22/10/12

Εορτασμός 26ης και 28ης Οκτωβρίου στο Δήμο Θερμαϊκού
Το εορταστικό πρόγραμμα των επετείων της 26ης Οκτωβρίου 1912 και 28ης Οκτωβρίου 1940 στο Δήμο Θερμαϊκού  καθορίζεται:
Ø      Γενικός σημαιοστολισμός από ώρα 08.00΄ της 26ης μέχρι και τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2012.

Ø      Φωταγώγηση των κεντρικών οδών και πλατειών, των Δημοτικών & Τοπικών Κοινοτήτων, ως και των Δημοσίων κτιρίων και των Δημοτικών Καταστημάτων, τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου 2012.
Ειδικότερα για τις εορταστικές εκδηλώσεις:

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012


Θα γίνουν ομιλίες σε ειδικές συγκεντρώσεις σε όλα τα σχολεία (Λύκεια, Γυμνάσια, Δημοτικά και Νηπιαγωγεία), από καθηγητές και δασκάλους, για το νόημα της 26ης Οκτωβρίου 1912 και 28ης Οκτωβρίου 1940.

        Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012


Στις 07.30΄ θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών των Δημοτικών & Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου μας, ενώ η φιλαρμονική του Δήμου θα παιανίζει θριαμβευτικά θούρια και εμβατήρια στους κεντρικούς δρόμους της Επανομής.

·         ΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΝΕΑΣ ΜΗΧΑΝΙΩΝΑΣ: ΩΡΑ 09.30΄: Έπαρση Σημαίας

Στις 10.00΄ θα τελεστεί Δοξολογία στους Ιερούς Ναούς, στο τέλος της οποίας θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας.
Μετά τη Δοξολογία θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των πεσόντων και καταθέσεις στεφάνων στα Ηρώα ως εξής:
Ø      Στην έδρα του Δήμου , την Δημοτική Κοινότητα Περαίας, ο Δήμαρχος, Ιωάννης Αλεξανδρής, ο Διοικητής του Α.Τ. Θερμαϊκού, τα σχολεία και οι τοπικοί φορείς.
Ø      Στη Δημοτική Κοινότητα των Νέων Επιβατών, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Ευτυχία Ζαριφέ, τα σχολεία και οι τοπικοί φορείς.
Ø      Στη Δημοτική Κοινότητα της Αγίας Τριάδας, ο Πρόεδρος, Αναστάσιος Ζευκόπουλος, τα σχολεία και οι τοπικοί φορείς.
Ø      Στη Δημοτική Κοινότητα της Νέας Μηχανιώνας, ο Αντιδήμαρχος, Κωνσταντίνος Κούτουκας, η Διοικητής του Α.Τ. Νέας Μηχανιώνας, τα σχολεία και οι τοπικοί φορείς.
Ø      Στη Δημοτική Κοινότητα της Επανομής, ο Αντιδήμαρχος, Κωνσταντίνος Βογιατζής, ο Διοικητής του Α.Τ. Επανομής, τα σχολεία και οι τοπικοί φορείς.
Ø      Στην Τοπική Κοινότητα της Νέας Κερασιάς, ο Πρόεδρος, Γεώργιος Μαντζανάρης, τα σχολεία και οι τοπικοί φορείς.
Ø      Στην Τοπική Κοινότητα του Αγγελοχωρίου, ο Πρόεδρος, Παναγιώτης Τοπούζης, τα σχολεία και οι τοπικοί φορείς.
Ø      Στην Τοπική Κοινότητα Μεσημερίου, η Πρόεδρος, Μαρία Τσαμασλίδου, τα σχολεία και οι τοπικοί φορείς.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με παρελάσεις όλων των Σχολείων, των Πολιτιστικών Συλλόγων, των Προσκόπων κλπ., που θα πραγματοποιηθούν α. επί της κεντρικής οδού Νέων Επιβατών – Περαίας (Δημοτικές Κοινότητες Περαίας, Νέων Επιβατών & Αγίας Τριάδας), β. από τα Πεύκα προς το Κέντρο Υγείας (Δημοτική Κοινότητα Νέας Μηχανιώνας, Τοπικές Κοινότητες Νέας Κερασιάς & Αγγελοχωρίου), γ. κεντρική πλατεία Επανομής (Δημοτική Κοινότητα Επανομής) και δ. κεντρική πλατεία Μεσημερίου (Τοπική Κοινότητα Μεσημερίου) και ώρα 11.15΄.

Ø      Για τις Δημοτικές Κοινότητες Περαίας, Νέων Επιβατών & Αγίας Τριάδας υπεύθυνοι συντονιστές της παρέλασης, ορίζονται οι: Κωνσταντίνος Οικονομίδης και Μαρία Ιωάννου, εργαζόμενοι του Δήμου, τηλ.: 2392076040 και τελετάρχης η Κων/να Τάπρα, εργαζόμενη του Δήμου, τηλ.: 2392330034.
Ø      Για τη Δημοτική Κοινότητα Νέας Μηχανιώνας, Τοπικές Κοινότητες Νέας Κερασιάς & Αγγελοχωρίου υπεύθυνος συντονιστής της παρέλασης ορίζεται ο εργαζόμενος του Δήμου, Παναγιώτης Καρμάος τηλ.: 2392330367 και τελετάρχης  ο Γεώργιος Μπαλασάς, Δ/ντής Λυκείου Νέας Μηχανιώνας, τηλ.: 2392031631.
Ø      Για τη Δημοτική Κοινότητα Επανομής και την Τοπική Κοινότητα Μεσημερίου υπεύθυνη συντονίστρια ορίζεται η Ελευθερία Συροπούλου,  εργαζόμενη του Δήμου, τηλ.: 2392330104, τελετάρχης της Δημοτικής Κοινότητας Επανομής ο Καφφάτος Ιάκωβος, εκπαιδευτικός, τηλ.: 2392044260 και τελετάρχης της Τοπικής Κοινότητας Μεσημερίου  ο Θεόδωρος Τσιράς, εκπαιδευτικός, τηλ.: 2392091988.
Τα Αστυνομικά  Τμήματα Θερμαϊκού,  Νέας Μηχανιώνας και Επανομής παρακαλούνται  για  την τήρηση της τάξεως και λοιπές λεπτομέρειες, που τα αφορούν, στους χώρους κατάθεσης στεφανιών και της παρέλασης.
Συνιστάται σ’ όλους τους αρμοδίους και υπευθύνους, όπως δοθεί ιδιαίτερη σημασία στην όσο το δυνατόν καλύτερη οργάνωση των εκδηλώσεων και, κύρια, των σχολικών τελετών και της παρέλασης των τμημάτων.  

Με αφορμή τον εορτασμό της επετείου για τα 100 χρόνια της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης, ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, Ιωάννης Αλεξανδρής, απευθύνει τον κάτωθι χαιρετισμό, με την παράκληση να αναγνωσθεί στους μαθητές των σχολικών μονάδων.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΌΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Δημιουργήθηκες από τη συνένωση πολλών πολιχνών, με εντολή του Κάσσανδρου, προς τιμή της γυναίκας του Θεσσαλονίκης, της οποίας και το όνομα έχεις!
Έχεις σημαίνουσα στρατηγική θέση στο χάρτη του πλανήτη μας.
Πέρασες πολλά…
Όμως, εσύ στέκεσαι πάντα περήφανη εδώ και χιλιάδες χρόνια. Τα τελευταία 100 χρόνια ζεις ελεύθερη, απαλλαγμένη από τον Τουρκικό ζυγό, που δεν κατάφερε να ξεριζώσει το ήθος και την ψυχική δύναμη των κατοίκων σου, παρά τις σφαγές και άλλες κτηνωδίες, που πραγματοποιήθηκαν με θρησκευτική ευλάβεια στο σώμα και την ψυχή τους.
4.000 χρόνια και πλέον αποτελείς την ξεχωριστή πολιτιστική ταυτότητά μας. Είσαι το λίκνο της Χριστιανικής πίστης όλων των Ελλήνων. Είσαι το «φως των τυφλών και μονόφθαλμων λαών της οικουμένης και, κυρίως, της Ευρώπης»…
Είσαι η Πρωτεύουσα της Μακεδονίας μας! Είσαι η φτωχομάνα της καρδιάς μας.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!www.orizontasnews.gr
ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με ένα κλικ στην οθόνη σας!

.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP