5/3/14

Σταθμός μεταφόρτωσης σκουπιδιών στην ΕπανομήΑρνητική αίσθηση προκάλεσε στους κατοίκους της Επανομής η απόφαση που πήρε το Δ.Σ. του Δήμου Θερμαϊκού να δημιουργήσει σταθμό μεταφόρτωσης σκουπιδιών στη θέση Χατζήμπαλη. Πρόκειται για την καλύτερη, ίσως περιοχή του Δήμου.
Συγκεκριμένα στις 26 Ιανουαρίου 2012 εγκρίθηκε με απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης η περιβαλλοντική μελέτη για τη δημιουργία του νέου ΣΜΑ, σε αγροτεμάχιο που βρίσκεται στην Επανομή στη θέση Χατζήμπαλη.

Η τελευταία πράξη έγινε στις 2 Οκτωβρίου του 2013 που το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θερμαϊκού αποφάσισε κατά πλειοψηφία την δωρεάν παραχώρηση του υπ’ αριθ. 6452 οικοπέδου έκτασης 20 στρεμμάτων, το οποίο βρίσκεται γεωγραφικά στην Δημοτική Ενότητα Επανομής, στον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων για την υλοποίηση του έργου «Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων 2ης Διαχειριστικής Ενότητας ΠΕ Θεσσαλονίκης».
Για την ιστορία αναφέρουμε ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι της Επανομής πλην του Αν. Ζαβέρκου που ψήφισε όχι και του Γρ. Παραδείση (απών) οι υπόλοιποι ψήφισαν ναι. Επίσης καταψήφισαν η κ. Μόραλη και η Αλ. Φερβελή.
Το ιστορικό της υπόθεσης είναι ότι πριν από χρόνια στην συγκεκριμένη τοποθεσία υπήρχε η χωματερή του Δήμου Επανομής μετά έγινε η αγορά και ενός ακόμα οικοπέδου έκτασης 20 στρεμμάτων από τους πρώην Δήμους Μηχανιώνας, Επανομής, Θερμαϊκού και Μίκρας για  την δημιουργία σταθμού μεταφόρτωσης. Τότε φυσικά υπήρχε και λειτουργούσε ο σκουπιδότοπος οπότε δεν υπήρχε θέμα. Όταν έφυγαν τα σκουπίδια της Επανομής, αυτόματα τα αγροτεμάχια πήραν την αξία τους, λόγω της προνομιακής τοποθεσίας.
Έκτοτε έχουν γίνει αρκετές επενδύσεις εκατομμυρίων σε γη στην περιοχή και έχουν κτιστεί κτίσματα για μόνιμες κατοικίες.
Σήμερα με τα νέα δεδομένα κάποιοι «φωστήρες» πήραν εύκολα την απόφαση να δημιουργήσουν σταθμό μεταφόρτωσης κυριολεκτικά στο μπαλκόνι του πρώην Δήμου Επανομής και τώρα, του νυν Δήμου Θερμαϊκού.
Αλήθεια, θα απαγορεύσουν τα απορριμματοφόρα του πρώην Δήμου Μίκρας και κατ’ επέκταση του Δήμου Θέρμης στο σταθμό μεταφόρτωσης του Δήμου Θερμαϊκού;
Όπως χαρακτηριστικά τονίζει η εφημερίδα «Θερμαϊκός ΝΕΤ» του κ. Στεφανίδη  «η απόφαση αυτή υποβαθμίζει το πιο πανοραμικό σημείο του Δήμου, όπου έχουν αγοραστεί δεκάδες οικόπεδα. Τώρα ποιος θα αγοράσει δίπλα σε ένα σκουπιδότοπο;» και διευκρίνισε «ότι ξεκινάει συλλογή υπογραφών των πολιτών της Επανομής για ακύρωση της συγκεκριμένης απόφασης».

www.orizontasnews.gr
ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με ένα κλικ στην οθόνη σας!

.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP