8/12/13

Περί κεραίας....Θέμα έχει προκύψει με την τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας της COSMOTE  στο γήπεδο της Αναγέννησης Επανομής. Παρόλο που όπως γνωρίζουμε δεν είναι και λίγες οι κεραίες που λειτουργούν εδώ και χρόνια μέσα στον οικισμό της Επανομής.
Κοινή διαπίστωση είναι ότι το πρόβλημα με τις κεραίες είναι υπαρκτό και θα το συναντάμε όλο και περισσότερο όμως παράλληλα είναι και αναπόφευκτο.
Κυκλοφορούμε οι περισσότεροι με ένα κινητό στο χέρι και άλλοι με δύο και από την άλλη  είμαστε κάθετοι στην τοποθέτηση κεραιών.  Αυτό δεν συμβαδίζει με την πραγματικότητα.

Πάντως (από τα λίγα που γνωρίζουμε ) οι περισσότεροι ειδικοί επιστήμονες συγκλίνουν στην θεωρία ότι καλύτερα να υπάρχουν πολλές κεραίες χαμηλής ακτινοβολίας  παρά λίγες και υψηλής .
Για καθόλου δεν  μίλησαν ….ακόμα.
Για το συγκεκριμένο θέμα τώρα έχουμε την διοίκηση της Αναγέννησης που υποστηρίζει με επίσημα έγγραφα ότι όλα έγιναν νόμιμα και οι μετρήσεις που πραγματοποιήθηκαν είναι χαμηλότερες κατά πολύ από τα επιτρεπόμενα όρια.
Επιπλέον η ομάδα έχει σημαντικό οικονομικό όφελος .
Από την άλλη είναι  οι πολίτες που είναι κάθετα αντίθετοι με την κεραία και απαιτούν την απομάκρυνση της άμεσα. Είναι δε αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε κάθε είδους κινητοποίησης.
Το θέμα θέλουμε να πιστεύουμε ότι είναι σχετικά απλό, αν φυσικά υπάρχει θέληση να λυθεί.
Να συμφωνήσουν από κοινού σε μια ανεξάρτητη εταιρία μέτρησης ακτινοβολίας και να μετρηθεί ο βαθμός επικινδυνότητας η μη  της κεραίας.
Από ότι δηλώνουν οι της Αναγέννησης είναι στις προθέσεις τους να ανταποκριθούν αν τα αποτελέσματα είναι επιβαρυντικά.
Μήπως όμως στο βάθος κάποιοι που θέλουν να είναι μόνιμα ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ (στην συγκεκριμένη περίπτωση  της δημόσιας υγείας) επιδιώκουν ώστε να υπάρχει το θολό τοπίο ώστε να μπορούν να κάνουν την …φασαρία τους;
Εξάλλου δεν είναι λίγα τα παραδείγματα που κάποιοι από τους αποκαλούμενους «ευέσθιτους πολίτες» εξαργύρωσαν τους αγώνες τους από το σύστημα.
Να διευκρινίσουμε ότι εμείς δεν είμαστε με το μέρος του ενός ούτε με το μέρος του άλλου.
Δεν μετέχουμε ούτε στην Αναγέννηση ούτε σε καμιά κίνηση.
 Και περισσότερο δεν είμαστε ειδική επιστήμονες  στα περί ακτινοβολίας!!!
Αλλά κάποια πράγματα πρέπει να ακούγονται.

Δημοσιεύουμε  παρακάτω τις τιμές μέτρησης που έκανε η ομάδα της Αναγέννησης και μας τις έστειλε. Το ίδιο θα πράξουμε και για την αντίθετη άποψη. 

 Η έκθεση μετρήσεων αποτελείτε από 25 σελίδες. Δημοσιεύουμε μόνο την εισαγωγή.

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΟΥ ΥΠΟΒΑΘΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΩΜΗ

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Σε συνέχεια του αιτήματός σας για την πραγματοποίηση μετρήσεων για τα επίπεδα του ηλεκτρομαγνητικού πεδίου στους χώρους εγκατάστασης του σταθμού βάσης της εταιρείας μας, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή σε επιλεγμένα σημεία μεγίστης επιβάρυνσης/συνάθροισης κοινού, σας στέλνω συνημμένα την έκθεση μετρήσεων που πραγματοποιήθηκε από το Εργαστήριο Ελέγχου Ηλεκτρομαγνητικής Ακτινοβολίας Περιβάλλοντος. Το Εργαστήριο μετρά τα επίπεδα του ηλεκτρομαγνητικού πεδίου που διαμορφώνονται συνολικά από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, ραδιοφώνου, τηλεόρασης, αλλά και άλλες ασύρματες επικοινωνίες.

Τονίζεται ότι τα όρια ασφαλούς έκθεσης που έχουν θεσπιστεί στην Ελλάδα όχι μόνο είναι σε συμφωνία με αυτά του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, αλλά και με επιπλέον συντελεστές μείωσης, δηλαδή πολύ χαμηλότερα. Όπως φαίνεται και από τα αποτελέσματα των μετρήσεων (σελ 20):

1.    Σε κάθε μέτρηση, οι τιμές του πεδίου ήταν χιλιάδες φορές χαμηλότερες από τα όρια ασφαλούς έκθεσης.

2.    Αναλυτικά τα σημεία και οι τιμές πεδίου (φορές κάτω από τα όρια):

ΣΗΜΕΙΟ
ΦΟΡΕΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙΑ
ΓΗΠΕΔΟ ΤΕΝΝΙΣ
4.911
ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ
2.483
ΙΕΚ ΕΠΑΝΟΜΗΣ
3.729
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ ΓΗΠΕΔΟΥ
18.980
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ ΣΒ COSMOTE (Πάρκο)
2.517
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΘΥΡΩΡΕΙΑ
3.167


Σχετικά με το Εργαστήριο Ελέγχου Ηλεκτρομαγνητικής Ακτινοβολίας της COSMOTE θα ήθελα να σας σημειώσω τα παρακάτω:

Tην άριστη τεχνογνωσία και την ορθότητα των μεθόδων του επικύρωσε το Εργαστήριο Ελέγχου Ηλεκτρομαγνητικής Ακτινοβολίας της COSMOTE μέσα από τη συμμετοχή του σε διεργαστηριακές μετρήσεις υψίσυχνων ηλεκτρομαγνητικών πεδίων, επιβεβαιώνοντας την αντικειμενικότητα των μετρήσεων που πραγματοποιεί η COSMOTE στο δίκτυό της. 
Στις μετρήσεις, που διοργανώθηκαν από την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (Ε.Ε.Α.Ε.) σε συνεργασία με το Εργαστήριο Υψηλών Τάσεων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) και το Εργαστήριο Κινητών Ραδιοεπικοινωνιών του ΕΜΠ, συμμετείχαν συνολικά 30 εργαστήρια από Ελλάδα και Κύπρο. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των  διεργαστηριακών μετρήσεων, το εργαστήριο της COSMOTE είχε πλήρως ικανοποιητική απόδοση, καθώς σε όλες τις μετρήσεις τα αποτελέσματα του εργαστηρίου ήταν χωρίς απόκλιση από τις πραγματικές τιμές του πεδίου.
Στελεχωμένο από επτά επιστήμονες με εξειδικευμένες μεταπτυχιακές σπουδές (PhD και MSc), το Εργαστήριο πραγματοποιεί μετρήσεις ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στην περιοχή συχνοτήτων 75MHz-3GHz, σε περιβάλλον κεραιών κινητής τηλεφωνίας, ραδιοφώνου, τηλεόρασης, λοιπών ασύρματων επικοινωνιών (π.χ. VHF, TETRA), μικροκυματικών δικτύων (wi-fi) και ραντάρ.
Υπενθυμίζεται ότι το Εργαστήριο Ελέγχου Ηλεκτρομαγνητικής Ακτινοβολίας Περιβάλλοντος της COSMOTE έχει λάβει διαπίστευση κατά ΕΛΟΤ ΕΝ ISO/IEC 17025:2005 από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης Α.Ε. (Ε.ΣΥ.Δ), η οποία πιστοποιεί ότι οι μετρήσεις που διενεργεί το Εργαστήριο πραγματοποιούνται κατά την ορθή, θεσμοθετημένη διαδικασία και διασφαλίζει την αντικειμενικότητα των αποτελεσμάτων των μετρήσεων, η οποία επιβεβαιώνεται μέσα από τακτικούς δειγματοληπτικούς ελέγχους.
Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.


www.orizontasnews.gr
ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με ένα κλικ στην οθόνη σας!

.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP