10/10/13

Ευρω-χαστούκι για τη Διαύγεια

Η διαφαινόμενη απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει την υποχρεωτική ανάρτηση των αποφάσεων της Κυβέρνησης και της Διοίκησης στην ιστοσελίδα της Διαύγειας, προκαλεί μεγάλα ερωτηματικά .
Βάλει ευθέως εναντίον της διαφάνειας, της λογοδοσίας, της συμμετοχής του πολίτη στη λήψη των αποφάσεων που τον αφορούν.

Καταργεί μια βασική δημοκρατική κατάκτηση που αποτέλεσε και εντολή του Ελληνικού λαού στις εκλογές, στις 4 Οκτώβρη 2009.
Δεν θέλουμε να ξεφύγουμε επιτέλους από την πολυνομία, την επικάλυψη αρμοδιοτήτων, τις αθέμιτες αποφάσεις που πολλές φορές υποκρύπτουν πελατειακές εξαρτήσεις ή ακόμα και διαφθορά, καθώς και τον κρατικό συγκεντρωτισμό;
Η “Διαύγεια” αποτέλεσε μαζί με άλες  διαδικασίες , μια μεγάλη τομή η οποία έτυχε αναγνώρισης και διεθνώς. Αποτέλεσε και αποτελεί στοιχείο προβληματισμού και δημοκρατικού διαλόγου σε Κυβερνήσεις, Οργανισμούς, Πανεπιστήμια. Η καινοτόμα αυτή πολιτική έχει πια μιμητές σε όλο και περισσότερες κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο.
Ας μην ξεχνάμε ότι, στις ΗΠΑ, η έλλειψη διαφάνειας στον τραπεζικό τομέα έφερε την κατάρρευση της Wall St., ενώ στην Ελλάδα, η έλλειψη διαφάνειας ακόμα και στην καταγραφή του ελλείμματος του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2009, έφερε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού.

Στο το θέμα παρενέβει και  ο ευρωβουλευτής του Λουξεμβούργου και μέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, κ. Frank Engel όπου υπέβαλε γραπτή κατεπείγουσα ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με το θέμα της «Διαύγειας».
 Ζητά από την Κομισιόν να παρέμβει προς τις ελληνικές αρχές για να κατοχυρωθεί η απόλυτη διαφάνεια στις διοικητικές πράξεις που, όπως επισημαίνει, συνδέεται ευθέως με τη διαχείριση των ευρωπαϊκών κονδυλίων που λαμβάνει η χώρα μας.

www.orizontasnews.gr
ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με ένα κλικ στην οθόνη σας!

.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP