26/8/13

Η εφορία θα καλέσει για διευκρινίσεις 100.000 φορολογούμενους

 
 
Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να πραγματοποιηθεί  η κλήση, ενώ θα ειδοποιηθούν ηλεκτρονικά όσοι φορολογούμενοι έχουν επιστροφή.
 Αυτό δήλωσε ο γενικός γραμματέας Εσόδων Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.
 Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Θεοχάρης, επιπλέον 300.000 φορολογικές δηλώσεις ελέγχθηκαν την Κυριακή, ενώ πρόσθεσε ότι θα γίνει άλλη μια εκκαθάριση στο τέλος του μήνα.

 Ο ίδιος κάλεσε όσους πολίτες έχουν την δυνατότητα να δουν την εκκαθάριση της φορολογικής τους δήλωσης ηλεκτρονικά να το πράξουν, καθώς η πρώτη δόση λήγει στις 30 Αυγούστου.
 Διευκρίνισε ότι σε τρεις δόσεις θα μπορούν να εξοφλήσουν οι φορολογούμενοι που η δήλωσή τους ελέγχθηκε τον Ιούλιο, ενώ δύο δόσεις όσων η δήλωση ελέγχθηκε τον Αύγουστο και όσοι εκκαθαριστούν τώρα.
 Σημείωσε ακόμη ότι το σύστημα θα είναι ανοιχτό για όλους μετά τις 30 του μήνα, αλλά οι δηλώσεις που θα εκκαθαρίζονται θα είναι εκπρόθεσμες.
Δηλαδή μέχρι τις 30 Αυγούστου οι φορολογούμενοι καλούνται να αποπληρώσουν την πρώτη δόση από πέντε χαράτσια, για τα οποία... μπορεί και να μην έχουν ειδοποιηθεί. Ετσι ακόμη και όσοι φορολογούμενοι δεν έχουν λάβει εκκαθαριστικά, πρέπει να ψάξουν και να τα βρουν. Πρέπει να  μπουν στο Taxisnet και να κατεβάσουν μόνοι τους τα εκκαθαριστικά τους και στις επόμενες τέσσερις μέρες να πληρώσουν την πρώτη δόση από:
1. Τον φόρο για τα εισοδήματα του 2012 2. Την εισφορά αλληλεγγύης επί των εισοδημάτων του 2012 3. Το τέλος επιτηδεύματος για τη χρήση του 2012 4. Τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας του 2011 5. Τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας του 2012 

www.orizontasnews.gr
ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με ένα κλικ στην οθόνη σας!

.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP