων, μεταφέροντας στα πέρατα της γης τη φωνή του απόδημου Ελληνισμού.
Ο Σπύρος Κουζινόπουλος τιμήθηκε το 1985 με το μετάλλιο "Βουλγαρία-1300 χρόνια" για τη συμβολή του στην ανάπτυξη των ελληνοβουλγαρικών σχέσεων και ανώτατη διάκριση το 1992 για την προώθηση των Ρουμανοελληνικών σχέσεων, ενω ήταν ο πρώτος βορειοελλαδίτης στον οποίο απονεμήθηκε το βραβείο "Αμπντί Ιπεκτσί" το 1987 για τη συμβολή του στη βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Επίσης, τιμήθηκε το 1996 από την Κυπριακή Εστία για την προσφορά του στο εθνικό θέμα της Κύπρου και το Δεκέμβριο του 1996 από το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού για την ανιδιοτελή βοήθειά του στην οργάνωση και προβολή του σημαντικού αυτού θεσμού.
Μέχρι σήμερα, εκδόθηκαν δέκα  βιβλία του Σπύρου Κουζινόπουλου, ενώ πέρσι ήταν υποψήφιος για το Κρατικό Λογοτεχνικό βραβείο.  Τα τρία τελευταία βιβλία του που έχουν τίτλο «Τα παρασκήνια του Μακεδονικού ζητήματος» το ένα, «Μια παρεξηγημένη εξέγερση» το δεύτερο και «Οι μεγάλες πολιτικές δολοφονίες στη Θεσσαλονίκη του 20ου αιώνα» το τελευταίο, γράφτηκαν στη Νέα Μηχανιώνα όπου διαμένει μόνιμα τα τελευταία δέκα χρόνια.

www.orizontasnews.gr
ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με ένα κλικ στην οθόνη σας!

.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP