30/1/14

Η απάντηση της Αναγέννησης για την κεραίαΑΝΑΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ 
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΕΠΑΝΟΜΗΣ

ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΡΑΙΑ

Από τον Α.Σ. Αναγέννηση Επανομής ανακοινώνουμε τα παρακάτω προς τους δημότες Επανομής, αρχικά και προς την κίνηση πολιτών κατόπιν, σχετικά με το θέμα της κεραίας που τοποθετήθηκε στο γήπεδο της Αναγέννησης.

Η σύμβαση μεταξύ COSMOTE και Αναγέννησης έγινε με το υπ’ αριθμ. 1795/23-02-2012 συμφωνητικό από την προηγούμενη διοίκηση της Αναγέννησης.  Εμείς σαν Δ.Σ.
εκλεγήκαμε στις 4/8/2013 μετά από ενάμισι χρόνο δηλαδή, έτσι στα μέσα Οκτώβρη 2013
ήρθαν σε επαφή μαζί μας υπάλληλοι της εταιρείας και αφού μας έφεραν την σύμβαση που είχε υπογραφεί μας έθεσαν το θέμα. Αυτή η σύμβαση δεν αλλάζει κάθε φορά που αλλάζει το Δ.Σ., είναι για εννιά έτη, κι αν χρειαστεί αλλάζει μόνο για τυπικούς λόγους. Τους απαντήσαμε ότι θα αποφασίσουμε σαν Δ.Σ. και θα τους απαντήσουμε. Έτσι αφού μάθαμε τα δικαιολογητικά που απαιτούνται, γιατί ειδικοί δεν είμαστε, και αφού αποφασίσαμε στην Γ. Σ. και στο Δ.Σ., τους επιτρέψαμε να εγκαταστήσουν την κεραία αφού ήταν όλα ΝΟΜΙΜΑ με την προϋπόθεση ότι οι μετρήσεις θα είναι στα επιτρεπτά όρια γιατί αλλιώς εμείς πρώτοι θα αντιδράσουμε παίρνοντας σχετική απόφαση η οποία αναφέρεται στο πρακτικό Δ.Σ.

Η πρώτη μέτρηση από την COSMOTE έγινε από ειδικό ακτινοφυσικό από Αθήνα στις 3/12/2013.

Η τοπική εφημερίδα Τ.Ο. μας τα ζήτησε και δημοσίευσε τα αποτελέσματα στις 8/12/2013 στην ηλεκτρονική της σελίδα (www.orizontasnews.gr). (σχετικό δημοσίευμα σελ. 8)

Η COSMOTE μας προσκόμισε 25 άδειες και αποφάσεις από υπουργεία, υπηρεσίες και φορείς αλλά εκείνα που έχουν ιδιαίτερη σημασία είναι:

1. Η άδεια από την ΕΕΤΤ (εθνική επιτροπή τηλεπικοινωνιών και ταχυδρομείων) που εκδίδει τις σχετικές άδειες.

2. Η θετική γνωμάτευση της ΕΕΑΕ (ελληνική επιτροπή ατομικής ενεργείας) της οποίας παραθέτουμε κατωτέρω την γνωμάτευση *(σχετικό έγγραφο σελ. 4-5)

3. Άδεια εγκατάστασης από την Πολεοδομία Θέρμης

4. Άδειες από Υπουργείο Μεταφορών, Αρχαιολογικές Υπηρεσίες, Προεδρικά διατάγματα κ.τ.λ. Τα έσοδα για την Αναγέννηση είναι 13.000 ευρώ τον χρόνο πλέον τέλος χαρτοσήμου 3,6%.

Επομένως έγιναν νόμιμα όλες οι διαδικασίες και αυτό το βεβαιώνει και ο Δήμος Θερμαϊκού δια του εκπροσώπου του που ασχολήθηκε, του αντιδημάρχου τεχνικής υπηρεσίας και πολιτικής προστασίας.

Σ’ αυτό το σημείο κρίνουμε σκόπιμο να σας παρουσιάσουμε τις απόψεις στο θέμα, του καθηγητή του Α.Π.Θ. Χρήστου Ελευθεριάδη (πυρηνικής φυσικής) που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό “Ιδεοδρόμιο” την Άνοιξη 2006 που υπεύθυνος έκδοσης ήταν τότε ο Γιώργος Σφυρής. *(σχετικό δημοσίευμα σελ. 6-7)

Από την ανάγνωση του κειμένου καταλαβαίνει κανείς ότι μόνο οι ειδικοί μπορούν να μας ενημερώσουν για τέτοια θέματα.

Παρακάτω θέτουμε μερικά ερωτήματα για να προβληματιστεί ο πολίτης και αν θέλει να μας απαντήσει η κίνηση πολιτών.

  1. Γιατί δεν προσφεύγετε στα δικαστήρια για να αποφασίσουν αν είναι παράνομη η όχι, κι αν είναι, να την κατεβάσουν.
  2. Εάν η κεραία έμπαινε σε ένα χωράφι 40 μ. μακριά από το γήπεδο όπως είχε προγραμματιστεί από την COSMOTE θα διαμαρτυρόσασταν;  Μήπως κάποιος την ήθελε αλλού, κάπου εκεί κοντά;  Αν ναι, γιατί δεν το κάνατε για τις υπόλοιπες κεραίες που υπάρχουν στην Επανομή;  Το ότι η κεραία είναι ψηλή και τρομάζει δεν σημαίνει ότι είναι και επικίνδυνη διότι τηρούνται όλες οι προδιαγραφές.

3. Οι εργασίες ξεκίνησαν 13/11/2013 και τελείωσαν 28/11/2013. Γιατί γράφετε ότι έγιναν νυχτα; Για να επηρεάζετε την κοινή γνώμη;

4. Μπορείτε να μπαίνετε από 15/2/2014 στο www.pedion24.gr που δημοσιεύει όλο το 24ωρο τη χειρότερη μέτρηση από κάθε κεραία σε όλη την Ελλάδα. Διότι στο γήπεδο της Αναγέννησης θα τοποθετηθεί ειδικό μηχάνημα.

5. Γιατί δεν συμφωνείτε σε μια μέτρηση κοινή και από τις δύο πλευρές;

6. Γιατί αφού συναντηθήκατε με την Διοίκηση της Αναγέννησης στα μέσα Δεκέμβρη και  ενημερωθήκατε για το θέμα της κεραίας, δεν είπατε κουβέντα πουθενά;

7. Εμείς όλοι οι σύμβουλοι του Δ.Σ. και τόσοι άλλοι πολίτες γιατί επιτρέπουμε στα παιδιά μας να αθλούνται στο γήπεδο;  Θέλουμε να τα κάνουμε κακό;

8. Γιατί επιτρέπετε στα παιδιά σας να πηγαίνουν στο γυμνάσιο-λύκειο ή στον παιδικό σταθμό; Εκεί δεν υπάρχουν κεραίες, για τις οποίες δεν ευαισθητοποιηθήκατε ποτέ, μήπως γιατί τώρα έχουμε εκλογές και σας βολεύει;

9. Ας αναρωτηθούν οι πολίτες γιατί δεν σας ανέλαβε κανένας δικηγόρος Επανομίτης στην υπόθεση του αυτόφωρου; Γιατί σε όσα κανάλια και να πήγατε δεν ήρθε κανένα να δείξει την κεραία; Γιατί απλώς έχουμε δίκαιο και είμαστε νόμιμοι.

Η υπερβολή στον λόγο του Κώστα Μαγγλάρη, οι εικόνες θανάτου και οι μακάβριες σκέψεις συγκίνησαν ίσως μόνο αυτούς που μόλις ανακάλυψαν, ότι η χρήση της τεχνολογίας στην επικοινωνία (internet, κινητό, τηλεόραση, ραδιόφωνο) συμβαίνει, και δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από την κοινή λογική ότι ζούμε τώρα και στο μέλλον, ακόμη περισσότερο με τις ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες.

Μην κρύβεστε πίσω από το δάκτυλό σας. Στην Αναγέννηση είμαστε αθλητικός σύλλογος και δεν ασχολούμαστε με την πολιτική. Αυτό το κάνετε εσείς γιατί έχουμε μπροστά μας ευρωεκλογές και δημοτικές εκλογές και σας βολεύει και θέλετε να το εκμεταλλευτείτε γιατί αφού μείνατε αρκετά χρόνια στην αφάνεια, βρήκατε την ευκαιρία να βγείτε στην επιφάνεια.

Όσο για το θέμα της σύλληψης των 7 μελών της κίνησης πολιτών και την παραπομπή τους σε δίκη για την διαμαρτυρία στο γήπεδο, έχουμε να πούμε τα εξής:

1. Όταν μπήκατε στον αγωνιστικό χώρο δεν εμποδίσαμε κανέναν και κάποιες φωνές που ακούστηκαν δεν ήταν από μέλη του Δ.Σ. μας.

2. Όταν ερωτηθήκαμε από την αστυνομία, είπαμε ότι δεν επιθυμούμε την δίωξή σας.

3. Αν μας το ζητούσατε θα ερχόμασταν στα δικαστήρια για συμπαράσταση. Δεν μας το ζητήσατε, και δεν το κάναμε για να μην φανεί ότι προκαλούμε.ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

1. Να φύγουμε όλοι από την COSMOTE, να μην υπάρχει λόγος για την ύπαρξη κεραιών στην Επανομή, γιατί δεν το κάνατε ακόμη να σας ακολουθήσουν και οι πολίτες που υποτίθεται ότι τους εκπροσωπείτε.

2. Να συμφωνήσουμε για μια ενημέρωση στο θέατρο φέρνοντας η κάθε πλευρά τον ακτινοφυσικό της.

3. Να συμφωνήσουμε σε μια ανεξάρτητη εταιρεία μέτρησης (Α.Π.Θ.- Δημόκριτος - Μετσόβιο) οπότε θα φανεί αν υπάρχει πρόβλημα.

Τότε όλοι μαζί κι εμείς πρώτοι θα καταγγείλουμε τη σύμβαση. Εάν δεν υπάρχει πρόβλημα και πάλι θα συνεχίσουν οι μετρήσεις. Αλλιώς θα φανεί ότι δεν έχετε δίκιο και μάλλον θέλετε αναπάντητα ερωτήματα και ασάφειες.

Δεν είναι δυνατόν εμείς να έχουμε κανονικές μετρήσεις κι εσείς χωρίς καμιά μέτρηση να λέτε ότι έχετε δίκιο. Εδώ θα αναφέρουμε ότι πριν μπει η κεραία η ακτινοβολία στα κινητά μας ήταν 1,3 Watt. Τώρα είναι 0,3 - 0,4 Watt (πυκνό δίκτυο κεραιών).

Όσοι γνωρίζουν περί ακτινοβολίας και είναι σχετικοί, ξέρουν ότι έχουμε δίκιο, αλλά εσείς φοβίζετε τους πολίτες και λέτε ότι 25 φορείς και υπηρεσίες έδωσαν λάθος άδεια. Σε πολλά γήπεδα, στα πανεπιστήμια, στα σχολεία, στα νοσοκομεία σε κάθε οικοδομικό τετράγωνο στην Θεσσαλονίκη υπάρχουν κεραίες. Διαβάστε ξανά τι είπε ο καθηγητής κ. Ελευθεριάδης.

Επομένως σταματήστε να παραπληροφορείτε τους πολίτες, να ρίχνετε λάσπη στα μέλη της διοίκησης, γιατί όλα έχουν τα όρια τους. Η λάσπη δεν κολλάει γιατί ότι κάναμε ήταν νόμιμο. Εσείς δεν έχετε να παρουσιάσετε τίποτα, μόνο άρνηση.

Συμπολίτες μας, διαβάστε τώρα τι γραφούν στο Facebook φίλοι της κίνησης πολιτών με αφορμή διαφορά γεγονότα που αφορούν την κεραία. Πρώτον γραφούν ότι ζητήθηκε ο διπλασιασμός της ισχύος της κεραίας. Από ποιόν; Στις αστικές περιοχές οι κεραίες είναι ίδιας εμβέλειας. Δεύτερον κάποιοι κατέβασαν πανό που είχαν αναρτήσει για το θέμα της κεραίας και γραφούν:

α) η μαλακία βλάπτει το ίδιο με την ακτινοβολία

β) ΕΕΕΕΕΕΕΕ βόδια… σας είδαν

γ) Ο κ. Κυριαφίνης λέει στο ίδιο facebook της Κ.Π.Ε. ότι η Επανομή «παλιότερα είχε ολίγον σίτον και πολλούς ρουφιάνους, τώρα έχει κάποια λαμόγια και πολλούς μαλάκες». Όσο για την κόρη του που λέει ότι οποίος δεν ενδιαφερθεί για την κεραία είναι σαν να κάθεται αδιάφορος στο cafe του κ. Λάτσιου, της λέμε ότι είναι μικρή και δεν ξέρει ότι αυτοί που κάθονται στο café του κ. Λάτσιου έχουν προσφέρει στον τόπο σε πολλούς τομείς. (Αθλητισμός, πολιτισμός, κοινωνικά προβλήματα κ.τ.λ.).

Βεβαία αφού τα άφησαν 3-4 μέρες, τα έσβησαν και δεν υπάρχουν πια στο facebook της κίνησης πολιτών. Όμως αυτά τα διαβάζει αρκετός κόσμος και εκτός Επανομής και προφανώς δεν τους νοιάζει την ζημιά που προκαλούν στον τόπο, γι’ αυτό τους παραδίδουμε ειδικά στην κρίση της νεολαίας μας.

Εμείς τα έχουμε στη διάθεση των πολιτών για να δουν όλοι πόσο αγαπάνε και τι σκέφτονται για τον τόπο που διαμένουν. 

To ξέρουμε εμείς που είμαστε στο Δ.Σ. της Αναγέννησης, όπως και οι προηγούμενες διοικήσεις ότι είμαστε στόχος επειδή προσπαθούμε να προσφέρουμε και κάποιοι μας περιμένουν στη γωνία για να βγάλουν τα απωθημένα τους.

Δυστυχώς  έτσι λειτουργούν και έτσι λειτουργούσαν, ευτυχώς είναι λίγοι και ο τόπος δεν τους έχει ανάγκη.                                          Από το Δ.Σ. της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΕΠΑΝΟΜΗΣΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ
ΤΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Μ. ΜΠΑΛΑΣΑ


Τον τελευταίο καιρό έχω γίνει αντικείμενο σχολιασμών και έχω μπει στο στόχαστρο διάφορων δημοσιευμάτων σε ιστοσελίδες επώνυμων και ανώνυμων νεόκοπων επαναστατών, στους οποίους σχολιασμούς το ψέμα και η ανευθυνότητα, η κινδυνολογία και η υποκρισία έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.  (Λεπτομέρειες στο κείμενο που κυκλοφορεί το Δ.Σ. της Αναγέννησης σελ. 6 & 7).
Θέμα η Αναγέννηση, οι εκπρόσωποί της παλαιοί και σημερινοί, η κεραία κινητής τηλεφωνίας του γηπέδου.
Ξεκινώντας, για να μην αφήσω την παραμικρή αμφιβολία στον οποιονδήποτε, και επειδή στην ζωή μου έχω μάθει να αναλαμβάνω τις ευθύνες των πράξεών μου, εγώ προ διετίας αφού δέχτηκα πρόταση για την κεραία από την COSMOTE και αφού πήρα από ειδικούς διαβεβαιώσεις ότι δεν πρόκειται για τίποτα περισσότερο από μία από τις χιλιάδες κεραίες που έχουν τοποθετηθεί στο πανελλήνιο, και κάποιες που φτάνουν στον αριθμό τα δάχτυλα των δύο χεριών μας στην Επανομή. Μία από αυτές είχε τοποθετηθεί στο κτίριο του ΟΤΕ προ 15ετίας, τότε που (ο αιθεροπλώος) Γιώργος Σφυρής με το “Ιδεοδρόμιο”, προσπαθούσε να μας πείσει για το αθώο των κεραιών, επικαλούμενος ειδικούς, υπέγραψα σύμβαση παραχώρησης ελάχιστα τ.μ. στην COSMOTE με αντίτιμο ένα σεβαστό ποσό που θα δώσει λύση σε μεγάλο μέρος των λειτουργικών προβλημάτων της ομάδας.
Και ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΕΡΩΜΕΝΗ ΤΗΝ ΦΩΛΙΑ ΜΟΥ όπως θέλει να πιστεύει ο κύριος με την φουρκέτα, αλλά το θεωρώ επιτυχία που θα δώσει λύσεις στον μεγάλο σύλλογο που λέγεται ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ μέσα από την δράση του οποίου, εδώ και περίπου 90 χρόνια έχει αποτελέσει το καλύτερο και μεγαλύτερο σχολείο του τόπου μας και από τις τάξεις του πέρασαν χιλιάδες παιδιά, διαμορφώθηκαν άριστοι χαρακτήρες, διδάχτηκαν την άμυλα και τον ανταγωνισμό, έμαθαν να λειτουργούν ομαδικά, να σέβονται αντιπάλους και να αναγνωρίζουν  αξίες, γύρισαν την πλάτη σε τσιγάρα, ποτά, ναρκωτικά κ.α.  Γι’ αυτό το σχολείο, για την ιδέα της Αναγέννησης, όλα αυτά τα χρόνια, συνδημότες μας έβαλαν τα ονόματά τους μπροστά θυσιάζοντας χρόνο, χρήματα και ψυχική υγεία, υπηρετώντας όσο το δυνατόν καλύτερα την Αναγέννηση.
Μέσα απ’ αυτή τη λειτουργία, καταστήσαμε την Αναγέννηση τον μεγαλύτερο πρεσβευτή του τόπου μας, μιας και με τις επιτυχίες της ομάδας, η ΕΠΑΝΟΜΗ έγινε αντικείμενο προβολής από όλα τα μέσα ενημέρωσης σε όλη την Ελλάδα και σε όλα τα sites της Ευρώπης και όχι μόνο.
Κάνοντας λοιπόν σημαία την ανευθυνότητα και την κινδυνολογία άρχισε ο πόλεμος κατά της Αναγέννησης και των διοικούντων.
Η κορύφωση αυτού του υποκινούμενου αγώνα (θα εξηγήσω παρακάτω) πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12-1-14 και ώρα 2.30 έξω από το γήπεδο αφού για πολλές μέρες εξάντλησαν κάθε μέσον (αφίσες, μεγάφωνα περιφερόμενα στον οικισμό, προσωπική επαφή) για να πειστούν όσο περισσότεροι γίνεται.
Ειλικρινά όταν την Κυριακή ξεκίνησα για το γήπεδο δεν περίμενα να συναντήσω τίποτα διαφορετικό απ’ αυτό που αντίκρισα.
Περίπου 70 ηλικιωμένοι (για ποιους 300 μιλάς αιθεροπλόε; του ΛΕΩΝΙΔΑ;) ένα μέρος τους φυσικά οι υποκινητές, κάποιοι περίεργοι που ποτέ δεν λείπουν και κάποιοι που κατοικούν κοντά στο γήπεδο, οι περισσότεροι θύματα της κινδυνολογίας (των ειδικών). Και για να μην τον αδικήσω και γύρω στα 30 παιδάκια, αυριανά θύματα της κεραίας και όχι του κινητού που χειρίζονται από 3-4 χρονών και καμαρώνουν οι γονείς.
Και φυσικά ο κύριος με την κοτσίδα και τα επαναστατικά άσματα, γυρνώντας τις μνήμες μας καμιά 30αριά χρόνια πίσω και το συγκινητικό κατά τον σχολιαστή μήνυμα του κυρίου Μ. με το οποίο καθιστούσε τον σημερινό πρόεδρο της ομάδας, υπεύθυνο και υπόλογο για τις από δω και πέρα αρρώστιες των παιδιών της Επανομής. Σα δεν ντρέπεσται, λέω εγώ;
Η ανευθυνότητά σας αγγίζει τα όρια του επικίνδυνου, δε νομίζετε;
Ειλικρινά περίμενα, από ντροπή και μόνο για το φιάσκο, από μια κοινωνία 10.000 δημοτών, να ανταποκριθούν οι 100 που περιέγραψα, να τελειώσει κάπου εκεί η πρώτη φάση της παράστασης.
Δυστυχώς όμως ήταν σχεδιασμένη διαφορετικά από τους πρωτεργάτες και έπρεπε να πάει μέχρι τέλους.
Κατάληψη αγωνιστικού χώρου, παρεμπόδιση διεξαγωγής αγώνα, αυτόφωρο και Αστυνομικό Τμήμα Επανομής για την τελευταία πράξη.
Στο αυτόφωρο λοιπόν, ο κύριος της κυρίας, ο κουμπάρος της κυρίας, οι παρατρεχάμενοι και κλειδοκράτορες των Γραφείων της Τ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Επανομής, το πρώτο θύμα της κεραίας (αυτός στον οποίο εκδηλώθηκαν κεφαλόπονοι 10 ημέρες πριν λειτουργήσει η κεραία και ενώ σηκωνόταν ο πυλώνας) και φυσικά η κυρία για συμπαράσταση των αγωνιστών.
Έτσι λοιπόν το ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ κατά της ΚΕΡΑΙΑΣ έγινε ΚΙΝΗΜΑ ΨΗΦΟΘΗΡΙΑΣ υπέρ της ΚΥΡΙΑΣ (και ζήσανε αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα).
Υ.Γ.   Ακόμα γελάνε οι αστυνομικοί του τμήματος. Πρώτη φορά τους έτυχε διαδηλωτές να διαφημίζουν το προϊόν κατά του οποίου διαδήλωναν (όλοι οι πολέμιοι της κινητής τηλεφωνίας, είχαν βγάλει τα φονικά όργανα, κάνοντάς τα χρήση).

                                                                                                            Μ. Μπαλασάςwww.orizontasnews.gr
ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με ένα κλικ στην οθόνη σας!

.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP