23/9/13

Ο Δήμος Θερμαϊκού υποδέχτηκε τη φλόγα της ΑιμοδοσίαςΤην Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013 ο Δήμος Θερμαϊκού υποδέχτηκε τη φλόγα της Αιμοδοσίας στο πλαίσιο της 11ης  Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών που διοργανώνεται σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας και την Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας


Στην Περαία τη φλόγα παρέλαβε από τον εκπρόσωπο των εθελοντών αιμοδοτών και υπεύθυνο για τη Λαμπαδηδρομία στην Κεντρική Μακεδονία Δημήτρη Σιδερίδη  ο Δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Αλεξανδρής και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας Γιάννης Τσακμάκας  σε μια μικρή τελετή όπου παρέστη και ο Πρόεδρος του ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. Παναγιώτης Τροκάνας. Συμμετείχαν η Πρόεδρος Σταυρούλα Χατζηθεοδώρου, οι γονείς και τα παιδιά του Γυμναστικού Συλλόγου ”Αίας’’ κρατώντας κόκκινα μπάλόνια.

Ο Δήμαρχος και τα παιδιά του Αίαντα έτρεξαν  σε μια συμβολική διαδρομή κρατώντας τη φλόγα και  την παρέδωσαν σε μέλη του Συλλόγου Μοτοσικλετιστών Μηχανιώνας για να τη  μεταφέρουν με τη σειρά τους στη Μηχανιώνα.

Στη Μηχανιώνα η φλόγα παραδόθηκε στο γηραιότερο  μέλος του Κ.Α.Π.Η. Μηχανιώνας, τον κύριο Στράτο Ρηγάκη.
Μέλη του Κ.Α.Π.Η. συνόδευσαν τη φλόγα από την Κεντρική Πλατεία μέχρι την εκκλησία της Παναγίας Φανερωμένης και το χορευτικό τμήμα του Κ.Α.Π.Η. Μηχανιώνας παρουσίασε καταχειροκροτούμενο παραδοσιακούς χορούς της Μικράς Ασίας.

Στην Επανομή τη φλόγα υποδέχτηκαν έφιππα τα μέλη της ΕΘΟΠΑΚ Επανομής και στην εκδήλωση συμμετείχε η Χορωδία του Ερυθρού Σταυρού Κοζάνης.

Η Φλόγα της Αγάπης περιδιαβαίνει ολόκληρη τη χώρα, μεταλαμπαδεύοντας σε κάθε γωνιά το μήνυμα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας, την αγάπη για το συνάνθρωπο και την αλληλεγγύη. Σκοπός της Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού στην εθελοντική Αιμοδοσία, ώστε η χώρα μας να καταστεί αυτάρκης σε εθελοντικά προσφερόμενο αίμα.

Ξεκίνησε στις 18 Αυγούστου από το Καναλάκι του Δήμου Πάργας όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή αφής και κατόπιν η Φλόγα δόθηκε τιμητικά στους Αιμοδότες εκπροσώπους του Σ.Ε.Α. Ξυλοκάστρου Κορινθίας (εμπνευστών του θεσμού της Λαμπαδηδρομίας) για να μεταφερθεί στο Ξυλόκαστρο, και να ξεκινήσει το ταξίδι της σε όλη την Ελλάδα με κατάληξη στις 4 Οκτωβρίου την πόλη της Καλαμάτας, όπου και θα σηματοδοτήσει την έναρξη των εργασιών της 26ης Αμφικτιονίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών.


www.orizontasnews.gr
ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με ένα κλικ στην οθόνη σας!

.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP