8/11/13

Πρόταση μομφής: "ΝΑΙ" ή "ΟΧΙ" Με μια  πρώτη ματιά, η πρόταση μομφής στην κυβέρνηση που υπέβαλε ο Αλέξης Τσίπρας είναι μια θεμιτή κοινοβουλευτική κίνηση με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης στη Βουλή. ´Έχει κάθε δικαίωμα να το πράξει ο αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, εφόσον κρίνει πως η περαιτέρω παραμονή της κυβέρνησης στην εξουσία είναι επιζήμια για τον τόπο.
Αδυνατώ όμως να κατανοήσω την χρονική στιγμή και τον τρόπο (ΕΡΤ) που σκέφτηκαν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και το στενό επιτελείο του και κατέληξαν σε αυτήν την απόφαση.


Μιλώ φυσικά για την παρουσία της τρόικας στην Αθήνα όπου θα παίρνονται τραγικά σημαντικές αρνητικές αποφάσεις για το μέλλον τον Ελληνα πολίτη και η βουλή θα ασχολείται με την ψηφοφορία και τα «κουκιά». Τα ΜΜΕ θα διαθέτουν μια ώρα ρεπορτάζ στην πρόταση μομφής και δέκα λεπτά στα μέτρα που θα αποφασίζουν η κυβέρνηση με την τρόικα.

Και για να λέμε τα πράγματα όπως έχουν, την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης Σαμαρά θα στηρίξουν οι 71 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι 20 των Ανεξάρτητων Ελλήνων και οι 18 της Χρυσής Αυγής.

 Επομένως ψήφο εμπιστοσύνης θα πάρει η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι'αυτό.

Άρα η κυβέρνηση δεν πέφτει και επί πλέων παίρνει παράταση τουλάχιστον έξη μηνών.
Όμως στο χέρι του ΣΥΡΙΖΑ εναπόκειται να την μετατρέψει σε ψήφο εμπιστοσύνης -  αποδοχής για τα κόμματα της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ - ΧΑ ώστε στην πραγματικότητα να είναι μία ψήφος στα εξής απλά πράγματα:

-την άρση της απαγόρευσης κατάσχεσης πρώτης κατοικίας όσων χρωστούν και δεν μπορούν να πληρώσουν.
-την φορολόγηση γης και ακινήτων που δεν προσφέρουν κανένα εισόδημα στον ιδιοκτήτη και μάλιστα σε αντίθεση με ότι λέει το Σύνταγμα περί προστασίας της ιδιωτικής περιουσίας.
-τη συνέχιση, και μάλιστα μονιμοποίηση, του έκτακτου φόρου μέσω της ΔΕΗ, ο οποίος ξεκίνησε έκτακτος και κατέληξε παντοτινός.
-την πώληση ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΔΕΗ παρά το γεγονός ότι το ΣτΕ έκρινε πρόσφατα πως το νερό είναι δημόσιο αγαθό.
-την οριζόντια περικοπή συντάξεων που θα έρθει άμεσα, γιατί το ζητά η τρόικα.
-την παράνομη διακυβέρνηση της χώρας με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και την διαρκή κατάλυση των δημοκρατικών θεσμών.
-τη γελοιοποίηση της βουλής και του υπουργικού συμβουλίου, το οποίο συνεδριάζει μόνο για να φωτογραφηθεί.
-την παράνομη αδειοδότηση των ιδιωτικών καναλιών που κατέλαβαν και τις ψηφιακές συχνότητες.
-την ιδιωτικοποίηση της υγείας με τη κάλυψη όλο και περισσότερων ιατρικών εξόδων από τους πολίτες.
-τον πλήρη εκφασισμό των σωμάτων ασφαλείας, τα οποία πλέον έχουν γίνει φόβητρο για κάθε πολίτη.
-τη διατήρηση του ναζισμού εντός κι εκτός του κοινοβουλίου για πολλούς λόγους.
-την πλήρη διάλυση του κοινωνικού ιστού, μιας και θα συνεναίσουν (οι βουλευτές) σε μια κυβερνητική πολιτική η οποία σε λιγότερο από έξι μήνες θα ανεβάσει την επίσημη ανεργία πάνω από το 30%.
-τη δημιουργία μίας τάξης πολιτών η οποία θα λογοδοτεί σε εργολάβους που θα νοικιάζει εργαζόμενους των 300 ευρώ χωρίς δικαιώματα και δίχως καμία ιατροφαρμακευτική ή συνταξιοδοτική εξασφάλιση.


Γι' αυτά τα λίγα, κι τόσα άλλα ακόμη, οι 151+ βουλευτές θα πουν ΝΑΙ την Κυριακή το βράδυ.

Οι βουλευτές με το  "ΝΑΙ" ή το "ΟΧΙ" τους θα αποδείξουν αν πραγματικά είναι ΕΛΛΗΝΕΣ του Ελληνικού Κοινοβουλίου που υπηρετούν και τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού.Ε.Κ.


www.orizontasnews.gr
ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με ένα κλικ στην οθόνη σας!

.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP