31/8/13

Καθαρισμός σχολείων Α/βάθμιας & Β/βάθμιας εκπαίδευσηςΕπιστολή – διαμαρτυρία απέστειλε ο Δήμος Θερμαϊκού και η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης προς τον Υπουργό Εσωτερικών, τον Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων και σε κάθε αρμόδιο φορέα σχετικά με το υψίστης σπουδαιότητας θέμα που αφορά την καθαριότητα των σχολείων Α/βάθμιας & Β/βάθμιας εκπαίδευσης.

Ζητά να ανατίθενται σε καθαριστές – καθαρίστριες ή συνεργεία καθαρισμού με σύμβαση μίσθωσης έργου διάρκειας ενός διδακτικού έτους, όπως ορίζει ο νόμος. Ακόμη ο νόμος προβλέπει, εφόσον οι ανάγκες των δήμων για τον καθαρισμό των σχολικών μονάδων δεν καλύπτονται από το υπάρχον προσωπικό, μπορεί να καλυφθούν με συμβάσεις που καταρτίζονται από τους οικείους δήμους σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.
Δυστυχώς, τονίζει η επιστολή, παρόλο που δήμοι έχουν φροντίσει εμπρόθεσμα να αποστείλουν στο ΑΣΕΠ τις αποφάσεις των δημοτικών τους συμβουλίων για έγκριση σύναψης συμβάσεων μίσθωσης έργου, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των σχολικών τους μονάδων σε καθαριότητα, έως σήμερα δεν υπάρχει καμία ενημέρωση.
Ακολούθως η επιστολή απαριθμεί σειρά προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα σχολεία στο ζήτημα αυτό και επειδή το πρόβλημα είναι υψίστης σημασίας, ζητά να λυθεί άμεσα το ζήτημα του καθαρισμού των σχολείων και να ενημερωθούν έγκαιρα οι δήμοι της χώρας αλλά και τα σχολεία Α/βάθμιας & Β/βάθμιας εκπαίδευσης για το τι μέλλει γενέσθαι.

www.orizontasnews.gr
ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με ένα κλικ στην οθόνη σας!

.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP