26/8/13

Υπογράφηκε η απόφαση χρηματοδότησης των μελετών για τη Θαλάσσια Αστική Συγκοινωνία«Η υλοποίηση της Θαλάσσιας Αστικής Συγκοινωνίας θα συνδυάζει την αναψυχή, αλλά και την εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής μας» επεσήμανε ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, Ιωάννης Αλεξανδρής, αναφερόμενος στην ένταξη  χρηματοδότησης των μελετών του έργου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ενίσχυση της Προσπελασιμότητας» και συνέχισε τονίζοντας ότι: «Η χρηματοδότηση των μελετών για τη Θαλάσσια Αστική Συγκοινωνία Θεσσαλονίκης από το Ταμείο Συνοχής είναι η αρχή του τέλους της ταλαιπωρίας χιλιάδων, κυρίως, εργαζομένων της περιοχής του Δήμου Θερμαϊκού.
Πρόκειται για την πιο μακρόπνοη επένδυση, που, κυριολεκτικά, θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων, παράλληλα με την ανάπτυξη που θα γευθούν τομείς όπως η οικονομία, ο τουρισμός, ο αθλητισμός, η αλιεία…».
Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Στράτος Σιμόπουλος, ενέκρινε το ποσό του 1.007.370€ για την εκπόνηση όλων των μελετών υποδομών και των υπηρεσιών συμβούλων, που αφορούν στην κατασκευή προβλητών – στάσεων και των κτιριακών έργων στέγασης των εκδοτηρίων και των χώρων αναμονής των επιβατών.
Η σχετική προγραμματική σύμβαση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, των Δήμων Θερμαϊκού, Θεσσαλονίκης και Καλαμαριάς με την «Εγνατία Οδός Α.Ε.» (Δικαιούχος του έργου) πρόκειται να υπογραφεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Να υπενθυμίσουμε ότι, σύμφωνα με το σχεδιασμό του έργου, προβλέπονται πέντε (5) στάσεις, μία εκ των οποίων στο Δήμο μας, στο λιμάνι των Νέων Επιβατών, ενώ προβλέπεται η λειτουργία έξι (6) καταμαράν, χωρητικότητας 200-250 επιβατών έκαστο. Το δρομολόγιο θα εκτελείται κάθε 15 λεπτά και θα διαρκεί, περίπου, 45΄. Έτσι, μετά από πολλές συναντήσεις, αρχίζουν σταδιακά να παίρνουν «σάρκα και οστά» και να επικροτούνται, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, οι άοκνες προσπάθειες του Περιφερειάρχη, Απόστολου Τζιτζικώστα, και των τριών Δημάρχων (Κύριοι του έργου).

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

www.orizontasnews.gr
ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με ένα κλικ στην οθόνη σας!

.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP