5/3/14

Ιδρυτική διακήρυξη της «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ» του Κ. ΣτεφανίδηΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΩΝ
Ο τόπος μας δοκιμάζεται από βαθιά ύφεση και πληρώνουμε βαριά τις συνέπειες της οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης.
Αν και πολλά από τα προβλήματα του τόπου μας προκαλούνται από τις επιλογές της κεντρικής πολιτικής σκηνής, η κατάσταση που βλέπουμε άμεσα και ζούμε καθημερινά στο δήμο μας έχει φυσικούς αυτουργούς και στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Εμείς που υπογράφουμε αυτή τη διακήρυξη, συνδημότες στο Δήμο Θερμαϊκού, νιώθουμε απογοήτευση και αγανάκτηση για τη διάψευση των προσδοκιών μας από τις ψεύτικες υποσχέσεις.
Αυτές οι διαπιστώσεις μας έκαναν να καταλήξουμε στην άποψη ότι δεν μας αξίζουν οι ίδιες επιλογές. Αποφασίζουμε, να δημιουργήσουμε μία διαφορετική πολιτική επιλογή συγκροτώντας μία υγιή παράταξη με επικεφαλής τον γιατρό Κυριάκο Στεφανίδη και μαζί του  ικανούς  συνεργάτες.
Δημιουργούμε τη δημοτική παράταξη «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ» χωρίς ιδιοτελείς σκοπιμότητες, χωρίς «μεγάλα λόγια» και χιλιοειπωμένα «κλισέ». Έχουμε αποφασιστικότητα και γνώσεις. Πρόθεσή μας είναι να αντιμετωπίσουμε με αμείλικτη αποφασιστικότητα το πελατειακό σύστημα και να εδραιώσουμε την αξιοκρατία, την πρόκριση των αποδεδειγμένα ικανότερων σε κάθε πτυχή της οργάνωσης και λειτουργίας του δήμου μας.
Οι κύριοι στόχοι μας είναι:
·         Να πετύχουμε την πολιτική ενδυνάμωση των τοπικών δημοτικών αρχών, την πραγματική αποκέντρωση και ανάδειξη των τοπικών κοινοτήτων σε πόλους ανάπτυξης.
·         Να αναζητήσουμε και σθεναρά να διεκδικήσουμε οικονομικούς πόρους για τις υποδομές στον δήμο μας.
·         Να αναδείξουμε και να αξιοποιήσουμε τη σημαντική περιουσία του δήμου μας.
·         Να αξιοποιήσουμε τις υγιείς δυνάμεις της ιδιωτικής επιχειρηματικότητας ενθαρρύνοντας πρωτοβουλίες που θα φέρουν ανάπτυξη στο τόπο μας.
·         Να ευπρεπίσουμε και να αναβαθμίσουμε αισθητικά το Δήμο μας.
·         Να οργανώσουμε και να ενισχύσουμε την ενεργή συμμετοχή των δημοτών στη λήψη αποφάσεων.
·         Να αναδείξουμε τα τοπικά προϊόντα.
·         Να υποστηρίξουμε τους επαγγελματίες και τους παραγωγούς.
·         Να προβάλλουμε και να βελτιώσουμε τα τουριστικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας (θαλάσσιος. θρησκευτικός, γαστρονομικός τουρισμός).
·         Να ενισχύσουμε τις κοινωνικές και πολιτιστικές υποδομές.
Ζητούμε μία νέα προοπτική ανάπτυξης για την τοπική κοινωνία μας. Πορευόμαστε χωρίς δεσμεύσεις και εξαρτήσεις από συμφέροντα, χωρίς μικροπολιτικές ή προσωπικές επιδιώξεις.
Καλούμε όλους τους δημότες να μας εμπιστευτούν και να μας στηρίξουν χωρίς προκαταλήψεις, χωρίς κομματικές αντιπαλότητες και στερεότυπα.
Διεκδικούμε τη ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ και τη ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ. Επιδιώκουμε αμοιβαία ΣΧΕΣΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ και ΣΕΒΑΣΜΟΥ μεταξύ Δημοτικής Αρχής και Δημότη.
Επιλέγουμε την αξιοπρέπεια και την δημιουργία.
Στηρίζουμε τη «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ»

www.orizontasnews.gr
ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με ένα κλικ στην οθόνη σας!

.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP