OLOI

Αναγνώστες

5/3/14

Δημοτικές εκλογές 2014      Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στα δημοτικά δρώμενα του           Δήμου Θερμαϊκού.                                    
 
Απαρχή των εξελίξεων ήταν η απόφαση, του Δημάρχου κ. Αλεξανδρή να μην είναι εκ νέου υποψήφιος.
Την απόφασή του αυτή την κοινοποίησε πρώτα στην ομάδα του και μετά με δελτίο τύπου στις 22 Ιανουαρίου.
Μια απόφαση που προβλημάτισε αρκετούς από τους συνεργάτες του, αν και στις
κατ’ ιδίαν συζητήσεις το ενδεχόμενο της μη υποψηφιότητάς του το άφηνε πάντα ανοιχτό.

Η επιλογή του αυτή ανέτρεψε τους προγραμματισμούς αρκετών από αυτούς. Παράλληλα ήταν μια κίνηση που έλυσε τα χέρια κάποιων συνεργατών του, διότι το ενδιαφέρον τους ήταν φανερά… για αλλού.
Φυσικά η εξέλιξη αυτή δεν επηρέασε την κάθοδο του κ. Μαυρομάτη και της κ. Μόραλη που έτσι κι αλλιώς είναι δεδομένη.
 
Ο κ. Μαυρομάτης δουλεύει στην κατεύθυνση αυτή… από την ημέρα που έχασε στις προηγούμενες εκλογές με την στήριξη του ΠΑΣΟΚ.
Κινείται με πρόγραμμα μετρώντας όλες τις παραμέτρους και γνωρίζει ότι έχει «φανατικούς» υποστηρικτές όπως και «φανατικούς» αντιπάλους.
Η αλήθεια είναι παρόλο που έχει χάσει σημαντικά στελέχη (Μπαλασάς, Βουδούρης, Παπαμιχαήλ) σήμερα με την αποχώρηση του Αλεξανδρή και μένοντας στην ουσία χωρίς υποψήφιο η Περαία, οι δυνατότητές του είναι περισσότερες.
 
Η κ. Μόραλη, δασκάλα και με καταγωγή από το Αγγελοχώρι, κατεβαίνει με την
υποστήριξη του ΚΚΕ. Μια δυναμική παρουσία στο Δημοτικό Συμβούλιο, προσδοκά να εκπροσωπηθεί η παράταξή της με περισσότερες έδρες.
 
 

Ο παραιτηθείς πρόεδρος του πρώτου Δημοτικού Συμβουλίου του διευρυμένου Δήμου με την παράταξη του κ. Αλεξανδρή, Κυριάκος Στεφανίδης, γιατρός από την Μηχανιώνα, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του σε συγκέντρωση στην Περαία στις 20 Γενάρη. Μετέχει ενεργά σε όλες τις κινητοποιήσεις των πολιτών των δήμου και έχει σχεδόν έτοιμο το ψηφοδέλτιο σε Μηχανιώνα και Επανομή.
Μεταξύ άλλων ζητά την ψήφο των πολιτών γιατί όπως τόνισε ο Συνδυασμός του «Ευρωπαϊκή Πόλη» έχει ολοκληρωμένη πρόταση για την ανάπτυξη του Δήμου.
 
Στις 30 Ιανουαρίου ανακοίνωσε την ιδρυτική της διακύρηξη η νέα δημοτική κίνηση «Θερμαϊκός – Συμπολιτεία Αλληλεγγύης και Ανατροπής» με κορμό τον
ΣΥΡΙΖΑ και τονίζει ότι είναι ανοιχτή σε συνεργασίες.
Στις 10 Φεβρουαρίου σε ανοιχτή συγκέντρωση στην Μηχανιώνα ξεκίνησε επίσημα τον προεκλογικό της αγώνα και υπέδειξε επιτροπή που έχει την ευθύνη
συγκρότησης αξιόμαχου ψηφοδελτίου. Το πρόβλημα εστιάζεται στον επικεφαλής του ψηφοδελτίου που απ’ ότι φαίνεται εντόςτων ημερών θα λυθεί. Εδώ
πρέπει να επισημάνουμε την απροθυμία των ηγετικών στελεχών του, να ηγηθούν της προσπάθειας αυτής. Έτσι πολλοί «καλοθελητές» βγάζουν το συμπέρασμα ότι με τη στάση τους αυτή ενισχύουν συγκεκριμένο υποψήφιο άλλου συνδυασμού.
Γεγονός είναι ότι με τον αέρα των δημοσκοπήσεων που δίνουν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο συνδυασμός στοχεύει σε αξιοπρεπή ποσοστά.
 
Εν τω μεταξύ η παράταξη του κ. Αλεξανδρή σε συγκέντρωσή της, εξέτασαν τις δυνατότητες καθόδου στις εκλογές από τους, πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κούτουκα Κωνσταντίνο και του Αντιδημάρχου Οικονομικών κ.Βογιατζή Χρήστου.
Ο μεν κ. Κούτουκας για προσωπικούς λόγους απέσυρε την υποψηφιότητά του, ο δε κ. Βογιατζής Χρήστος μέχρι τώρα που γράφεται το ρεπορτάζ κάνει προσπάθειες να συνενώσει την παράταξη.
Μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα είναι θολά. Αν η κίνηση αυτή έχει αποτέλεσμα εκτιμάται ότι πλέον το τοπίο θα είναι εντελώς διαφορετικό.
 
Τέλος η υποψηφιότητα που ήρθε να ταράξει τα νερά είναι αυτή του Αντιπεριφερειάρχη κ. Τσαμασλή από το Μεσημέρι. Αν και αναμενόμενη (λόγω αποχώρησης Αλεξανδρή) κατόρθωσε να συγκεντρώσει τα πυρά όλων των υπολοίπων υποψηφίων, πλην ελαχίστων. Ίσως γιατί διάλεξε να μπει στο παιχνίδι με «θόρυβο» και λόγο… Θερμαϊκής Ριβιέρας.
Παρόλο τον «αέρα» που διαθέτει η υποψηφιότητά του, μιας και το κόμμα της
Ν.Δ. στηρίζει την υποψηφιότητά του, θα βρει δυσκολίες. Επιπλέον έχει και ένα εμπόδιο που ακούει στο όνομα Ψ…
 
Ο Επανομίτης και έμπειρος περί τα αυτοδιοικητικά Θανάσης Μπαλασάς είναι πολύ κοντά στην κατάρτιση ψηφοδελτίου, αφού σχεδόν έχει κλείσει στην Επανομή και παράλληλα διαθέτει σημαντικούς υποστηρικτές στα υπόλοιπα δη-
μοτικά διαμερίσματα.
Έτσι η διαφαινόμενοι μέχρι στιγμής συνδυασμοί μπορεί να φαίνονται ότι είναι επτά αλλά η εκτίμηση είναι ότι στο Πρωτοδικείο δεν θα κατατεθούν περισσότεροι από τέσσερις-πέντε.
Αυτή η εκτίμηση γίνεται διότι στη σημερινή συγκυρία δεν είναι εύκολο να βρεθούν στο Δήμο Θερμαϊκού γύρω στους 700 υποψηφίους από την μία, και από την άλλη ο κόσμος έχει στραμμένη την προσοχή του στην καθημερινότητα και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει και μένει αδιάφορος με τα εκλογικά δρώμενα.


www.orizontasnews.gr
ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με ένα κλικ στην οθόνη σας!

.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP