18/6/13

Ημέρα Ευρωπαϊκής Μουσικής στο Κτήμα Γεροβασιλείου

 

 Για την  ενδιαφέρουσα συναυλία στις 21 Ιουνίου "Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής" στο Κτήμα Γεροβασιλείου  προωθούμε το δελτίο τύπου:

"Την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013 γιορτάζουμε τη μουσική και σας προσκαλούμε στον κήπο του Κτήματος Γεροβασιλείου στις 19.30 να απολαύσουμε μία συναυλία με το ντουέτο «Duo Terpsis», με έργα για φλάουτο και κιθάρα από όλον τον κόσμο.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη. 


H ημέρα:
Η Ημέρα της Μουσικής άρχισε να γιορτάζεται στο Παρίσι το 1982, με πρωτοβουλία του τότε υπουργού Πολιτισμού Ζακ Λανγκ, ενώ το 1985 ο θεσμός εξαπλώθηκε έξω από τα γαλλικά σύνορα. Η Αθήνα, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 1985, ήταν η πρώτη εκτός Γαλλίας πόλη στην οποία πραγματοποιήθηκε η Γιορτή της Μουσικής.
Μέσα σε λίγα χρόνια, η Ημέρα της Μουσικής έφτασε να είναι ένας πραγματικός θεσμός, ένα μεγάλο ευρωπαϊκό πολιτιστικό γεγονός που διεξάγεται κάθε 21 Ιουνίου σε περισσότερες από 22 χώρες, από την Ιρλανδία μέχρι το Καζακστάν και από τις Βαλτικές χώρες μέχρι την Κύπρο.
Ερασιτέχνες και επαγγελματίες μουσικοί κατακλύζουν δημοτικούς χώρους, πλατείες, δρόμους, σταθμούς, πάρκα και διάφορους άλλους χώρους, παρουσιάζοντας αφιλοκερδώς συναυλίες απ' όλο το μουσικό φάσμα. Δίνεται, έτσι, η ευκαιρία για μία ευρωπαϊκή πολιτιστική γιορτή που συμβάλλει ώστε να αναπτυχθούν πολιτιστικές ανταλλαγές και συνεργασίες ανάμεσα σε νέους και καθιερωμένους καλλιτέχνες από διαφορετικές χώρες.


DuoTerpsis:

Το Duo Terpsis είναι ένα επαγγελματικό σύνολο μουσικής δωματίου που ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη το Μάιο του 2007 από την κιθαρίστα Ευαγγελία Παράσχου και τη φλαουτίστα Αργυρώ Μουντράκη. Κίνητρο ήταν η αγάπη για τη μουσική δωματίου, η αισθητική απόλαυση μουσικών και κοινού, η καλλιτεχνική δράση και η εξερεύνηση του ρεπερτορίου για αυτόν το συνδυασμό οργάνων. Από το φθινόπωρο του 2011, ο νέος φλαουτίστας του Duo Terpsis είναι ο Νίκος Ζήσης. To Duo Terpsis ερμηνεύει μουσική που απευθύνεται σε όλους και όχι μόνο σε ένα εξειδικευμένο κοινό. Η καλή μουσική είναι δικαίωμα όλων.
Το ρεπερτόριο του συνόλου περιλαμβάνει κυρίως πρωτότυπες συνθέσεις για κιθάρα και φλάουτο και σπανιότερα διασκευές. Βασική αρχή είναι η παρουσίαση έργων που χαρακτηρίζονται από υψηλή καλλιτεχνική αξία και αναδεικνύουν εξίσου τις ερμηνευτικές αρετές και των δύο οργάνων.

www.orizontasnews.gr
ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με ένα κλικ στην οθόνη σας!

.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP