17/10/13

Ελληνικό Δημόσιο: Για το... ΕΦΑΠΑΞ ρε γαμώτο

    

Κομπίνα φαίνεται πως είχαν στήσει υπάλληλοι ΔΕΚΟ στα Ταμεία αλλάζοντας τη σειρά προτεραιότητας προκειμένου να μπορέσουν να πάρουν το εφάπαξ χωρίς τις μειώσεις που προβλέπει ο νόμος. 

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο από τα πρώτα δειγματοληπτικά στοιχεία προκύπτει πως σε 280 περιπτώσεις κάποιοι φρόντισαν να αλλάξουν σειρά προτεραιότητας και κατάφεραν έτσι να πάρουν το εφάπαξ χωρίς τις μειώσεις που προβλέπει ο νόμος με αποτέλεσμα, άλλοι να χάσουν ως και 35.000 ευρώ καθώς χάνοντας τη σειρά τους υπέστησαν τις μειώσεις που προβλέπει ο νόμος.

 Ήδη εξετάζονται 2.000 υποθέσεις υπαλλήλων που πήραν εφάπαξ από τη ΔΕΗ και άλλες ΔΕΚΟ από το 2010 και μετά και οι δικαιούχοι θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις

.Όλα δείχνουν πως έγινε διεκπεραίωση εκτός σειράς αρκετών εκατοντάδων εφάπαξ με αποτέλεσμα άλλοι υπάλληλοι να αναγκαστούν να περιμένουν περισσότερο και να υποστούν μείωση ως και 38,5% στο εφάπαξ τους.

Για παράδειγμα όσοι πήραν εφάπαξ εκτός σειράς απ” το ΤΑΥΕΚΩ απέφυγαν μείωση της τάξης του 25% το 2010, άλλη μια της τάξης του 30% για όσους αποχώρησαν από 1.1.2011 και μια τρίτη 3,5% για όσους αποχώρησαν μετά τον Αύγουστο του 2010.
Τώρα και με βάση τα ευρήματα του ΤΑΥΕΚΩ θα γίνει ευρύτερη έρευνα σε όλα τα Ταμεία πρόνοιας για να εξεταστεί εάν και κατά πόσο η μέθοδος αυτή ακολουθήθηκε και αλλού.

www.orizontasnews.gr
ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με ένα κλικ στην οθόνη σας!

.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP