13/12/13

Έπεσε η αυλαία του 6ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών στο Δήμο ΘερμαϊκούΤο τσουχτερό κρύο, που επικρατούσε τη βραδιά του Φεστιβάλ, το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου,  δεν κατάφερε να επηρεάσει τη συμμετοχή του κόσμου και οι 30 επιλεγμένες ταινίες από 12 χώρες, που συνέθεσαν το πρόγραμμα του  6ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών έως Δύο Λεπτά Δήμου Θερμαϊκού, προκάλεσαν στη γεμάτη αίθουσα θεάτρου του ΚΑΠΠΑ 2000 γέλιο, προβληματισμό, ερωτηματικά (σε αρκετές περιπτώσεις αναπάντητα), συγκίνηση και το ενδιαφέρον του κοινού για τις ιδιαίτερες και εναλλακτικές ματιές ανερχόμενων σκηνοθετών.

Άλλο ένα Thermaikos International 2min Film Festival ολοκληρώθηκε και η δημιουργική αναμέτρηση ανάμεσα στους δημιουργούς - ερασιτέχνες και επαγγελματίες καλλιτέχνες - των ταινιών που συμμετείχαν με το χρονικό περιορισμό των δύο λεπτών έλαβε τέλος για τη φετινή χρονιά.
Ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, Ιωάννης Αλεξανδρής, στο σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην επιμονή, την υπομονή και τo πείσμα  που χρειάστηκαν για να πραγματοποιηθεί το Φεστιβάλ. «Επιμονή, υπομονή και πείσμα απ’ όλους όσοι εργάστηκαν για να πάρει σάρκα και οστά το 6ο Film Festival του Δήμου Θερμαϊκού και έτσι επιβιώσαμε… Είναι τα τρία χαρακτηριστικά, που μας κρατούν ζωντανούς σε περιόδους δύσκολες για τη χώρα μας και μας κάνουν να ελπίζουμε πως ο ρόλος της τέχνης, και αυτή τη φορά, θα αφυπνίσει συνειδήσεις και θα προβληματίσει τους σκεπτόμενους…», τόνισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος.

Ο Πρόεδρος του ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ., που είναι ο φορέας υλοποίησης του Thermaikos Film Festival, Παναγιώτης Τροκάνας, ευχαρίστησε όσους συνέβαλλαν στη διοργάνωση, ενώ ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Πολιτισμού, Γιάννης Τσακμάκας, αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον που γνωρίζει το Φεστιβάλ σε χώρες του εξωτερικού.
Η κριτική επιτροπή απαρτίζονταν από τους: Άκη Σακελλαρίου (Ηθοποιό), Παναγιώτη Ιωσηφέλη (Σεναριογράφο, Επίκουρο καθηγητής στο Τμήμα Κινηματογράφου ΑΠΘ), Ζάχο Σαμολαδά (Σκηνοθέτη).
 Η βραδιά έκλεισε με ένα after festival party.
To Thermaikos Film Festival είναι ένα πρωτότυπο Φεστιβάλ, μοναδικό για τα Ελληνικά δεδομένα, με φιλμάκια που δεν ξεπερνούν τα δύο (2) λεπτά, το οποίο ξεκίνησε πριν έξι (6) χρόνια στο Δήμο Θερμαϊκού. Ο χρόνος και ο σκηνοθέτης είναι δύο (2) αντίπαλοι παίκτες και νικητής είναι το κοινό. Το στοίχημα κερδίζεται από το δημιουργό και καταπληκτικά έργα έρχονται από όλο τον κόσμο για να δημιουργήσουν το International  Thermaikos Film Festival, κατά τη διάρκεια του οποίου το κοινό έχει τη δυνατότητα να απολαύσει γραφικά, animation, εφέ, όλη τη μαγεία του σινεμά… Ένα μωσαϊκό από ιδέες και δημιουργίες, πολλά λεπτά από όλο τον κόσμο ξετυλίγονται κάθε χρόνο σε αυτή τη γιορτή πολιτισμού, που έγινε θεσμός στα Ελληνικά δρώμενα! Με το «πάντρεμα» των καλλιτεχνικών φωνών βλέπουμε την πραγματικότητα αλλιώς… με τα μάτια της τέχνης, που δεν σταμάτησε ποτέ να μας ταξιδεύει, να μας αποκαλύπτει και να μας βοηθάει να δούμε την αλήθεια κατάματα!


www.orizontasnews.gr
ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με ένα κλικ στην οθόνη σας!

.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP