24/8/13

Θεσσαλονίκη: «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014»Ενας μήνας απέμεινε για να αρχίσουν οι εκδηλώσεις που αφορούν στην «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014″ και οι αρμόδιοι εργάζονται πυρετωδώς.
Η διοίκηση του Δήμου διεκδίκησε και κατέκτησε τον συγκεκριμένο τίτλο και στα τέλη Σεπτεμβρίου, ετοιμάζεται να παρουσιάσει δημόσια το πρόγραμμα των δράσεων που ως στόχο θα έχουν να μετατρέψουν τη Θεσσαλονίκη σε πόλη των νέων της Ευρώπης.
Το 2014 η Θεσσαλονίκη θα φιλοξενήσει διεθνείς εκδηλώσεις, όπως
συνέδρια, σεμινάρια, διαγωνισμούς, εργαστήρια, παρουσιάσεις σε θέματα νεολαίας και σε συνεργασία με διεθνείς οργανισμούς, ιδρύματα και άλλους φορείς από την Ελλάδα, την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο, ενω θα υπάρξει συνεργασία με όμορους δήμους, ώστε οι νέοι να γνωρίσουν συνολικά το πολεοδομικό συγκρότημα.
Το πρόγραμμα της «Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014″ αποσκοπεί στην ανάδειξη της Θεσσαλονίκης ως δημοφιλούς προορισμού νεολαίας στην Ευρώπη, ενώ η διοργάνωση βάζει ένα «στοίχημα»: μέσα από τη μαζική και ουσιαστική συμμετοχή των πολιτών – και ειδικά των νέων – να δημιουργηθεί ένα νέο μοντέλο, μακριά από εθνικισμούς και κοινωνικούς αποκλεισμούς που θα «επενδύει» στη δημοκρατία.
Οπως δήλωσε στο ΑΠΕ η πρόεδρος της ΚΕΔΗΘ (για την Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014) Μαρία Πασχαλίδου «υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τους νέους του εξωτερικού. Περιμένουν από τη Θεσσαλονίκη να κάνει την έκπληξη σε σχέση με τις προηγούμενες Ευρωπαϊκές Πρωτεύουσες. Περιμένουν τα καλύτερα από εμάς και δεν πρέπει να τους απογοητεύσουμε. Θα πρέπει να τους φιλοξενήσουμε σωστά και να τους παρέχουμε υπηρεσίες με στόχο να ξαναέρθουν. Να τους πείσουμε ότι η Θεσσαλονίκη είναι ένας νεανικός προορισμός».

www.orizontasnews.gr
ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με ένα κλικ στην οθόνη σας!

.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP