19/6/13

Η εκδήλωση «εγώ ή ΕΜΕΙΣ»Στις 12 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη εκδήλωση του «εγώ ή ΕΜΕΙΣ»  στην Περαία. Ήταν μια ξεχωριστή εκδήλωση ενημέρωσης για τις ψυχικές παθήσεις και τον κοινωνικό αποκλεισμό.  Η ομάδα Art Therapy «Μπλέ Γραμμή» του ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ, η οποία αποτελείται από ενοίκους  των τριών οικοτροφείων  (Αλθαία, Αξιός και Αλκυόνη – Μονάδες Επανένταξης Ψυχικής Υγείας) παρουσίασε τα έργα της 2012-2013. Τα μέλη της ομάδας «Μπλέ Γραμμή», συναντιούνται κάθε Παρασκευή πρωί στο ΚΑΠΠΑ 2000 και συμμετέχουν στα μαθήματα Art Therapy (η τέχνη στη θεραπεία).
Τα θέματα της ζωγραφικής τα οποία δουλεύονται  τους βοηθάνε να εκφραστούν συναισθηματικά και να  αναλυθούν οι συμβολισμοί τους αργότερα από τους ψυχολόγους των οικοτροφείων.

Η εκδήλωση πλαισιωνόταν και από την  έκθεση αφισών με διεθνείς καμπάνιες κατά του στίγματος των ψυχικών παθήσεων   από όλο τον κόσμο. Εικόνες που σόκαραν και σαν γροθιά προσπάθησαν  να καταργήσουν τον τείχο που δημιουργείται από τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Στην εκδήλωση μίλησαν για την ψυχική υγεία:
Η Σοφολόγη Μαρία MScΨυχολόγος, Οικοτροφείο «ΑΛΘΑΙΑ:
Κοινοτική φροντίδα και μετάβαση από την ασυλική ψυχιατρική. Παρουσίαση του προγράμματος Ψυχαργούς.
Ο Ελευθεριάδης Γιάννης, Κοινωνικός Λειτουργός, Οικοτροφείο «Αξιός»:
Παρουσίαση των θεραπευτικών δράσεων που υλοποιούνται στο οικοτροφείο «Αξιός».
Η Χατζησαρόγλου Αποστολία, Κοινωνική Λειτουργός, Οικοτροφείο «Αλθαία»:
Σύντομη αναφορά στην εικαστική τέχνη.
 Δανανά Ελένη, Κοινωνική Λειτουργός, Οικοτροφείο «Αλκυόνη»:
Επισήμανση της αρωγής της δημοτικής αρχής. Επιτακτική ανάγκη διασύνδεσης της κοινότητας με τις δράσεις των οικοτροφείων.

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Θερμαϊκού  παρουσίασε το γραφείο συμβουλευτικής εφήβων  που απευθύνεται  σε γονείς εφήβων με την συνεργασία της Εταιρίας Προστασίας Ανηλίκων, των Εθελοντών Π.Α. και  της Ένωσης Γονέων κ Κηδεμόνων του Δήμου μας και εδρεύει  στους Ν Επιβάτες και Ν Μηχανιώνα¨.
Επίσης το κοινό ενημερώθηκε για το κοινωνικό φαρμακείο που θα λειτουργήσει άμεσα με εθελοντές φαρμακοποιούς καθώς και για το κοινωνικό παντοπωλείο που ήδη λειτουργεί με τους τροφοχορηγούς   του Δήμου μας.

Στα πλαίσια της κοινωνικής προστασίας υπάρχει και η  καινούργια δράση από εθελοντές ψυχολόγους που ετοιμάζουν από το Σεπτέμβριο εκστρατεία σε όλο τον Δήμο, κατά των ναρκωτικών , σε συνεργασία με το Κ.Π. ΕΛΠΙΔΑ αλλά και το δίκτυο ΙΑΝΟΣ και την ΙΘΑΚΗ.

www.orizontasnews.gr
ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με ένα κλικ στην οθόνη σας!

.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP