11/6/13

5ο Φεστιβάλ Παρ αδοσιακού Χορού 3ης Ηλικίας


 
Το Τμήμα Κ.Α.Π.Η. του ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. του Δήμου Θερμαϊκού, διοργανώνει το 5ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, αφιερωμένο στη  Τρίτη Ηλικία.
Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στις 19 Ιουνίου  2013 στο Αμφιθέατρο (Πεύκα)  Ν.Μηχανιώνας και ώρα 20:00.Το δελτίο τύπου αναφέρει:

  Το 2013 για τον τόπου μας είναι ένα Επετειακό έτος και το “5ο Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού 3ης Ηλικίας είναι μια από της εορταστικές εκδήλωσες μνήμης του Δήμου μας για την συμπλήρωση των 90 χρόνων από την ίδρυση της Ν.Μηχανιώνας.

     Στο πλαίσιο αυτό, τα  Κ.Α.Π.Η. του ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ.  του Δήμου Θερμαϊκού, θα πραγματοποιήσουν την πολιτιστική εκδήλωση μνήμης “5ο Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού 3ης Ηλικίας, στις 19/6/2013, ημέρα Τετάρτη και ώρα 20:00 στο Αμφιθέατρο  (Πεύκα) της
Ν. Μηχανιώνας, όπου όλοι μαζί, παππούδες, γιαγιάδες και εγγόνια, θα τραγουδήσουν ,θα χορέψουν και  θα αναβιώσουν  έθιμα του τόπου μας.

   Πρόκειται για μία Πανελλήνια Συνάντηση των Κ.Α.Π.Η,  που έχει τις απαρχές της στο 2008, από τότε επαναλαμβάνεται στη Ν. Μηχανιώνα σε ετήσια βάση και η συγκεκριμένη εκδήλωση έχει αναχθεί πλέον σε θεσμό.

   Σκοπός του Φεστιβάλ είναι να θυμηθούμε και να γνωρίσουμε μέσα από τους χορούς και τα έθιμα, τους απλούς εκείνους ανθρώπους που υπήρξαν πρωταγωνιστές του νέου ξεκινήματός μας , υπηρετώντας έναν, από τους κύριους στόχους μας , αυτόν της προβολής , της διατήρησης και της διάδοσης της ελληνικής πολιτιστικής μας  κληρονομιάς. Tο Φεστιβάλ, είναι μία γιορτή, αφιερωμένη στους ανθρώπους της Τρίτης Ηλικίας. Παράλληλα, αποτελεί και πόλο έλξης των συνδημοτών μας, αλλά και ανθρώπων άλλων περιοχών, καθώς αναμένουμε ένα μεγάλο αριθμό συμμετοχών (12 ομάδες ) και ακόμη μεγαλύτερο αριθμό θεατών.

    Ως δείγμα καλής φιλοξενίας και περίσσιας αγάπης αυτών των ανθρώπων, τα μέλη των Κ.Α.Π.Η.
 Ν. Κερασιάς και Ν. Μηχανιώνας, θα προσφέρουν στα φιλοξενούμενα Κ.Α.Π.Η, χειροποίητα αναμνηστικά, δίνοντας ένα παραδοσιακό χρώμα στη φιλοξενία αυτή. Πρέπει τέλος να τονισθεί, πως η συμβολή των μελών, των Κ.Α.Π.Η. Ν. Κερασιάς και Ν. Μηχανιώνας στην προετοιμασία και τη διοργάνωση της εκδήλωσης, υπήρξε αποφασιστική.


                                                                                                     Με εκτίμηση,

O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ.
ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΟΚΑΝΑΣ"

   

www.orizontasnews.gr
ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με ένα κλικ στην οθόνη σας!

.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP