26/7/13

Πλήρης εγκατάλειψη…

Θα πρέπει πάλι να αναφερθούμε λόγω εποχής, στο μεγάλο θέμα της μη αξιοποίησης των τουριστικών υποδομών που διαθέτει ο Δήμος Θερμαϊκού.

Εδώ μιλάμε για ανάπτυξη και το θέμα είναι σοβαρό. Δεν είναι ώρα για να γίνεται πολιτική σε τέτοια ζητήματα. Άμεσα πρέπει να κατατεθούν προτάσεις.

Και εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι αυτοί που με οποιονδήποτε τρόπο
διαθέτουν δημόσιο λόγο, πρέπει να ασκούν κριτική και να αναδεικνύουν τα κακώς κείμενα και όχι με μικροπολιτική διάθεση να δυσφημίζουν τον τόπο μας.

Αυτό το καλοκαίρι όποιος επισκέπτεται τις τουριστικές υποδομές στην ανατολική πλευρά της Θεσσαλονίκης αντικρίζει τριτοκοσμικές εικόνες. Οι υποδομές ρημάζουν αναξιοποίητες και αποτελούν εστία μόλυνσης για τους κατοίκους της περιοχής.

Το κάμπινγκ της Επανομής, το κάμπινγκ του ΕΟΤ στην Αγία Τριάδα, οι παιδικές κατασκηνώσεις του ΠΙΚΠΑ στην Αγία Τριάδα, οι κατασκηνώσεις της Πρόνοιας στη Νέα Μηχανιώνα, οι κατασκηνώσεις της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, αποτελούσαν στολίδια της περιοχής. Τώρα πλέον βρίσκονται σε κατάσταση αποσύνθεσης και σε πλήρη αχρηστία. Μάλιστα οι εν λόγω υποδομές αποτελούν στέκι τοξικομανών και περιθωριακών στοιχείων.

Οι υποδομές αυτές πριν χρόνια συγκέντρωναν πλήθος τουριστών και επισκεπτών από τα Βαλκάνια, την Γερμανία και άλλες χώρες. Η εικόνα τους τώρα όμως είναι αποκαρδιωτική. Κατεστραμμένες υποδομές, άγρια βλάστηση και εγκατάλειψη, είναι η εικόνα που αντικρίζει κάποιος.

Ενώ αποτελούν ένα μεγάλο κεφάλαιο για την ανάπτυξη της περιοχής και την προσέλκυση τουριστών και επισκεπτών με προοπτικές ανάπτυξης, εντούτοις καμία πρωτοβουλία δεν έχει ληφθεί και ρημάζουν αναξιοποίητες.

Τελικά κοινή διαπίστωση είναι ότι ο Δήμος από μόνος του δεν μπορεί, χρηματικά τουλάχιστον, να διαχειριστεί την αξιοποίηση όλων αυτών των υποδομών. Αλλά αυτό που μπορεί να γίνει είναι πλέον να ξεκινήσει συντονισμένα, μελετημένα και με κάθε σοβαρότητα, τηρώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες ώστε να δρομολογηθεί η αξιοποίησή τους για να μπορέσουν να λειτουργήσουν τουλάχιστον τον επόμενο χρόνο ώστε να αρχίσουν να φαίνονται τα οφέλη.

Όχι άλλη ολιγωρία από την πολιτεία.
Τοπικός Ορίζοντας Ιούλιος 2013

www.orizontasnews.gr
ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με ένα κλικ στην οθόνη σας!

.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP