7/8/13

Έρχονται κατασχέσεις…κατακαλόκαιροΤη νύχτα για να μην πάρει είδηση κανένας
Τη δυνατότητα στο Δημόσιο να επιβάλει κατασχέσεις σε βάρος επιχειρήσεων που φοροδιαφεύγουν και έχουν σημαντικό ύψος ταμειακά βεβαιωμένων οφειλών προς αυτό και κατά τη διάρκεια της νύχτας, τα Σάββατα, τις Κυριακές, τις ημέρες που εξαιρεί ο νόμος καθώς και το μήνα Αύγουστο, παρέχει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) που υπέγραψε η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.
Ειδικότερα, η ΠΝΠ «Επείγουσες ρυθμίσεις εφαρμογής Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων», με την οποία τροποποιείται το άρθρο 11 του ν.δ 356/1974 με την προσθήκη δύο εδαφίων, προβλέπει ότι σε βάρος επιχειρήσεων που λειτουργούν κατά τα διαστήματα αυτά και έχουν συνολική βεβαιωμένη ληξιπρόθεσμη οφειλή, αποκλειστικά προς το Δημόσιο, άνω του ποσού των 50.000 ευρώ, επιτρέπεται, η κατάσχεση κινητών στα χέρια του οφειλέτη εντός της επιχείρησης κατά τις ώρες λειτουργίας της και καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Στην κατάσχεση κατά τις νυχτερινές ώρες παρίσταται ως μάρτυρας δημόσιος υπάλληλος ή αστυνομικό όργανο.
Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα απαγορευόταν η αναγκαστική εκτέλεση κατά τις νυχτερινές ώρες, τα Σάββατα, τις Κυριακές, τις ημέρες που εξαιρεί ο νόμος, καθώς και το μήνα Αύγουστο, γεγονός που εμπόδιζε το δημόσιο στη λήψη άμεσων και αποτελεσματικών μέτρων σε βάρος οφειλετών.

Απειλή του ΟΑΕΕ για κατασχέσεις


Μπρός γκρεμός και πίσω ρέμα για τους ασφαλισμένους, από τη μια η αδυναμία λόγω της ύφεσης να ανταποκριθούν στις ανάγκες του ασφαλιστικού τους ταμείου αφήνοντας τι οικογένειες χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, από την άλλη η απειλή της κυβέρνησης για κατασχέσεις.Πάνω από 375.000 ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ ελεύθεροι επαγγελματίες έλαβαν γραπτή ειδοποίηση είτε να εξοφλήσουν τα χρέη τους σε δέκα μέρες, είτε να μπουν σε καθεστώς ρύθμισης, διαφορετικά εντός 6 μηνών, ο Οργανισμός θα ενεργοποιήσει αναγκαστικά μέτρα από το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών. Για την διευκόλυνση των ασφαλισμένων δεν χρειάζεται να καταβληθούν οι εισφορές του 2013 εφάπαξ αλλά σε 12 δόσεις
Ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι και να καταφέρει ένα μεγάλο μέρος των ασφαλισμένων να μπει σε ρύθμιση και να πληρώσει τις οφειλές του ότι τα ταμεία δεν θα τα διαθέσουν σε κρατικά ομόλογα για να ενισχύσουν τράπεζες και κράτος? Και εφόσον το χρέος τη χώρας είναι μη βιώσιμο αναγκαστικά θα κουρευτούν τα ομόλογα των ασφαλιστικών ταμείων ξανά, και έτσι οι ασφαλισμένοι θα χάσουν τα λεφτά τους. Και στις δυο περιπτώσεις χαμένος ο πολίτης.


www.orizontasnews.gr
ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με ένα κλικ στην οθόνη σας!

.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP