9/1/14

Δράση Σ.Τ.Ο.Π. (Συνεργαζόμαστε Τώρα Όλοι ενάντια στην Πείνα) Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας και Πολιτισμού του Δήμου Θερμαϊκού,  προσπαθώντας να ανταποκριθεί στις ανάγκες της δύσκολης εποχής που όλοι βιώνουμε, προετοίμασε και ανακοινώνει τη Δράση Σ.Τ.Ο.Π.!!! Η ακροστιχίδα σημαίνει: Συνεργαζόμαστε Τώρα Όλοι ενάντια στην Πείνα
 Το δελτίο τύπου αναφέρει:
Η Δράση εμπνέεται από τη γνωστή ρήση της Μητέρας Τερέζας: «Αν δεν μπορείς να θρέψεις 100 ανθρώπους, τουλάχιστον θρέψε έναν» και από το γεγονός ότι το φαγητό είναι ανθρώπινη ανάγκη και η κοινωνική αλληλεγγύη διαχρονική επιταγή.

"Στόχος μας είναι η δημιουργία ενός δικτύου εθελοντών, οι οποίοι πολύ εύκολα θα μπορούν να προσφέρουν ένα πιάτο μαγειρεμένο φαγητό, το οποίο στη συνέχεια θα συλλέγεται και θα διανέμεται από τις κοινωνικές δομές του Δήμου μας.

Η Δράση μας ξεκινά πιλοτικά από τη Δημοτική Ενότητα Μηχανιώνας με σκοπό να εξαπλωθεί σε 30 ημέρες σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου μας.

Καλούμε όλους τους συνδημότες μας, τους επαγγελματίες, αλλά και τους συλλόγους και κάθε οργανωμένο φορέα του τόπου μας να συμβάλλουν ή να πρωταγωνιστήσουν σε μία προσπάθεια, μακριά από οποιαδήποτε ιδιοτέλεια.

Συνέβαλε κι εσύ τώρα για να αντιμετωπίσουμε την πείνα που ισοπεδώνει ψυχοσωματικά κάποιους συμπολίτες μας. Γίνε και εσύ ένας κρίκος μιας αλυσίδας αλληλεγγύης που έχει σκοπό τη σίτιση όλων των οικογενειών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

Κάλεσε στο νούμερο 23923.30.348 και πρόσφερε ένα πιάτο μαγειρεμένο, με αγνά υλικά και υγιεινό τρόπο, φαγητό και δήλωσε αν έχεις τη δυνατότητα και τη διάθεση να το επαναλάβεις.

Λάβε τις ειδικές συσκευασίες μίας χρήσης. Άφησε το φαγητό όπου σου υποδειχθεί ή περίμενε τη συλλογή του από τις υπηρεσίες του Δήμου. Μετά, νιώσε τη μεγάλη χαρά της προσφοράς στον συνάνθρωπο. Επανέλαβέ το αν μπορείς και όσο συχνά μπορείς. Μετάδωσέ το όπου μπορείς.

Η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη ας γίνουν υπόθεση όλων μας!Έναρξη Δράσης: 14 Ιανουαρίου 2014

Ώρες και ημέρες λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή: 08.00-15.00

Η Δράση Σ.Τ.Ο.Π. υποστηρίζεται από κοινωνικούς επιστήμονες.

Πληροφορίες για τη Δράση Σ.Τ.Ο.Π.: http://www.thermaikos.gr, http://koinonikiprostasia.blogspot.gr και στο τηλέφωνο: 23923.30.348.

Συντονισμός Δράσης: Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας και Πολιτισμού Δήμου Θερμαϊκού

Υλοποίηση Δράσης: ΔΗ.ΚΕ.Θ., ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. Δήμου Θερμαϊκού και Δίκτυο Εθελοντών"ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΑΚΜΑΚΑΣ
www.orizontasnews.gr
ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με ένα κλικ στην οθόνη σας!

.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP