7/11/13

110 χρόνια από τη γέννηση του ποιητή Γιώργου ΒαφόπουλουΤο Σάββατο, 2 Νοεμβρίου 2013 πραγματοποιήθηκε στην Καψαλάκειο Πολιτιστική Στέγη, στη Ν. Μηχανιώνα εκδήλωση Λόγου, με αφορμή τη συμπλήρωση 110 χρόνων από τη γέννηση του ποιητή Γιώργου Βαφόπουλου.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο κ. Γιάννης Αλεξανδρής, Δήμαρχος Θερμαϊκού, ο κ. Κωνσταντίνος Κούτουκας, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Θερμαϊκού,
ο κ. Γιάννης Τσακμάκας, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Πολιτισμού Δήμου Θερμαϊκού, ο κ. Παναγιώτης Τροκάνας, Πρόεδρος του ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. του Δήμου Θερμαϊκού, ο κ. Θανάσης Μπαλασάς, δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Θερμαϊκού, η κ. Μαρία Τατάγια, Διευθύντρια του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου, ο κ. Δημήτρης Κωστόπουλος, Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου και  η κ. Ξανθή Βαφοπούλου, ανηψιά του Γιώργου Βαφόπουλου. Παρόντες ήταν επίσης αρκετοί κάτοικοι του Δήμου Θερμαϊκού που αγαπούν το έργο του ποιητή και επιθυμούσαν να μάθουν περισσότερα στοιχεία για τον Βαφόπουλο.

Στην εκδήλωση μίλησαν για τη ζωή και το έργο του Βαφόπουλου η κ. Θεοδώρα Λειψιστινού, φιλόλογος και Πρόεδρος Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου και ο κ. Σπύρος Κουζινόπουλος, δημοσιογράφος - συγγραφέας. Τον συντονισμό ανέλαβε η κ. Αφροδίτη Χρυσοχόου, δημοσιογράφος, μέλος της εφορευτικής επιτροπής του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η απαγγελία επιλεγμένων ποιημάτων του Βαφόπουλου από την κ. Αναστασία Χατζή, ποιήτρια.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε επίσης προβολή οπτικοακουστικού υλικού από το Αρχείο της ΕΡΤ που αφορά τον ποιητή Γιώργο Βαφόπουλο με συνεντεύξεις τόσο του ίδιου,  όσο και άλλων ποιητών, όπως του Γιάννη Ρίτσου. Στο τέλος της εκδήλωσης, η κ. Αφροδίτη Χρυσοχόου, εκ μέρους του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου, δώρισε στον Δήμαρχο Θερμαϊκού βιβλία για τον εμπλουτισμό της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Θερμαϊκού.

Η εκδήλωση αποτέλεσε καρπό της συνεργασίας του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου Δήμου Θεσσαλονίκης με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας και Πολιτισμού Δήμου Θερμαϊκού και το ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. του Δήμου Θερμαϊκού.

www.orizontasnews.gr
ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με ένα κλικ στην οθόνη σας!

.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP