2/3/14

Η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» εκλέγει τον επικεφαλήςΤον επικεφαλής της, τον υποψήφιο δήμαρχο Θερμαϊκού που θα την οδηγήσει στη νίκη στις επικείμενες δημοτικές εκλογές, εκλέγει μέσα από απόλυτα διαφανείς δημοκρατικές διαδικασίες,  την προσεχή Κυριακή 9 Μαρτίου 2014, ώρα 10:30 το πρωί, στο Δημοτικό Θέατρο Επανομής, η νέα δημοτική παράταξη «Συμπολιτεία Θερμαϊκού».

Η εκλογή, θα γίνει από τα μέλη της παράταξης, στην οποία μετέχουν δημότες και από τα οκτώ δημοτικά διαμερίσματα του δήμου Θερμαϊκού, από όλους τους πολιτικούς και κοινωνικούς χώρους. Η προθεσμία για την εγγραφή μελών της «Συμπολιτείας», λήγει την παραμονή της ψηφοφορίας, το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου, οπότε λήγει και η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων για τη θέση του επικεφαλής της παράταξης. Για να είναι κανείς υποψήφιος, οι μόνες προϋποθέσεις είναι να συμφωνεί με την ιδρυτική διακήρυξη της «Συμπολιτείας», να μην είναι μέλος άλλης παράταξης και να δηλώνει ότι αν δεν εκλεγεί, θα συμμετέχει στις εκλογές ως υποψήφιος σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο της «Συμπολιτείας».
Η δημοτική παράταξη «Συμπολιτεία Θερμαϊκού», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της που κυκλοφορεί ευρύτατα, φιλοδοξεί με τη στήριξη όλων των πολιτών του Θερμαϊκού, να βάλει στην άκρη το παλιό, το αποτυχημένο και το φθαρμένο, ανοίγοντας δρόμο σε νέες, άφθαρτες δυνάμεις της δημιουργίας και της προόδου, σε μία λαϊκή συμμαχία όλων των πολιτών. «Για να αντιμετωπίσουμε το τέλμα στο οποίο βρίσκεται ο δήμος μας, με τα προβλήματα να οξύνονται διαρκώς και τη ζωή όλων μας, με τη φοβερή οικονομική κρίση, να αλλάζει δραματικά προς το χειρότερο, εξ αιτίας της εφαρμογής του σχεδίου λιτότητας», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.
Και η ανακοίνωση της «Συμπολιτείας» συνεχίζει:  
«Στο Δήμο Θερμαϊκού, επικρατεί μια πολύ άσχημη εικόνα. Εικόνα εγκατάλειψης και καταστροφής. Τα σκουπίδια στους δρόμους, τα πεζοδρόμια ανύπαρκτα, το οδικό δίκτυο στο μαύρο του το χάλι, τα σχολεία παρατημένα. Η αλληλεγγύη, η κοινωνική πολιτική, οι κοινωνικές υποδομές θα πρέπει να είναι μόνιμα στην ατζέντα της δημοτικής αρχής. Ο δήμος, χρειάζεται να βρίσκεται ουσιαστικά στην υπηρεσία των δημοτών, είναι απαραίτητο να έχει στις προτεραιότητες του την ελάφρυνση των δημοτών από τα δεινά της κρίσης και τα δυσβάσταχτα βάρη που επιβάλουν στους πολίτες η κυβέρνηση και η τρόϊκα.
Σήμερα η δημοτική περιουσία καταστρέφεται ή λεηλατείται από το ΤΑΙΠΕΔ και οι φυσικές ομορφιές της περιοχής μας που θα μπορούσαν να κινήσουν την τοπική οικονομία και να δημιουργήσουν ευκαιρίες απασχόλησης για τους κατοίκους, μένουν αναξιοποίητες.
Η παράταξή μας θεωρεί ότι η επεξεργασία και εφαρμογή σχεδίων τοπικής ανάπτυξης με προτεραιότητα το κοινωνικό όφελος, τη στήριξη της αγροτικής παραγωγής και αλιείας είναι αναγκαία όσο ποτέ. Η απάντηση στην κρίση μέσα από ειδικό πρόγραμμα παρεμβάσεων σε θέματα τοπικής ανάπτυξης και κατασκευής μικρών υποδομών καθώς και ανάπτυξης κοινωνικών υπηρεσιών, πρέπει να είναι στις προτεραιότητες του Δήμου, όπως επίσης και η αντιμετώπιση της ανεργίας που έχει μεταβληθεί σε εφιάλτη για τους νέους μας.
Η νέα δημοτική αρχή οφείλει να σταθεί δίπλα στις κοινωνικές ομάδες που πλήττονται από την κρίση και να πάρει μέτρα έμμεσης οικονομικής ενίσχυσης όπως απαλλαγή από δημοτικά τέλη, περαιτέρω ανάπτυξη κοινωνικών παντοπωλείων, ιατρείων και φαρμακείων, απαλλαγή από τροφεία παιδικών σταθμών, δημοτικά φροντιστήρια, πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα κ.α.
Σύντομα θα παρουσιάσουμε το ολοκληρωμένο πρόγραμμά μας για ένα νέο και ουσιαστικό τρόπο αυτοδιοίκησης ενάντια στο σημερινό μνημονιακό-Καλλικρατικό πλαίσιο.
Είμαστε σίγουροι ότι οι πολίτες του Θερμαϊκού θα αγκαλιάσουν την δημοτική μας παράταξη, ώστε να υπάρξουν επιτέλους βήματα προόδου σ΄αυτό τον τόπο, για ένα καλύτερο αύριο για μας και τα παιδιά μας. 

www.orizontasnews.gr
ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με ένα κλικ στην οθόνη σας!

.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP