28/12/13

Ληστρικά τα πρόστιμαΛηστρικά είναι τα πρόστιμα φωτιά, που θεσμοθετούνται μέσα από το νομοσχέδιο για την παράταση του προστατευτικού καθεστώτος στους πλειστηριασμούς.
Μπορεί ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, μετά τις έντονες αντιδράσεις να προχώρησε σε αλλαγή, σύμφωνα με την οποία η προσαύξηση του φόρου 10% υπολογίζεται μετά την πάροδο εξαμήνου και όχι διμήνου που
προβλέπονταν στην αρχική διάταξη, ωστόσο το ποινολόγιο καταπέλτης της εφορίας, που θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου 2014 για όσους έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο, είναι δεδομένο. Θα αποτελέσει βρόγχο τόσο για επιχειρηματίες, όσο και για πολίτες, οι οποίοι εκ των πραγμάτων αδυνατούν να καταβάλλουν τις υποχρεώσεις τους.  Με τα νέα πρόστιμα οι οφειλές θα αυξηθούν περαιτέρω.
Τα πρόστιμα είναι εκτός τόπου και χρόνου. Υπάρχει κάποια δικαιολογία για το σκεπτικό που οδήγησε τους εμπνευστές τους σε αυτή την κατεύθυνση;
Η ανάπτυξη που τόσες φορές έχουμε ακούσει και όλοι αναμένουμε να έρθει, δεν επιτυγχάνεται με δρακόντεια φοροπρόστιμα. Η λογική του υπουργείου Οικονομικών να αφυπνίσει τους λίγους, που ενδεχομένως μπορούν αλλά δεν θέλουν να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους, δημιουργεί νέες εντάσεις και ανασφάλεια στην κοινωνία.

www.orizontasnews.gr
ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με ένα κλικ στην οθόνη σας!

.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP