27/5/13

Πέντε (5) γαλάζιες σημαίες για τις ακτές του Δήμου Θερμαϊκού
 Οι πέντε (5) από τις έντεκα (11) βραβευμένες παραλίες του νομού Θεσσαλονίκης ανήκουν στο Δήμο Θερμαϊκού!
Συγκεκριμένα το πολυπόθητο διεθνές γαλάζιο σημαιάκι κέρδισαν οι ακτές στην Περαία, τους Νέους Επιβάτες, την Αγία Τριάδα/ΠΙΚΠΑ, το Αγγελοχώρι και την Επανομή/Ποταμός.

Αξίζει να σημειωθεί πως φέτος η γαλάζια σημαία θα κυματίζει και στην παραλία του Αγγελοχωρίου. Οι γαλάζιες σημαίες είναι ένα διεθνές σύμβολο, με το οποίο βραβεύεται η καθαριότητα και οργάνωση σε παραλίες και μαρίνες. Απονέμεται από το 1987 κάθε χρόνο σε όσες οργανωμένες ακτές και μαρίνες πληρούν αυστηρά κριτήρια καθαριότητας, οργάνωσης και προστασίας του περιβάλλοντος.                                                                      
«Χρόνο με το χρόνο, η σημαντική βελτίωση στην ποιότητα των νερών του Θερμαϊκού κόλπου έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στο να καταστούν οι παραλίες του Δήμου μας πόλος έλξης χιλιάδων επισκεπτών, οι οποίοι απολαμβάνουν το μπάνιο τους, τόσο τα σαββατοκύριακα, όσο και τις καθημερινές ημέρες του καλοκαιριού. Σε όλα αυτά, αν προσθέσουμε και τις κάθε είδους διευκολύνσεις προς τους λουόμενους, καθώς και την άψογη εξυπηρέτηση τους από το προσωπικό των καταστημάτων, τότε μπορούμε να μιλήσουμε με σιγουριά ότι και φέτος θα υπάρξει αύξηση του τουρισμού στην περιοχή μας», τόνισε ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, Ιωάννης Αλεξανδρής, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις «αισιόδοξες σκέψεις, που κάνει κάθε χρόνο η Δημοτική Αρχή, παρά τη δύσκολη οικονομική πραγματικότητα, για την ανάπτυξη των ακτών μας».


www.orizontasnews.gr
ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με ένα κλικ στην οθόνη σας!

.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP