22/11/12

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών

Το περασμένο Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2012 το βράδυ, η αίθουσα θεάτρου του ΚΑΠΠΑ γέμισε ασφυκτικά από πλήθος κόσμου που έσπευσε να παρακολουθήσει το “5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών έως 2 λεπτά Δήμου Θερμαϊκού” με σύνθημα “Lights on!” και πηγή έμπνευσης το μνημείο του Φάρου του Αγγελοχωρίου.

Με Διεθνές και Ελληνικό τμήμα, με αυξημένη συμμετοχή από δημότες του Θερμαϊκού, με επαγγελματικές αλλά και ερασιτεχνικές συμμετοχές από 15 χώρες (Ιράν, Καναδάς, Αγγλία, Γερμανία, Ελβετία, Ισπανία κ.ά.), με φιλμάκια ήδη βραβευμένα σε άλλα διεθνή φεστιβάλ του κόσμου, με έναν χαρακτήρα πολυμορφικό και πολυπολιτισμικό, με ένα θερμό και ενθουσιώδες κοινό που αφουγκραζόταν τις ανησυχίες και τα μηνύματα των δημιουργών – άλλοτε προφανή, άλλοτε υποδόρια – η αίθουσα του ΚΑΠΠΑ, αν και σκοτεινή, φωτίστηκε. Το κοινό βίωσε μια συλλογική κινηματογραφική εμπειρία, “συνομιλώντας” με τους δημιουργούς, σε μια γιορτή του σινεμά, μια γιορτή του πολιτισμού.
Αλλά και σε ένα φουαγιέ πλούσιο σε ερεθίσματα, οι επισκέπτες του Thermaikos Film Festival είχαν την ευκαιρία να δουν τη φωτογραφική έκθεση της Αλέκας Τσιρώνη με θέμα “Φάρος του Αγγελοχωρίου – σύγχρονο παρελθόν” αλλά και την εγκατάσταση video του βραβευμένου Γάλλου καλλιτέχνη Herve  Constant.
Τα βραβεία της κριτικής επιτροπής παρουσίασαν ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης και ο Γιάννης Παρασκευόπουλος, μέλη της κριτικής επιτροπής:

Best Film: “My green pencil” του Fayaz Bahram (Ιράν)
Best Young Artist up to 22 years old: Κινηματογραφική Λέσχη του Zapresic (Κροατία)
Social Message: “White+Black=Red” του Simone Giampaolo (Ελβετία)
Original Idea: “One minute punishment” του Georgi Krastev (Βουλγαρία) και “Menu” του Daniel Djamo (Ρουμανία)
Special Mention: “9” της Ρίτας Τηλκερίδου (Ελλάδα – Δήμος Θερμαϊκού)

Τα βραβεία κοινού παρουσίασαν ο Δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Αλεξανδρής και ο Πρόεδρος του ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. και του Φεστιβάλ Γιάννης Τσακμάκας:
Αγαπημένο ξένο: “White+Black=Red” του Simone Giampaolo (Ελβετία)
Αγαπημένο ελληνικό: “I am human” του Μιχάλη Λυγκιάρη

Η βραδιά έκλεισε με ένα όμορφο πάρτυ, με μουσική, κρασί και ανταλλαγή εντυπώσεων.


thermaikosfilmfestival.wordpress.com
poltherm@gmail.com
 

www.orizontasnews.gr
ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με ένα κλικ στην οθόνη σας!

.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP