11/2/14

Ο καταδικασμένος για οφειλές στον ΟΑΕΕ πληρώνει για 10 Tαμεία! Γιώργος Φλωράς
Μέλος του ΔΣ του ΕΕΑ
 Είναι δυνατόν αυτός που καταδικάζεται σε ποινή φυλάκισης να πληρώνει χρήματα στο Ταμείο Νομικών, στον ΟΑΕΕ, στον ΟΓΑ, στο Ταμείο Ασφάλισης Εμπόρων, για την πρόνοια και την περίθαλψη των δικηγόρων και των δικαστικών επιμελητών αλλά και για το Ελληνικό Ινστιτούτο Διεθνούς και Αλλοδαπού Δικαίου;
Και όμως είναι!!!!


Για όλο και περισσότερους Έλληνες προκύπτει η πικρή εμπειρία να βρεθούν κατηγορούμενοι για ποινικά αδικήματα. Ειδικά για τους εμπόρους και τους επαγγελματίες το πρόβλημα έχει γίνει πολύ μεγάλο λόγω των επιταγών, των οφειλών στο Δημόσιο, στα Ασφαλιστικά Ταμεία, στον ΟΑΕΕ.

Στην περίπτωση που τιμωρηθούν σε ποινή φυλάκισης που μετατρέπεται σε χρήμα και πρέπει να πληρώσουν την ποινή τους (αν δεν έχουν τις προϋποθέσεις αναστολής κλπ) θα βρεθούν στο Ταμείο και θα πρέπει να καταβάλουν την αξία που υπολόγισε το Δικαστήριο με προσαύξηση 110%!!
Και θα αναρωτηθεί κάποιος: γιατί;
Ιδού η απάντηση.
Με βάση τον Ν663/1977, άρθρο 4 «Έξοδα Ποινικής Διαδικασίας», αν, για παράδειγμα, τιμωρηθείς για οφειλές στον ΟΑΕΕ θα πρέπει από την χρηματική ποινή σου (προσαυξημένη κατά 110%) να πάρουν:

  1. το Ταμείο Χρηματοδοτήσεως Δικαστικών Κτιρίων ποσοστό "30%"
  2. το Ταμείο Νομικών 4,50%
  3. ο Ο.Γ.Α. 0,25%
  4. το Ταμείο Προνοίας Δικηγόρων Αθηνών 0,85%
  5. το Ταμείο Προνοίας Δικηγόρων Πειραιώς 0,13%
  6. το Ταμείο Προνοίας Δικηγόρων Θεσσαλονίκης 0,13%
  7. το Ταμείο Υγείας Δικηγόρων Επαρχιών 0,36%
  8. το Ταμείο Προνοίας Δικαστικών Επιμελητών ποσοστό 0,25%, για τη νοσοκομειακή και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των δικαστικών επιμελητών του Κράτους.
  9. το Ελληνικό Ινστιτούτο Διεθνούς και Αλλοδαπού Δικαίου ποσοστό 0,35%
Η ειρωνεία είναι ότι από όλα αυτά τα βάρη ένα μικρό ποσοστό πηγαίνει και στον ΟΑΕΕ, για τον οποίο καταδικάζεται ότι δεν πληρώνει, μέσα από:
-το πρώην Τ.Ε.Β.Ε.0,21%
-το πρώην Ταμείο Ασφαλίσεως Εμπόρων 0,04%
Γιατί;
Γιατί να πληρώνει ο καταδικασμένος την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των δικαστικών επιμελητών και τον ΟΓΑ; Γιατί να πληρώνει ακόμη και τον ΟΑΕΕ που τον καταδικάζει, μέσα από τα δικαστικά έξοδα;
Στην εποχή που όλοι οι φόροι υπέρ τρίτων καταργούνται είναι δυνατόν να παραμένει ακόμα σε ισχύ αυτός ο αναχρονιστικός νόμος; Και μάλιστα και εις βάρος ανθρώπων που καταδικάζονται για οικονομικά ζητήματα, δηλαδή για χρέη τα οποία αδυνατούν να πληρώσουν λόγω οικονομικής αδυναμίας;


www.orizontasnews.gr
ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με ένα κλικ στην οθόνη σας!

.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP