31/3/14

Τμήμα πολιτισμού ΔΗΠΠΑΚΥΘ

Η Θεατρική Ομάδα ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. και το «Ημερολόγιο μιας χήρας»    στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο
To αδιαχώρητο επικράτησε και πάλι, αυτή τη φορά στη θεατρική αίθουσα του  Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου και τις δύο μέρες, το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Μαρτίου όπου η Θεατρική Ομάδα «Εταιρεία Υποκριτών» του ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. Δήμου Θερμαϊκού  παρουσίασε το έργο του Μποστ «Το ημερολόγιο μιας χήρας».

Η δουλειά και η προσπάθεια ομάδας δεν θα μπορούσε να τύχει καλύτερης  υποδοχής. Το κοινό γέλασε, προβληματίστηκε, ενίοτε συμμετείχε, χάρηκε και χειροκρότησε το μπριο και την αμεσότητα των ερασιτεχνών ηθοποιών και ξαφνιάστηκε ευχάριστα με το ιδιότυπο ύφος του «Ημερολογίου μιας χήρας», που αξίζει να αναφέρουμε, ότι είναι ένα έργο που ελάχιστα έχει ανέβει στις ελληνικές σκηνές.
Η Θεατρική ομάδα του ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. είναι γνώριμη στο θεατρικό κοινό του Βαφοπουλείου καθώς τα  τελευταία πέντε χρόνια παρουσιάζει  εκεί όλες τις δουλειές της («Η πινακοθήκη των ηλιθίων», «Play it again, Sam», «Βουτήματα», «Η απαγωγή της Σμαράγδως»).
Οι παραστάσεις οργανώθηκαν σε συνεργασία με τη Διεύθυνση του Βαφοπουλείου και το Δήμο Θεσσαλονίκης και η είσοδος για το κοινό ήταν ελεύθερη.
Έπειτα από πρόσκληση, το «Ημερολόγιο μιας χήρας» θα παρουσιαστεί στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Δήμου Βέροιας στις 12 Μαΐου και επιθυμία μας είναι να δοθούν παραστάσεις σε  όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου 2014 Θερμαϊκού και να γίνει μια επαναληπτική παράσταση στην Περαία όπου πολλοί συνδημότες μας δεν κατάφεραν να την παρακολουθήσουν.
O πρόεδρος του ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. Παναγιώτης Τροκάνας , χαιρέτησε  την παράσταση και ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές και τους ηθοποιούς.
Επίσης στο Βαφοπούλειο θα φιλοξενηθεί στις 3 και 4 Μαΐου η Θεατρική Ομάδα του ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. με έδρα τη Μηχανιώνα με την νέα της παράσταση, το «ΚΟΥ-ΚΟΥ» του Georges Feydeau.
Θερμές ευχαριστίες στην Αντιδημαρχία Καθαριότητας του Δήμου Θερμαϊκού που αναλαμβάνει σε κάθε εξόρμηση της ομάδας τις μεταφορές των σκηνικών όπου χρειάζεται.
Προβολή του Ιστορικού Ντοκιμαντέρ 
«Ίμβρος-Τένεδος: της Μνήμης και της Λήθης» στο Δήμο Θερμαϊκού
Την Τρίτη 8 Απριλίου στις 8 το βράδυ στο Αμφιθέατρο ΚΑΠΠΑ 2000 στην Περαία θα γίνει η παρουσίαση του ιστορικού ντοκιμαντέρ
«Ίμβρος-Τένεδος: της Μνήμης και της Λήθης»
Το ντοκιμαντέρ στο οποίο καταγράφονται και παρουσιάζονται η ιστορία και ο πολιτισμός των δυο νησιών, μέσα από τις μαρτυρίες των γηγενών κατοίκων, δημιουργήθηκε από το Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών, υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου και της Ουνέσκο, με την αφορμή της επαναλειτουργίας του Ελληνικού Σχολείου στην Ίμβρο έπειτα από 48 χρόνια.
Το ντοκιμαντέρ θα προλογίσει  η σκηνοθέτης Ειρήνη Σαρίογλου  η οποία θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού μετά το τέλος της προβολής.
Διοργάνωση: Τμήμα Πολιτισμού ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. Δήμου Θερμαϊκού
Είσοδος ελεύθερη

www.orizontasnews.gr
ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με ένα κλικ στην οθόνη σας!

.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP