31/3/14

Σπύρος Κουζινόπουλος: Έμφαση στα θέματα του ΠολιτισμούΈμφαση στα θέματα του πολιτισμού, προβλέπει το πρόγραμμα της δημοτικής παράταξης «Συμπολιτεία Θερμαϊκού», όπως υπογράμμισε ο υποψήφιος δήμαρχος Θερμαϊκού, Σπύρος Κουζινόπουλος, κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στον Πολιτιστικό Σύλλογο Επανομής.
Ο υποψήφιος δήμαρχος, ο οποίος συνοδεύονταν από τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτισμού,
Γιάννη Τσακμάκα, που είναι από τα βασικά στελέχη της «Συμπολιτείας», επισήμανε ότι η νέα δημοτική αρχή, χαράσσοντας μια συνεπή πολιτιστική πολιτική, θα στηρίξει με κάθε τρόπο την καλλιτεχνική δημιουργία. Προσπαθώντας παράλληλα να επιτύχει την ευρεία συμμετοχή των πολιτών σε καλλιτεχνικές δραστηριότητες (καλλιτεχνικά τμήματα, παραστάσεις τοπικών ομάδων, εξασφάλιση χώρων για πρόβα και δημιουργία κ.λπ.).
Τα μέλη του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Επανομής, με επικεφαλής τον πρόεδρό του Θανάση Παντελή και τη Γενική Γραμματέα Ευαγγελία Αντωνακούδη, έθεσαν τα οξύτατα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Σύλλογος, όπως είναι η στέγαση, η θέρμανση,  η αδυναμία κάλυψης βασικών λειτουργικών δαπανών κ.α. Σημειώνοντας παράλληλα την πολύ άσχημη κατάσταση στην οποία βρίσκονται όλοι σχεδόν οι πολιτιστικοί σύλλογοι του δήμου Θερμαϊκού.
Ο υποψήφιος δήμαρχος Σπύρος Κουζινόπουλος, δεσμεύτηκε για την άμεση στέγαση του Πολιτιστικού Συλλόγου σε δημοτικό χώρο, ενώ παρατήρησε ότι αποτελεί ντροπή για το δήμο Θερμαϊκού να υπάρχει αυτή η έλλειψη των απαραίτητων υποδομών, και πιο ειδικά χώρων προβολής των έργων των καλλιτεχνών. Έφερε δε ως παράδειγμα, την εικαστική ομάδα «Θαλασσί» του ΔΗΠΠΑΚΥΘ, η οποία, ελλείψει κατάλληλου χώρου, αναγκάστηκε τις δημιουργίες 23 εικαστικών καλλιτεχνών της περιοχής, να τις εκθέσει σε μπαρ των Νέων Επιβατών. Την ίδια στιγμή που το κτίριο του Πολιτιστικού Κέντρου στην Περαία, έχει μεταβληθεί σε ένα σύγχρονιο «γεφύρι της Άρτας», καθώς χτίζεται εδώ και…. οκτώ χρόνια.
Παρεμβαίνοντας ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Τσακμάκας, σημείωσε ότι εγκαταλελειμμένοι χώροι, όπως το Μετόχι της Αγίας Αναστασίας, θα μπορούσαν να αναπλαστούν, ώστε να μπορούν να φιλοξενήσουν πολιτιστικές δραστηριότητες. Στο πλαίσιο αυτό, όπως επισήμανε, θα μπορούσε να γίνει λαογραφικό μουσείο στο χώρο των αποθηκών που βρίσκονται στην είσοδο της Επανομής. Κι ακόμη, να βελτιωθεί ο υπάρχον εξοπλισμός του Δημοτικού Θεάτρου Επανομής, της μοναδικής θεατρικής αίθουσας που διαθέτει ο δήμος Θερμαϊκού και να δημιουργηθεί ένα θεατρικό ίδρυμα για την ανάπτυξη της ερασιτεχνικής θεατρικής δημιουργίας.
(Λεζάντα φωτογραφίας: Το κτίριο του Πολιτιστικού Κέντρου στην Περαία, κατάντησε ένα σύγχρονο "γεφύρι της Άρτας", καθώς χτίζεται εδώ και πάνω από οκτώ χρόνια !)

www.orizontasnews.gr
ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με ένα κλικ στην οθόνη σας!

.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP