4/10/13

Έκδοση ψηφίσματος για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα απο το Δ.Σ. του Δήμου Θερμαϊκού


  
Ο Πρόεδρος, κ. Κ. Κούτουκας πρότεινε, όπως το θέμα του ψηφίσματος, για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, το οποίο ήταν εκτός ημερήσιας διάταξης, να συζητηθεί  ως κατεπείγον  και κάλεσε το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει.
  Για την ιστορία την πρόταση δεν ψήφισαν οι κ.κ.Ι.Βογιατζής, Π.Παπαδοπούλου, Κ.Μώραλη, Κ.Στεφανίδης και Αλ.Φερβελή.

   Ο  κ.Β.Αθανασιάδης δήλωσε λευκό.
   Οι  κ.κ.Ι.Τσαπουρνάς και Α.Ζαβέρκος, ήταν εκτός της αίθουσας  κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας.

  Το Δ.Σ.  αποφάσισε κατά πλειοψηφία  με ψήφους 20 υπέρ, 5 κατά, και 1 λευκό την έκδοση ψηφίσματος, , το οποίο έχει ως ακολούθως:

                                                              ΨΗΦΙΣΜΑ

              Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θερμαϊκού
καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απεχθή  δολοφονία του Παύλου Φύσσα, από μέλη της Νεοναζιστικής-Φασιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.
   Οι εκδηλώσεις ρατσισμού και βίας, στο πλαίσιο της δράσης μιας  εγκληματικής οργάνωσης, που φορώντας κοινοβουλευτικό μανδύα, θέριεψε και εξαπλώθηκε στη χώρα, αφήνοντας ακόμη και νεκρούς, δημιούργησε μια επικίνδυνη κατάσταση, που τραυμάτισε αγιάτρευτα το εθνικό μας φιλότιμο και εξέθεσε ανεπανόρθωτα διεθνώς τη χώρα.
   Η ιστορία άλλωστε μας διδάσκει, ότι ο φασισμός και ο ναζισμός επιφέρουν ολέθριες συνέπειες στις κοινωνίες και εύκολα εμφανίζονται και ευδοκιμούν εκεί που υπάρχει δυσαρέσκεια, φτώχεια και πολιτικός αμοραλισμός.
   Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θερμαϊκού, καλεί τη Δημοκρατική Κοινή Γνώμη, οργανώσεις, συλλόγους, σωματεία κ.λπ. να απομονώσουν τους νεοναζί, να σταματήσουν κάθε ανοχή και να βρίσκονται  σε επαγρύπνηση απέναντι στους νοσταλγούς του Χίτλερ και του φασισμού.
   Στη χώρα που γέννησε και διέδωσε τη Δημοκρατία και τα δικαιώματα του ατόμου πριν 2500 χρόνια, πρέπει κάθε είδους βίας και εγκληματικές ενέργειες να καταδικάζονται απερίφραστα από τους πολίτες και να γίνεται διαρκής αγώνας για την αντιμετώπισή τους.
   Καταδικάζουμε τη Βία από όπου κι αν προέρχεται.

  

www.orizontasnews.gr
ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με ένα κλικ στην οθόνη σας!

.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP