24/3/14

Το κυνήγι των. . . κεραιώντου Κυριάκου Στεφανίδη
Η εγκατάσταση κεραιών κινητής τηλεφωνίας σε απόσταση αναπνοής από σχολεία, αθλητικές εγκαταστάσεις, παιδικές χαρές, νοσοκομεία και άλλους χώρους συνάθροισης του κοινού εγείρουν δικαιολογημένους φόβους για τη δημόσια
υγεία και ιδιαίτερα για την υγεία των παιδιών που δεν έχουν ολοκληρώσει την ανάπτυξή τους και θεωρούνται πιο ευάλωτα στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία.
Η δημοτική αρχή δεν μπορεί να αποδέχεται αυτό το ρίσκο στη δημόσια υγεία, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα κάποιων εταιριών. Αντίθετα τα τελευταία 10 χρόνιαέχουν ξεφυτρώσει δεκάδες κεραίες και η αντίδραση των δημοτικών αρχών είναι τουλάχιστον υποκριτική. Αρχικά δηλώνουν συμπαραστάτες στην αγωνία των γονέων και αργότερα προσπαθούν να τους πείσουν ότι δεν μπορεί να γίνει τίποτα.
Θεωρώ ότι η μοναδική λύση στο πρόβλημα της έκθεσης στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία είναι να εξαφανιστούν οι τεράστιες κεραίες που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από κατοικημένες περιοχές και να υποχρεωθούνοι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας να εγκαταστήσουν ένα δίκτυο πομποδεκτών μικρής ισχύος. Για να γίνει αυτό χρειάζεται μια αδέσμευτη και αποφασιστική δημοτική αρχή που θα εκφράσει δυναμικά την θέληση όλων των κατοίκων.
Προσωπικά δηλώνω ότι θα συμμετέχω σ΄ όσες κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί ενάντια στις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, αν και είμαι πεπεισμένος ότι η επανάληψη αυτών των κινητοποιήσεων έχει καταντήσει κουραστική, γιατί δεν έχει μέχρι σήμερα κανένα αποτέλεσμα. Για να έχουμε αποτέλεσμα θα πρέπει οι δημότες να επιλέγουν και να ψηφίζουν τους συμπαραστάτες των συμφερόντων τους και όχι τους πρόθυμους υπηρέτες των οργανωμένων συμφερόντων.

www.orizontasnews.gr
ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με ένα κλικ στην οθόνη σας!

.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP