17/12/12

Φτάνει πια…με τη Δ.Ε.Η.!
Μόνον οργή, στους καταναλωτές  μπορούν να προκαλέσουν, οι προκλητικές αυξήσεις, που ανακοινώθηκαν, στους λογαριασμούς της Δ.Ε.Η. 
Έχουμε, πλέον, «χάσει το λογαριασμό», για το πόσες φορές αυξήθηκε η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, τα τελευταία χρόνια. Οι καταναλωτές καλύψαμε, επανειλημμένα, σπατάλες, ελλείμματα, δωρεές, επιχορηγήσεις, ζημιές της Δ.Ε.Η.

Ομως το ποτήρι ξεχείλισε. Κάποια στιγμή, οι διοικούντες του Οργανισμού πρέπει να μάθουν να εξοικονομούν χρήματα, να μάθουν να διαχειρίζονται, σωστά, τους προϋπολογισμούς και να σταματήσουν να προσφεύγουν, στην εύκολη λύση, την αύξηση τιμών. Μήπως πριν πραγματοποιήσουν την αύξηση, πρέπει να απαντήσουν, για τα έξοδα της Δ.Ε.Η., γιατί δεν κάνουν προσπάθειες μείωσης. Μήπως, πρέπει να μας εξηγήσουν τους στόχους της πρόσφατης διαφήμισης, το κόστος της και πόσο επιβάρυνε τους λογαριασμούς μας;

Οι καταναλωτές έχουν πληρώσει, ήδη, το μεγαλύτερο μερίδιο, για την έξοδο της χώρας μας, από την άσχημη οικονομική κατάσταση. Αν και δε φταίξαμε, μόνο εμείς, για την κρίση, είμαστε οι μόνοι, που φορτωνόμαστε, πάντοτε, όλα τα ελλείμματα. Κάθε φορά, που μια Δ.Ε.Κ.Ο., ή το ίδιο το κράτος έχει έλλειμμα, χωρίς να εξεταστεί ποιος φταίει, οι ζημιές μετακυλύονται, χαρατσώνοντας τους καταναλωτές, μέσω αύξησης τιμών.

Θέλουμε να υπενθυμίσουμε ότι το ηλεκτρικό ρεύμα είναι ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ. Και εάν κάποιοι δε γνωρίζουν αυτήν την έννοια, να τους την εξηγήσουμε: ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ σημαίνει  ότι η Πολιτεία είναι υποχρεωμένη να παρέχει την υπηρεσία αυτή, σε ΟΛΟΥΣ τους πολίτες της, με συγκεκριμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά και σε προσιτές τιμές. Έχει ακούσει η διοίκηση της Δ.Ε.Η., για την ενεργειακή φτώχεια και τους κινδύνους ακόμα και για τη ζωή των ενεργειακά φτωχών καταναλωτών; Έχει, άραγε, «πάρει το αφτί τους» τα τελευταία στοιχεία της Eurostat, που, για το 2011, ανεβάζει τον αριθμό των ανθρώπων, που ζουν στα όρια, ή και κάτω από τα όρια της φτώχειας; Αποτελούν το 30% του πληθυσμού της χώρας μας. 
 Σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, τους προηγούμενους χειμώνες, πέθαιναν υπερήλικες, από το κρύο, μέσα στο σπίτι τους, γιατί δε μπορούσαν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους.
 Όμως, από τον τρόπο, που, χωρίς ντροπή, ζητούν και ανακοινώνουν αυξήσεις, μάλλον οι παχυλοί μισθοί, στη Δ.Ε.Η., τους έχουν κλείσει τα αυτιά.

www.orizontasnews.gr
ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με ένα κλικ στην οθόνη σας!

.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP