2/8/13

Εγκαίνια διάταξης SEATRAC για τα ΑμεΑ στην παραλία Νέων Επιβατών 
Εγκαίνια της τηλεχειριζόμενης, μη μόνιμης διάταξης, που δίνει τη δυνατότητα σε άτομα με μειωμένη κινητικότητα να εισέρχονται στη θάλασσα χωρίς βοήθεια δεύτερου ατόμου, πραγματοποιήθηκαν νωρίτερα από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα και το Δήμαρχο Θερμαϊκού, Ιωάννη Αλεξανδρή.

Η διάταξη SEATRAC, που βρίσκεται δίπλα από το ναυαγοσωστικό πύργο της, βραβευμένης με τη «γαλάζια σημαία», παραλίας των Νέων Επιβατών, αποτελεί προμήθεια της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και μία καινοτόμα εφεύρεση της επιτροπής ερευνών του Πανεπιστημίου Πατρών, που έχει αποκλειστικό σκοπό να διευκολύνει διαφορετικές περιπτώσεις χρηστών ΑμεΑ, στους οποίους προσφέρεται είτε πλήρης ή μερική αυτονομία και σημαντική βοήθεια στον συνοδό κατά την είσοδό τους στη θάλασσα και την έξοδό τους από αυτή.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης της Μ.Ε. Θεσσαλονίκης, Γεώργιος Τσαμασλής, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, μέλη του Πανελληνίου Συλλόγου Τετραπληγικών (τμήμα Βορείου Ελλάδος) και αρκετοί λουόμενοι. Όλοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μικρή επίδειξη της λειτουργίας της διάταξης SEATRAC, η οποία δεν επιφέρει μόνιμες αλλοιώσεις στο φυσικό περιβάλλον, μπορεί να τοποθετείται και να αποσυναρμολογείται γρήγορα, είναι ασφαλής για το χρήστη, αλλά και για τους υπόλοιπους λουόμενους, φιλική στο περιβάλλον, με χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

www.orizontasnews.gr
ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με ένα κλικ στην οθόνη σας!

.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP