12/6/13

Τίτλοι τέλους για την ΕΡΤ

 
Η ελληνική κρατική ραδιοτηλεόραση βγήκε εκτός αέρα αργά το βράδυ της Τρίτης λίγες ώρες αφότου η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα κλείσει όλους τους δημόσιους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς και θα απολύσει όλους τους υπαλλήλους στο πλαίσιο των περικοπών που επιβάλουν οι διεθνείς πιστωτές της χώρας
Κανείς από τους εργαζομένους δεν περίμενε ότι το μέσο στο οποίο εργάζονταν επρόκειτο
να εξαφανιστεί με διάταγμα. Κανείς δεν φανταζόταν ότι μέσα σε έξι μόλις ώρες η ιστορία των τριών δημόσιων καναλιών και των δεκάδων ραδιοφωνικών σταθμών θα εξαφανιζόταν χωρίς καμία εγγύηση για το μέλλον σχεδόν 3.000 ανθρώπων.
 Η  κυβέρνηση διέσχισε χθες άλλη μία κόκκινη γραμμή στη διαχείριση της κρίσης που καταπνίγει τη χώρα σημειώνοντας ένα ρεκόρ: να γίνει η η Ελλάδα η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα που κλείνει με διάταγμα τον εθνικό ραδιοτηλεοπτικό της φορέα.
Η ΕΡΤ  αποτελείτο από τέσσερις τηλεοπτικούς σταθμούς, 26 ραδιοφωνικούς και απασχολούνταν 3000 περίπου εργαζόμενοι.
Φαίνεται ότι η κυβέρνηση δεν χρειάζεται πλέον την κρατική τηλεόραση για προπαγάνδα από την στιγμή που υπάρχουν τόσοι "πρόθυμοι" ιδιωτικοί σταθμοί να παίξουν τον ρόλο αυτό και μάλιστα με φθηνότερο κοστολόγιο.
Ετσι μαζί με τους ενάμιση εκατομμύριο ανέργους και τα χιλιάδες λουκέτα στον ιδιωτικό τομέα θα προστεθούν και οι πρώτοι 3000 από τον δημόσιο τομέα...
Μία σοφή λαϊκή παροιμία λέει: Οταν καίγεται το σπίτι του γείτονα περίμενε η φωτιά να έρθει και στο δικό σου.


www.orizontasnews.gr
ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με ένα κλικ στην οθόνη σας!

.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP